-
. koKo aKa oKok .
-
Tego nad Wisłą jeszcze nie było. I nie chodzi nam o rzekę na odcinku płockim, ale o Polskę w ogóle. Oto organizatorzy Audioriver ściągają legendę i współtwórcę drum and bassu z całą swoją świtą. Koncert Roni Size Reprazent umieszcza trzecią edycję płockiego festiwalu na liście obowiązkowych celów muzycznych pielgrzymek.
„Nie spodziewamy się pielgrzymów wyłącznie spod znaku drum and bassu czy muzyki tanecznej. Roni Size Reprazent to przecież kawał historii, z którą miłośnicy najróżniejszych dźwięków mieli do czynienia oglądając choćby MTV w latach 90. Kto nie pamięta teledysku do Brown Paper Bag, w którym magiczne jajo umożliwiało zatrzymywanie czasu?“ – retorycznie pyta rzecznik prasowy festiwalu, Łukasz Napora.
A przecież „Brown Paper Bag“ to tylko jeden utwór z albumu „New Forms“, który w 1997 roku podbił cały muzyczny świat, zdobywając Mercury Music Prize i osiągając status platynowej płyty. Dwa lata później mogliśmy wysłuchać krążka „In The Mode“, na którym znalazły się takie hity, jak „Lucky Pressure“ czy „Ghetto Celebrity“ z Method Manem i „Centre of the Storm“ z Zackiem de la Rochą z Rage Against The Machine.
Na całą dyskografię nie ma tu jednak miejsca, więc przejdźmy do kwestii najistotniejszej. Roni Size do Płocka przyjedzie z pochodzącymi z oryginalnego składu Dynamite MC i Onalee oraz ze słynnym basistą Si Johnem, Yuvalem Gabayem z Soul Coughing, Jayem Wilcoxem i D Productem.
W pojedynkę, ale z równie wielkim impetem na plażę wkroczy jeden z amerykańskich pionierów sceny rave, czyli Josh Wink. House, techno, acid, drum and bass czy experimental – ten artysta sprawnie porusza się po najróżniejszych stylistykach, co od lat doceniają rzesze klubowiczów na całym świecie. Wystarczy przytoczyć tytuły takich klasyków, jak „Higher State of Consciousness“ czy „Superfreak“, żeby unaocznić fakt, z jaką postacią mamy do czynienia. W dodatku Josh wydaje w sierpniu swój album autorski, więc trudno wyobrazić sobie lepszą okazję do posłuchania go na żywo.
RSR i Josh Wink dołączają w ten sposób do listy gwiazd tegorocznego Audioriver, zawierającej takich artystów, jak UNKLE, Loco Dice, Dave Seaman, Shapeshifter, Agoria, Kalabrese and his Rumpelorchestra, A Mountain of One, Damian Lazarus, 2020 Soundsystem, Jungle Drummer vs DJ FU feat. MC LowQui, Extrawelt, Guy Gerber i Martin Buttrich.
Ale to nie koniec! Ta przyprawiająca o zadyszkę i zawrót głowy lista wciąż nie jest zamknięta. Zapraszamy po bilety, które od dziś dostępne są w cenie 35 pln za oba dni. -
Anonim
>Gorecki napisał
>Tego nad Wisłą jeszcze nie było. I nie chodzi nam o
>rzekę na odcinku płockim, ale o Polskę w ogóle. Oto
>organizatorzy Audioriver ściągają legendę i
>współtwórcę drum and bassu z całą swoją świtą.
>Koncert Roni Size Reprazent umieszcza trzecią edycję
>płockiego festiwalu na liście obowiązkowych celów
>muzycznych pielgrzymek.
>
>„Nie spodziewamy się pielgrzymów wyłącznie spod znaku
>drum and bassu czy muzyki tanecznej. Roni Size Reprazent to
>przecież kawał historii, z którą miłośnicy
>najróżniejszych dźwięków mieli do czynienia oglądając
>choćby MTV w latach 90. Kto nie pamięta teledysku do Brown
>Paper Bag, w którym magiczne jajo umożliwiało
>zatrzymywanie czasu?“ – retorycznie pyta rzecznik
>prasowy festiwalu, Łukasz Napora.
