- 1
- 2
-
Anonim
Wasze ulubione sceny, piosenki, cytaty z tego filmu...
Mój ulubiony cytat:
"No, Eliza, you didn't "sy" that, you didn't even "say" that":D -
julia bruyere
-
ja w ogole bardzo lubie ten musical i piosenki: przetanczyc cala noc.... i pan bozia dal nam rece jak z zelaza, w filmie one oczywiscie tez sa tylko po ang:)
-
jaśnie panna
-
-
Anonim
-
Modran
No gra owszem, genialnie, jak to ona. Jak wiadomo, jej głos był dubbingowany, ale czy słyszałyście wersje tych piosenek w JEJ wykonaniu?? Wouldn't it be loverly jest nawet ładne i jej głos pasuje, ale Show me sknociła niesamowicie. Co nie zmienia faktu, że i tak ją lubię :)) (Za to szkoda i to ogromnie wielka, że zdubbingowali Jeremiego Bretta - Freddiego- bo on akurat ma głos prześliczny. To ten sam aktor, który grał Nikolasa w Wojnie i pokoju). -
Fioletowa
Scena wyścigów w Ascot. Mogę ją oglądać non stop. Dialogi na cztery nogi! I ta suknia!
-
Modran
-
Anonim
Modran - gdzie słyszałaś te piosenki w JEJ wykonaniu? Chętnie posłuchałabym:)
A My Fair Lady oglądałam w niedzielę, bo się stęskniłam za Audrey i muszę powtórzyć raz jeszcze, że Audrey jest mistrzem.
(pamiętacie scenę, kiedy Audrey stoi nad 'zastrzelonym' Higgińszczakiem - ona jest wtedy NIESAMOWITA! - ta radość w jej oczach;) mistrz.) -
Idril
Ja pamietam, ze pare lat temu było w TV. Ta wersja z piosenkami w JEJ wykonaniu:)
Oprócz tego od razu byl program o tym jak to odnawiali te taśmy z filmem itd. I tam wlasnie powiedzieli, że w tej wersji filmu dali juz piosenki śpiewane przez Audrey:) A ja mam obie te rzeczy (my fair lady ze spiewem Audrey i to o filmie ogólnie) na kasecie:) Bo na szczescnie moj tata bardzo lubi My fair lady wiec nagrywal (bo ja to mala jescze bylam wtedy:P) -
Aleksandra
My fair lady obejrzałam dopiero teraz (nie wiem jakim cudem tak późno) ale stwierdzam, że ten film (w mojej ocenie oczywiście) przebija Breakfast at Tiffany's. jest niesamowity. Audrey i jej ekspresja ... cudowne. no i muzyka i odrobina a nawet więcej niż odrobina humoru ; ) -
-
ricz
-
mch!
ja mam Pigmalion. jestem w trakcie czytania; ) tyle, ze po polsku. siostra mi przyniosla z biblioteki, gdzie stare ksiazki oddawali za darmo; ) -
maria
audrey jest genialna w my fair lady.
kocham ją!
a szczególnie 'i could have danced all night' :)
-
mch!
-
maria
jutro funny face za to w tv:)
a kiedys na pewno bedzie i my fair...:)
jak bede cos wiedziec to dam Ci znac:) -
Anonim
Rex Harrison:
"Let a woman in your life and your serenity is through,
she'll redecorate your home, from the cellar to the dome,
and then go on to the enthralling fun of overhauling you..."
:-) -
Sylvvja
Właśnie oglądam teatr telewizji Pigmalion. Nie wiem czy to to samo xD historia identyczna ale teatr polski. Elizę gra Edyta Jungowska...znacznie lepsze My fair lady z Audrey...bez porównania. Co o tym sądzicie, jeśli oglądacie... ?? -
TAk, Pigmalion to oryginalny tytul My fair lady :)
http://film.gazeta.pl/filmnews/1,94...
na koncu jest filmik "kulisy my fair lady" Polecam!
- 1
- 2