-
Anonim
CZy ktoś już widział? Ja sie dopiero wybieram, ale chętnie się dowiem, co o tym filmie sadzicie ^_^ -
agent D081
-
Anonim
-
Tiferet
Nie mów na głos tego kuriozalnego tłumaczenia tytułu :P Swoją drogą, niezły z nas zaścianek, żeby filmy do kin pięc lat po premierze ściągać... -
-
agent D081
-
Tranquil
Ostatnio przeciez "Barake" graja w kinach, a jest to film z 1992 roku :)
A co do "Audition"... w ogole mi sie nie podobalo. Nudny jak flaki z olejem, początek i rozwinięcie akcji dluży się w nieskończoność jak w rodzinnym filmie familijnym. Potem stopniowo lepiej i pod sam koniec przyzwoicie.
Jednak koncowka jak dla mnie nie rekompensuje nudnego poczatku. Mocny finisz nie naprawi dla mnie tego filmu. -
Anonim
a tak, sorry ^_^ znowu polskie tytuly gora :D heh... 5 laT TO I tak nic :> niektore filmy w ogoel do nas nie przychodza. :( no trzeba bedize pojsc i samemu sie przekonac :D -
agent D081
i tak mialas isc, wiec za wiele ta długasna dyskusja nie wniosla z twojego punktu widzenia... -
Tiferet
Riya, ja bym nawet powiedziałą, że miazdżąca większość do nas nie dociera; ) -
Anonim
Z japonskich i w ogole azjatyckich masz absolutna racje :( miazdzaca wiekszosc. i jak my biedni mamy sie zaopatrywac w te filmiki, hm...? pomijajac oczywisice droge piractwa ^_^ -
Tranquil
Na przyklad tutaj :)
http://dvdstore.pl
Sam jeszcze nie korzystalem, ale na naniKore.pl ktos pisal, ze to bardzo dobry sklep i mozna mu zaufac.
Aha, ze sklepem nie jestem zwiazany i nie placa mi za reklame. Po prostu podaje namiary na ciekawa strone, ktora na pewno warto sprawdzic :) -
Tiferet
Warto kupować DVDki i VCDki z HK, wysyłkowo, na przykład z dddhouse.com (ceny są znacznie niższe niż u nas), oczywiście nie opłaca się kupowac jedenej sztuki, ale kto by kupował jedną :P ) -
Anonim
oczywiscie jesli kogos stafc ^_^ ja chyba jednak zostane przy tej mniej legalnej drodze jak na razie; ) -
Tiferet
Jeśli VCD kosztują po 20 zł, to naprawdę nie tak strasznie, mozna się z kims zrzucić na wspólne zakupy :) -
Anonim
^_^ no to jest jakes wyjscie; ) najiperw do pracy a pozniej na zakuuuupy ^_^ -
Anonim
to ja się dorzucę nie z zakupami,ale z kilkoma słowami o "audition"
dla mnie film jest o tyle ciekawy,że niejednorodny gatunkowo
to taki dreszczowiec (horror) o niestandartowo rozłozonych akcentach
przecież przez pierwszą część filmu mamy do czynienia niemalże z kinem obyczajowym
tylko detale decyduja,że jednak atmosfera się powoli (może stąd ta nuda u niektórych) zagęszcza
a potem "wejscie" w koszmar jest od razu głębokie
i to właśnie było dla mnie atutem....nieprzewidywalność powodująca uczucie niepokoju
-
Aditi
Ogladalam Audition wiedzac tylko ze to ma byc 'jakis thriller', no i przez pierwsza polowe zupelnie zwatpilam czy cokolwiek strasznego jeszcze sie wykluje, tak ze scena w ktorej 'pani czeka na telefon' byla dla mnie kompletnym szokiem. A po filmie bylam kompletnie sponiewierana i dopiero pare miesiecy po obejrzeniu stwierdzilam ze jednak mi sie podobal. Mysle ze gdybym od poczatku wiedziala co to za film i gdyby nei bylo tego nudnawo-obyczajowego wstepu to nie przezylabym az takiego szoku... :) -
Anonim
noo slyszalam jak jakis dziennikarz moiwl, iz na festiwaly filmowym ludzie masowo wychodzili z tego filmu ^_^ samo w sobie jest to intrygujace :D -
*Aglaja*
noo mi sie podobala tylko koncowka..poczatek byl za nudny!!! a co do tego ze jest w kinacgh...ja bym nie poszla na to do kin to nie film na kino... -
Anonim
no ja sobie juz sciagnelam, i dzis obejrze ^_^ wczoraj zrobilam maratonik japonski, a dzis II czesc; )