Audrey Hepburn [1909]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Ta Aga

no wlasnie,dlaczego?
  • Anonim

a myślisz, że faceci mniej ją ubustwiają? eee raczej nie :> dla mnie ona jest najbardziej charyzmatyczną, "białą" aktorką :]
  • Ta Aga

tzn??
  • Anonim

tzn?

jest jedną z nielicznych dla mnie aktorek, które wręcz tryskają charymą
  • Sheala

szczerze powiedziawszy z moich obserwacji i zwykłego wypytywańska wśród znajomych też skłonna byłabym stwierdzić, że ma więcej fanów wśród kobiet. A może po prostu więcej fanek niż inne aktorki - o które kobiety są częściej zazdrosne i do których się chcą upodobnić. Audrey ma w sobie dużo z dziecka, dużo takiej filuterności, naiwności - te jej wielkie oczy - a jednocześnie potrafi być Damą przez duże "D". Wiele kobiet odnajduje chyba w niej tą właśnie nieco dziką, szaloną, porywczą młodzieńczą naturę, które często same zgubiły, przytemperowały, stłamsiły - bądź stłamsił ją ktoś inny. Tak z mojego punktu widzenia wygląda fenomen tej aktorki - kobiety kochają ją z tęsknoty za tym, co tak bardzo dziś rzadkie.
  • Ta Aga

zgadam sie , z tesknoty za tym jakie chcialy by byc...
  • baronowa*

Stwierdzam z całą odpowiedzialnościa, ze kiedy przegladałam zdjecia wiekszosci starych, prawdziwych holywoodzkich gwiazd, tylko Audrey wydaje mi sie byc aktorka nagodniejsza uwagi, juz abstrahuje od tego, ze w delikatnej osobie tyle sily, ale sądze wlasnie jak Aga mowi- ze to pewien ideal, chociaz dla odmiany-dostrzegam tez pozytywne apekty wizerunku Pani Dietrich- choc ona i Audrey to calkowite antypody; )
  • DAMA; )

Dobre pytanie!

Rzeczywiście tak jest! Ale dlaczego? trudno powiedzieć..
    Kobiety są wrażliwe z natury, a Audrey jest uosobieniem wrażliwości i kruchości...

Myślę, że jest świetnym materiałem na autorytet (jeśli ktoś takich szuka).

Poza tym która kobieta nie chciałaby być taka jak Audrey???
  • Ta Aga

Dama witaj na naszym gronie :-)
  • DAMA; )

Witam serdecznie :) Zabawię tu na pewno dłużej; )

:*:*:*
  • zu

Dlatego, bo Kobiety bardziej potrafią dostrzec cechy wewnętrzne, interesują się osobowością Audrey. I niektóre dążą do tego, by wyglądać tak jak ona :)
    A faceci, nie będą się z nią przecież utożsamiać, więc pozostaje im tylko wielbienie jej za jej cechy... I może jeszcze szukanie wokół siebie kobiety podobnej do Audrey.
  • MARY

Audrey ma bardzo specyficzna urode. na pewno nie wielu facetów nie poznalo jej osobiscie wiec kieruja sie tylko wyglądem. niektorym ona przypada do gustu, innym nie. tak jak zwykle. ; D
  • Anonim

The following was written by Audrey Hepburn, who was asked to share beauty tips.

For attractive lips, speak words of kindness.
    For lovely eyes, seek out the good in people.
    For a slim figure, share your food with the hungry.
    For beautiful hair, let a child run his or her fingers through it once a day.
    For poise, walk with the knowledge that you never walk alone.
    People, even more then things, have to be restored, revived, reclaimed and redeemed; never throw out anyone.
    Remember, if you ever need a helping hand, you will find them at the end of each of your arms.
    As you grow older, you will discover that you have two hands, one for helping yourself, the other for helping others.
    The beauty of a women is not in the clothes she wears, the figure she carries, or the way she combs her hair.
    The beauty of a woman must be seen from in her heart, the place where love resides.
    The beauty of a women is not in a facial mode, but the true beauty in a women is reflected in her soul.
    It is the caring that she lovingly gives, the passion that she shows.
    The beauty of a women grows with the passing years.

Ja sama o tym czasem zapominam (nie żebym była jakaś zewnętrznie piękna), więc czego mamy wymagać od facetów, dla których powyższy wywód jest pewnie niezrozumiały. Poza tym Audrey była taka delikatna, wręcz krucha, a mój (naprawdę dobry) przyjaciel powiedział, że on nie lubi takich „laleczek”.
    Dla mnie, oczywiście, jest ideałem:)

I tak się z Wami witam:)
  • Ta Aga

witam cie bardzo serdecznie
    grono nam sie rozrasta! heh...
  • Anonim

Oj, Dziewczyny, już na samym początku wprowadziłam Was w błąd :(

Dzięki Waszej cudnej stronce wiem już, że autorem powyższego wiersza (!) (ponoć jednego z dwóch ulubionych Audrey) był Sam Levenson. Miała go ona przeczytać swoim synom w Wigilię roku 1992 (kolejna moja teoria się wali - może jednak mężczyźni mogą to zrozumieć; ach, przecież autor był mężczyzną! palę się ze wstydu!!!).

No, ale przynajmniej napisałam sprostowanie.

Mam nadzieję, że mi wybaczycie...
  • zu

Niekoniecznie mężczyźni mogą to zrozumieć... Może Audrey przytoczyła im ten wiersz, bo chciała ich czegoś nauczyć, uwrażliwić i zrobić z nich inteligentnych młodych (lub niemłodych) ludzi... Co nie znaczy, że cokolwiek zrozumieli...
    Chociaż skoro napisał to facet...
  • DAMA; )

Wydaje mi się, że zrozumieli bo wyrośli na dobrych ludzi. Sean Ferrer (z pierwszego małżeństwa Audrey) prowadzi fundację jej imienia i pomaga dzieciom, tak ja niegdyś robiła to sama Audrey...

swoją drogą wspaniały wiersz :)

pozdr.
  • Karolina

bo jest śliczna a nie jest wulgarna! wiekszosc męzczyzn woli rasowe lafiryndy!a ona ma klase!
  • justyna em.

wlasnie, bo ma klase
    dzisiaj znowu bylo 'sniadanie...' na 1tvp i tak samo sie to oglada za kazdym razem<Serduszka>

wrocilam tu znowu, chyba zatesknilam, hah:))
  • Anonim

Witam! Jestem tu juz od jakiegos czasu i usilnie probuje napisac cos madrego...i chyba mi nie wyjdzie... wszyscy na tym gronie dobrze wiedza jaka byla Audrey... ahhh...
    Moge sie tylko pochwalic, ze zamiast o niej pisac namalowalam Ją sobie! :-) I mam zamiar caly cykl zrobic...
    A dlaczego wiecej kobiet wsrod jej wielbicielek...
    pewnie dlatego, ze nie miala olbrzymiego biustu i sylikonowych ust...(kurcze, jak widac nie mam dzis zbyt duzo szacunku dla meskiej wrazliwosci)
| |

szukalam szukalam i nie znalazlam grona o Audrey!!! niemozliwe:) lubisz Zabawna buzie? Sniadanie? My...

Fotki

Miejsca grona (0)