Bardzo Zazdrosne Kobiety [492]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Z pewnością doskonale wiecie, że zazdrość często jest przesadna i może doprowadzić do katastrofy.
    Macie jakiś sposób żeby sobie z nią radzić?
    Chociaż trochę ograniczyć?
    Próbujecie?
    Ktoś kiedyś powiedział wam, że przesadzacie?
  • Angela Be.

czasami wydaje mi si, że przesadzam, nie wiem czy mi to ktoś wprost powiedział nie przypominam sobie. jednak zdarza sięi, że aż mnie ściska w dołku z zazdrości.
    sposoby: tłumaczyć sobie, tłumaczyć i jeszcze raz tłumaczyć.
    to fakt mój partner ma dużo koleżanek, ale to działa też w drugą stronę ja mam mnóstwo kolegów, on sobie jakoś z tym radzi wiec ja też nie mogę popadać w paranoje.
    wiadomo brak zazdrości też jest zły, więc odrobinę jej nie zaszkodzi, jednak można strasznie przesadzić i zniszczyć związek przez głupią zazdrość, zaufanie musi być w związku bo inaczej może się wszystko przemienić w jedną wielką katastrofę, pełną ograniczeń i zakazów i zamiast cieszyć się partnerem i z partnerem wynikają jakieś kłótnie i wzajemne pretensje.
    a tak pzoa tym jak będzie chciał zdradzić to zdradzi czy będziemy zazdrosne czy nie.
  • Anonim

>Angela Be. napisała:
    >
    >a tak pzoa tym jak będzie chciał zdradzić to zdradzi czy
    >będziemy zazdrosne czy nie.

Chyba muszę zacząć wychodzić z tego samego założenia...
  • Angela Be.

ciężko sobie takie sprawy przetłumaczyć, ale z drugiej strony tracimy czas zadręczając się i tak co ma się stać to się stanie i to, że sie będziesz wkurzać nic nie zmieni, trzeba korzystać póki jest cudownie :)

• Angela Be.

http://www.youtube.com/watch?v=fTUa...

tak do tematu :)
  • Anonim

>Angela Be. napisała:
    > http://www.youtube.com/watch?v=fTUa...
    >
    >tak do tematu :)

Znam i uwielbiam. :}.

Powiem szczerze, że w moim związku jest bardzo dużo zazdrości. Uważam, że za dużo i to nie tylko ze strony mojego chłopaka... Nie patrz tu na wiek, bo w tym przypadku on chyba raczej nie gra roli. Mam 16 lat a jestem z chłopakiem prawie rok i cztery miesiące. Wiem, dziwne. =P.

Bardzo chciałabym ograniczyć zazdrość do tego stopnia żeby umieć ją kontrolować, bo ja niestety chyba nie umiem.
  • Angela Be.

powiem Ci ze nad tym trzeba pracować od początku, bo inaczej obie strony się do tego przyzwyczajają i później trzeba dużo silnej woli, żeby w ogóle przekonać się do tego, że tak nie powinno być.

za dużo chyba widziałam małżeńskich związków w których jest dużo zazdrości, co w niektórych przypadkach jest dosyć hm. śmieszne.

co nie znaczy, że nie ejstem zazdrośnicą, bo jestem, ale od pewnego czasu bardzo nad tym pracuje, choć czasami mam chwile słabości i mi się coś musi wymsknąć. Ale od keidy z tym wlacze mam jakiś wewnętrzny spokój.
  • Anonim

>Angela Be. napisała:
    >powiem Ci ze nad tym trzeba pracować od początku, bo
    >inaczej obie strony się do tego przyzwyczajają i później
    >trzeba dużo silnej woli, żeby w ogóle przekonać się do
    >tego, że tak nie powinno być.
    >

Właśnie w moim przypadku tak chyba jest...
    Tyle, że my już wiemy, że to jest złe i niszczy nie tylko nasz związek ale i nas.
  • Angela Be.

tojuż pierwszy krok, dalej tzreba walczyć ze sobą i wspierać partnera :) tyle daliście rade, to teraz możecie być dumni, że walczycie. zycze powodzenia. :)
  • Anonim

A ja nie dziękuję. :P.
| |

miejsce dla kobiet, które są wściekle, straszliwie i zabójczo zazdrosne o swoją drugą połówk...

Fotki

Miejsca grona (0)