Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Consulinho

dla tych, ktorzy sie wybieraja mapka:
    http://www.baliguide.com/bali_map.h...
  • KamiL™

bylem na Bali . .. wyspa Bogów...dla mnie to był raj na ziemi
  • P.

Coś więcej proszę !!!! Wybieramy się tam z mężem na podróż poślubną w październiku :-)))
  • Consulinho

dobry wybor; ) pytaj tutaj lub na priva
  • P.

Wybraliśmy hotel Melia Bali- znasz go ? Z opisów wyglądał na dobry. W biurze też w cenie mamy 5 wycieczek m.in do Ubud
  • Anonim

Taxi? Bemo? Boss? Transport? Maybe sun glasses? :-)
  • Anonim

Polecam wycieczkę na Gili meno. Ogólnie uważajcie na komary - ja złapałem Dengu`e gdzieś w lasach w Indonezji.
  • Anonim

wszystkie hotele na polwyspie nusa dua nudne...chyba ze kogos kreci 5 gwiazdek. taxowki bardzo tanie.warto jezdzic. ale nie warto sluchac taksowkarzy. i nigdy nie warto namowic sie na ich insiderowskie wycieczki. dobre imprezy niedaleko kuty. legan beach czy jakos tak. dj'e z japonii, bungee i basen w clubie. i tam tez jest najlepszy na swiecie zachod slonca. polecam zanzibar. taki bar/club przy plazy. swietny widok.normalne jedzenie, chilloutowa muzyczka...to tak tylko na wypadek jakby wam sie znudzil ubud i cala reszta.have fun.stay clean.
  • P.

THX :-D Na pewno skorzystamy
  • Consulinho

Wez katamaran i plyn na nusa penida. wyspa gdzie jest 1% turystow, ktorzy laduja na Bali. Dziko, piekna plaza Dream Beach i miejscowa ludnosc - swietnie. Bungy jest w klubie nocnym double SIX - jak bedzie zachod slonca jest najlepiej. Masz niesamowite widoki. Jezeli nie nagraja skoku - pros o kolejny na ich koszt :P dziala. zjechalem prawie cala wyspe. Goraco polecam Lovine - gejzery. Srodek wyspy jest takze bardzo ciekawy. Moje zdjecia - http://www.raciborski.info.
    Udanej podrozy!!
  • P.

DZIĘKI, a jak z jedzonkiem ? Mamy tylko śniadanie, więc ciekawi gdzie można zjeść w miarę tanio i smacznie. Spróbować jakiś tamtejszych, oryginalnych dań itp......
  • Anonim

prawie we wszystkich hotelach jest tylko bed&breakfast bo w ten sposob rzad wspiera lokalnych ludzi i ich bary...mi sie to ich jedzenie znudzilo szybko...mozna zrzucic pare kilo...albo jesc 'normalnie' w hotelowych knajpach...albo pojechac do zanziBaru i zjesc cos bardziej europejskiego...aaaaaaaaahh no i pyszne homary i te wszystkie inne morskie rzeczy...yummmi
  • Anonim

Nasi goreng, nasi ayam. Olejcie bary hotelowe - najlepsze żarcie jest na ulicy, stek z tuńczyka z frytami 1,5 usd, sok z papaii 0,80 usd. Przywieźcie mi trochę fajków z goźdźikiem "Gudang Garam" :-)
  • Anonim

Jade na Bali jutro! nie mam o niczym pojecia - tzn wiem gdzie bede mieszkac:) Kuta. uwielbiam papaje wiec bede sie pewnie sokiem zapijac.
    W kazdym razie w tydzein na pewno wiele obacze i opowiem - zobacze co z info na gronie uda mi sie wykorzystac:)
  • P.

Ja czekam z niecierpliwością na twoje opowieści jak wrócisz !!!!
    kONIECZNIE sie odezwij i napisz co i jak ??? Czekam......
    UDANEJ PODRÓŻY życzę :-)
  • Anonim

Czy mam cos konkretnego przetestowac - pojsc, wypic, zjesc czy zobaczyc? O ile dam rade - oferuje swoj czas.:)
  • P.

Sprawdź jakieś typowe dla nich wina i browarki :-))) Ciekawa też jestem czy mają jakieś oryginalne herbaty.
    I wszystko co zobaczysz..........
  • Anonim

browar - Bitang - wina nie piłem, ale piłem bimber w dżungli z lokalesami :-)
  • P.

A I Dada rzuć okiem na hotel Melia Bali na Nusa Dua, jesli będziesz w bliskiej okolicy i natkniesz sie na niego oczywiście. Specjalnie nie szukaj :-))) THX
  • Anonim

Helo,
    Dominka jak bedziesz na Nusa Dua, to koniecznie idz do knajpy Essence, jest super mega wypasione zarcie, steki z z Tunczyka, boskie zeberka BBQ, inne takie...
    Piwko to tylko Bintang, papierosy AS, o samku gozdzika...