-
Komin
zapodaj mi w którym z krajów europejskich przyjemnie by było postudiować i pobalować za free w ramach programu socrates-erasmus??? ja obstawiam Barcelone hehe -
Bobiniak
Oj popieram, stawiam bardziej na Portugalie, choć podejrzewam że podobny styl balowania jak w Hiszpani. -
B
Komin ty lamusie. Lepiej siedz w Polsce , za glupi jestes zeby studiowac zagranica.
Heheheheheheheehehheheeheheheh eeh
Pozdro600 i do zobaczenia na Helu
Denmark is out.. -
KAnka
Gdzie tu mi wyjeżdzacie z jakąś Hiszpanią czy Portugalią...
Moje zimne serce by się mogło za nadto rozgrzać... :D
Ja obstawiam Skandynawię, najlepiej Finlandię -
-
B
Powodzenia! Ja wlasnie siedze w Danii, przedwczoraj wrocilem z dwutugodniowego pobytu w Norwegii. Studiuje tu pelno Skandynawow, wszyscy namaxa zamuleni i caly czas chodza smutni. Jak pojedziesz do Finlandii gdzie zimno jest przez caly rok to swojego ogiera najwyzej zamienisz na renifera.
Wybierajcie tylko kraje poludniowe,poludniowcom najblizej do Polakow -w innym razie umrzecie z nudow, lub zimna. Wszycy chodza spac o 8( bo juz jest ciemno ) i nie potrafia sie bawic.
Komin dobra decyzja -do Hiszpanii bierz deske.
QLUB rulez
pozdro600 -
KAnka
No, moze i tak...
ale z drugiej strony jak przypomne sobie mój pobyt w Danii.. to była jedna wieeelka impreza i tylko tyle wiem, bo wiecej nie pamiętam, ani kawałka z dunskich krajobrazów :D no wiec nie było tak źle!
Już niedługo przetestuję helsińskie klimaty...
PS.O mojego ogiera się nie martw, da sobie rade; )
-
::Szapel::
No widzę wszyscy mają zajebisty wybór, tylko k... nie rehabilitacja!
Mamy do wyboru Włochy, Niemcy i Finlandię, tylko, że jedynie w Finlandii tak na prawdę jest nauczanie po angielsku.A co gorsza mozna jechać tylko do 3 roku studiów, bo oni nie mają magisterskich i się program nie za bardzo zgadza...
dramat, fanta(k...)stycznie
-
Kuba
Ja też chce do Barcelony!!!!
ale pewnie to jest nierealne, pomarzyć można...:) -
SZYBUS
kuba nie filozuj nie filozuj.....łeeeeeee!! visca el barca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Komin
Bartłomieju- jakto ja nie dam rady skoro ty dałeś?!? - no tak ale ty pewnie musiałeś zabecelować hehe
proste- do Barcy z deseczką!!! -
Anonim
Przestańcie wierzyć w cuda!! Do krajów gdzie pizdzi odrazu was wezmą. A do Hiszpanii ni hujaszka. ALLEE gdyby naprawde dało radę Jadę z tobą Komino aka Chimnee -
Zosia
"zapodaj mi w którym z krajów europejskich przyjemnie by było postudiować i pobalować za free w ramach programu socrates-erasmus??? ja obstawiam Barcelone hehe "
za free, powiadasz?? niestety nie ma tak pięknie!! -
B
-
Komin
ty no co ty opowiadasz proste ze za alko nikt mi nie bedzie placil, ale nigdy bym nie trafil tam jak bym mial zdawac egzaminy kapiszi?... -
B
-
Zosia
Wybacz, ale nadal nie rozumiem, co miales na mysli piszac "za free".
A ten tekst o egzaminach to juz zupelnie wybil mnie z tropu :) -
Komin
nieważne-poprostu nie nastawiam się na to żeby za nic tam nie płacić-tylko żeby mieć uczelnie i spanie bo to i tak bardzo dużo, do tego bierzesz 10000 i możesz semestr studiować pozdro -
Zosia
Tylko uczelnia jest za darmo, za resztę musisz z własnej kieszeni zapłacić. Grant, który dostajesz w związku z wyjazdem nie wystarczy nawet na zakwaterowanie (które z resztą musisz sam sobie załatwić).
To tylko tak dla uświadomienia, bo wiele osób myśli, że takie wyjazdy to prawie nic nie kosztują, a trzeba się mocno napracować, żeby zarobić na taki wyjazd.
A te 10 tys to złotych czy euro? :) -
Komin
co ty opowiadasz w wakacje moge zarobic na ten wyjazd i jeszcze zdaze to 3 razy przepic i znowu zarobic. ludzie ktorzy mysla jak ty siedza pozniej na dupie- wystarczy troche pokombinowac na miejscu poznac odpowiednich ludzi i zyjesz jak krol a hajs tam zarabiasz
pozdro600 -
Zosia
"co ty opowiadasz w wakacje moge zarobic na ten wyjazd i jeszcze zdaze to 3 razy przepic i znowu zarobic."
Przecież ja dokładnie o tym samym mówię, że na taki wyjazd trzeba zarobić (chyba, że ma się na zbyciu kilka tysięcy). Nie ważne kiedy będziesz zarabiać, czy podczas roku akademickiego, czy podczas wakacji, czy na miejscu - po prostu trzeba mieć sporo kasy na życie (nie mówiąc już o dodatkowych atrakcjach) szczególnie w krajach skandynawskich i np. w Barcelonie, o której wspominasz.
"ludzie którzy mysla jak ty siedza pozniej na dupie"
Myślą tak jak ja? tzn jak? bo nie wiem o co Ci chodzi?
"wystarczy troche pokombinowac na miejscu poznac odpowiednich ludzi i zyjesz jak krol a hajs tam zarabiasz
pozdro600"
Nie wiem dlaczego tak się oburzasz (w tym i w poprzednich postach). Zgadzam się z Tobą, że wyjazd na Erasmusa to na prawdę fajna sprawa: studiujesz, bawisz się, poznajesz mnóstwo nowych osób z całego świata, zwiedzasz, doskonalisz język (albo języki) itp. Tylko nie jest to za free, jak na początku powiedziałeś. I tylko tyle chciałam dodać do tej pięknej wizji wyjazdu!
BTW a Ty złożyłeś już wniosek o stypendium? Na co się zdecydowałeś, na Barcelonę? Będę trzymać kciuki żeby Ci się udało.
Życzę powodzenia i pozdrawiam! :)
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Bielany
- Załóż własne grono tematyczne