>
>A przecież „Brown Paper Bag“ to tylko jeden utwór z
>albumu „New Forms“, który w 1997 roku podbił cały
>muzyczny świat, zdobywając Mercury Music Prize i
>osiągając status platynowej płyty. Dwa lata później
>mogliśmy wysłuchać krążka „In The Mode“, na którym
>znalazły się takie hity, jak „Lucky Pressure“ czy
>„Ghetto Celebrity“ z Method Manem i „Centre of the
>Storm“ z Zackiem de la Rochą z Rage Against The Machine.
>
>
>Na całą dyskografię nie ma tu jednak miejsca, więc
>przejdźmy do kwestii najistotniejszej. Roni Size do Płocka
>przyjedzie z pochodzącymi z oryginalnego składu Dynamite
>MC i Onalee oraz ze słynnym basistą Si Johnem, Yuvalem
>Gabayem z Soul Coughing, Jayem Wilcoxem i D Productem.
>
>W pojedynkę, ale z równie wielkim impetem na plażę
>wkroczy jeden z amerykańskich pionierów sceny rave, czyli
>Josh Wink. House, techno, acid, drum and bass czy
>experimental – ten artysta sprawnie porusza się po
>najróżniejszych stylistykach, co od lat doceniają rzesze
>klubowiczów na całym świecie. Wystarczy przytoczyć
>tytuły takich klasyków, jak „Higher State of
>Consciousness“ czy „Superfreak“, żeby unaocznić
>fakt, z jaką postacią mamy do czynienia. W dodatku Josh
>wydaje w sierpniu swój album autorski, więc trudno
>wyobrazić sobie lepszą okazję do posłuchania go na
>żywo.
>
>RSR i Josh Wink dołączają w ten sposób do listy gwiazd
>tegorocznego Audioriver, zawierającej takich artystów, jak
>UNKLE, Loco Dice, Dave Seaman, Shapeshifter, Agoria,
>Kalabrese and his Rumpelorchestra, A Mountain of One, Damian
>Lazarus, 2020 Soundsystem, Jungle Drummer vs DJ FU feat. MC
>LowQui, Extrawelt, Guy Gerber i Martin Buttrich.
>
>Ale to nie koniec! Ta przyprawiająca o zadyszkę i zawrót
>głowy lista wciąż nie jest zamknięta. Zapraszamy po
>bilety, które od dziś dostępne są w cenie 35 pln za oba
>dni.
łała łiła !!!
:) -
. koKo aKa oKok .
-
-
tekknotek
>Nermal napisał
>>tekknotek napisał
>>ja kupie w dniu imprezy i dam zarobic organizatorom,zeby
>za
>>rok mogli ponownie uszczesliwic nas kolejna edycja
>
>bardzo zacnie ale od razu przestrzegam przed takim ruchem.
>na terenie festiwalu będzie prawdopodobnie jedna kasa i
>będziemy namawiać, aby korzystać z przedsprzedaży. nie
>ma sensu stać w kolejkach.
>
>a pieniądze wydaj lepiej na jakiś gadżet festiwalowy. te
>fundusze też wylądują we właściwej kieszeni; )
ok
-
Anonim
-
ОЧЭК :)
ej!!, ten roni size?? ten znany??
uuuu zaczynam myśleć że żaden artysta już mnie występem na ar nie zdziwi:):D:)
i josh wink...
Dobrzeeeeeeeee!!!!!
pfff kurde//<szczerze to czy oni np wiedzą gdzie jest płck??:):) -
. koKo aKa oKok .
nie, to jest ten roni size, ktorego nie zna... no bo kto slyszal o rozmiarze roni..
gosh, jak mnie takie pytania zabijaja..
a ty wiesz gdzie jest plock? -
ОЧЭК :)
<hahaha>
pfff, ej, właśnie mi uświadomiłaś że nie mam siwego pojęcia xD xD...
aaaale spx zaloaduje swojego dżipijesa i bankowo znajde...
/to moje pytania miałay zabijać, a ja leże...
