-
Twoja Fobia
Jak to się stało, że mimo radioaktywnych biedronek (które miały być końcem świata) progi punktowe z zeszłego roku wyglądały tak:
[1a] mat-fiz (wyb-wyb) 151.76
[1b] biol-chem (wyb-wyb) 157.24
[1c] mat-geogr (ang-wyb) 166.5
[1d] geogr-hist-mat (wyb-wyb) 146.64
[1e] pol-hist-wos (wyb-wyb) 143.93
[1ib-fra] z międzynarodową maturą (ang-fra) 189.2
[1ib-nie] z międzynarodową maturą (ang-nie) 182.58
Ok, ok - w większości niższe(zwłaszcza human), ale 189.2 ?! (próg do tej klasy w 2009 - 169.8)
-
Archie
Możliwości jest wiele... łatwy test językowy, który podbił próg, więcej chętnych, mniejsza liczba miejsc do ib niż zwykłych klas... kilka miejsc więcej zabranych z urzędu dla Polaków wracających zza granicy... 189 to nie jest wcale tak dużo.
Poza tym nie rozumiem dlaczego piszesz, że "radioaktywne biedronki" miałyby spowodować obniżenie progu. Widziałem te egzaminy gimnazjalne z zeszłego roku i wcale nie były jakieś strasznie trudne w porównaniu z tymi z lat poprzednich. Może trochę głupsze, ale w każdym razie na pewno nie trudniejsze.
I nie zwłaszcza human. Human regularnie oscylował tak w granicach 146-150pkt. Mat-hist-geo strasznie spadło z progiem... w porównaniu do 158pkt w 2007 roku spadek o 12pkt jest zatrważający. No OK, przynajmniej mnie zatrważa. -
nat.
hmm więc teraz ja mam pytanie.
chcę składać na ib, punkty bez egzaminu gimnazjalnego po wstępnym podliczeniu tak około 90.
nie uczyłam się wcześniej ani francuskiego, ani niemieckiego.
co robić? widziałam, że na stronie batorego jest napisane, że w ib 2 język to tylko kontynuacja. mogłabym wziąć zamiast tego psychologię, ale czy wtedy dostanę się na studia? chyba bez drugiego języka nie za bardzo.
i czy mam szansę się dostać, jeśli egzamin poszedłby mi dobrze? -
JazzMan
witam, poszukuję wszystich mozliwych informacji o klasie biol-chem w batorym głownie chodzi mi o próg -
-
ALEKSANDRA.
A ja mam pytanie dotyczące wyjazdów integracyjnych, czy szkoła organizuje takie i w jakim czasie: pod koniec wakacji, czy już w roku szkolnym? -
JazzMan
a tak precyzyjniej mówiąc jakie mam szanse na dostanie się ze 146-150 pkt? no w najlepszym wypadku 154? -
Edvardo
wyjazdy integracyjne są w roku szkolnym i klasy organizują je sobie we własnym zakresie...(z wychowawcą)...
///
154? myślę, że warto spróbować
///
a co do IB to nie pomogę... -
martuss
Hej!
Czy ktoś mógłby powiedzieć mi coś na temat klasy humanistycznej (pol-hist-wos)?
Jaki poziom, czy polecacie?
Bardzo cisną z przedmiotów nie zdawanych na maturze, czy da się wytrwać?
Ogólnie jacy ludzie zazwyczaj są w tej klasie oraz czy wiecie może coś na temat łaciny -> na stronie nie jest dokładnie wyjaśnione.
Dzięki z góry! -
Edvardo
-
Camila
Siemka;) Mam pytanie: czy bardzo ciężko jest w klasie dwujęzycznej? Trochę obawiam się tych przedmiotów rozszerzonych, a jednak bardzo zależy mi, żeby bardzo dobrze opanować język angielski. I czy macie jakiś szkolny teatr?;] -
Julka .
-
Krystian
-
Lidia
-
ALEKSANDRA.
-
Anna Orłowska
Hej, jestem teraz w 3 klasie gim. i chciałabym iść dalej do liceum do Batorego.
Mieszkam jakieś 50 km za Warszawą, dojeżdżałabym, a później po prostu wynajęła mieszkanie ze znajomymi.
Czy średnia ma duże znaczenie?
Jak wyglądają egzaminy wstępne?
Czy po tym liceum dostanę się na UW?