-.-' -
>TV napisał
>A będą koszki z trzema X-ami przed e-L ?
ja się wczoraj zastanawiałem o co Ci chodzi... o rozmiar :) -
>ОЧЭК :) napisał
>pfff kurde//<szczerze to czy oni np wiedzą gdzie jest
>płck??:):)
wazne zeby trafili na Okecie; )
-
. koKo aKa oKok .
>ОЧЭК :) napisał
><hahaha>
>pfff, ej, właśnie mi uświadomiłaś że nie mam siwego
>pojęcia xD xD...
>aaaale spx zaloaduje swojego dżipijesa i bankowo znajde...
>/to moje pytania miałay zabijać, a ja leże...
>-.-'
padles, powstan; ))) -
Ricardo Villalobos zamyka line up Audioriver!
3 miesiące – aż tyle trwały negocjacje i starania mające na celu sprowadzenie Ricardo Villalobosa do Polski. Takie rozmowy toczyły się zresztą już przy pierwszej, jak i drugiej edycji Audioriver. Tym razem wreszcie się udało i można śmiało powiedzieć, że cała minimalna i techniczna Polska wstrzyma oddech w oczekiwaniu na występ jednego z największych DJ-ów i producentów na dzisiejszej scenie. W pierwszy weekend sierpnia spotkamy się na plaży w Płocku.
„Villalobos miał w czym przebierać i to, że padło na Audioriver świadczy o rosnącej randze tego wydarzenia. Decyzja zapadła dopiero w ubiegłym tygodniu i wszyscy w organizacji podskoczyliśmy z radości. Sam wielokrotnie publicznie mówiłem po poprzednich edycjach, że na samym szczycie listy osób, których chcielibyśmy zobaczyć na płockiej plaży, jest właśnie Ricardo. Widziałem go dwukrotnie w akcji we Frankfurcie i z ręką na sercu mogę powiedzieć, że on i Richie Hawtin to najlepsi DJ-e, jakich słyszałem na żywo“ – opowiada rzecznik prasowy Audioriver, Łukasz Napora.
Ricardo to DJ pełen hipnotyzującej charyzmy, w którego grze słychać, że zdrowie psychiczne klubowiczów absolutnie nic go nie obchodzi. Często nazywany szamanem, ten urodzony w Chile artysta sprawdza się jednak nie tylko za deckami. Wydaje z sukcesami od 15 lat, ale to debiutancki album „Alcachofa“ z 2003 roku położył elektroniczny świat na łopatki. Potem była płyta „Thé Au Harem D'Archimède“ i szereg singli i remiksów, które niszczyły każdy klub, jaki napotkały na swej drodze. W ubiegłym roku także wprowadził fanów w stan osłupienia, wydając „Fabric 36“ – zmiksowany album autorski przez wielu profesjonalistów i dziennikarzy uznany za najlepszą płytę 2007.
Ale Villalobos to nie jedyne wzmocnienie tegorocznego line upu, bo oto piątkową scenę drum and bass dopełni jedna z głównych postaci Hospital Records, czyli Danny Byrd. Odpowiedzialny za takie produkcje, jak „Do It Again“, „Changes“ i ostatnio szalenie popularne „Shock Out“ i „Weird Science“, 6 czerwca wydaje swój długo oczekiwany album autorski. Z kolei o jego umiejętnościach didżejskich możecie przekonać się dzięki zeszłorocznej kompilacji „Weapons of Mass Creation 3“.
Wszystko więc poza polskim line upem jest już jasne i jawi się w najjaskrawszych barwach. Roni Size Reprazent, UNKLE live, Ricardo Villalobos, Loco Dice, Josh Wink, Dave Seaman, Shapeshifter, Agoria, Kalabrese and his Rumpelorchestra, A Mountain of One, Damian Lazarus, 2020 Soundsystem, Jungle Drummer vs DJ FU feat. MC LowQui, Extrawelt, Guy Gerber, Danny Byrd i Martin Buttrich. To wszystko za śmieszne 35 pln! Innymi słowy - zapraszamy do sieci sprzedaży Ticketpro.
http://www.audioriver.pl
http://www.ticketpro.pl -
O Latex
-
Anonim
-
. koKo aKa oKok .
-
Anonim
-
PrzeszłośćUdostępniaPrzyszłość
-