-
Anonim
Wczoraj zaczal sie proces malarza, dwoch mezczyzn oskarzonych o zamordowanie w okrutny sposob maja juz;
jeden z nich do 25 lat
zas drugi Dozywocie
nic nam juz nie zwroci kogos tak niepowtarzalnego jak Beks@:(
czekam na wasze opinie! -
desperated paperwall
dla mnie takie gówna nie powinny w ogóle żyć.jeszcze trzeba na nich płacić podatki.paranoja -
D.
Po pierwsze, to proces "w sprawie zabójstwa Beksińskiego", a nie "proces Beksińskiego". Ale to tak tylko się czepiam.
Moim zdaniem paranoją jest to, że sprawców ujęli w zasadzie od razu, dodatkowo, sprawcy sami się przyznali, a na proces trzeba było czekać ponad rok. I nadal nie zanosi się, żeby to wszystko szybko poszło:( -
sackerdos
Jak na moje oko za morderstwo Beksinskiego ( ale nie tylko jego ale wszystkich wielkich, zdolnych, inteligetnych i niepowtarzalnych tworcow) kara powinna byc najwyzsza i najbardziej bolesna! Trzeba płacic za swoje czyny i nieprzemyslane porywy! i sram na to co mordercami kieduje w danej chwili, nie ma nic gorszego niz odebranie zycia drugiemu czlowiekowi... -
-
M★★N
A oni będą sobie spokojnie siedzieć w ciepłych celkach, oglądać tv, jeść obiadki.. żal.pl :/ -
Anonim
>sackerdos napisała:
>Jak na moje oko za morderstwo Beksinskiego ( ale nie tylko
>jego ale wszystkich wielkich, zdolnych, inteligetnych i
>niepowtarzalnych tworcow) kara powinna byc najwyzsza i
>najbardziej bolesna! Trzeba płacic za swoje czyny i
>nieprzemyslane porywy! i sram na to co mordercami kieduje w
>danej chwili, nie ma nic gorszego niz odebranie zycia
>drugiemu czlowiekowi...
aha, czyli jak zamordują jakiegoś Kowalskiego, to kara powinna być już niższa, bo nie był wielki, zdolny i inteligentny? to taka nowa równość? -
ewa/ 3_g
N-prawda. Myśle, ze Beksiński nie ma do nich żalu. Wdzieczny, to moze niezbyt fortunnie dobrane słowo, ale coś tego pokroju.
Śmierc dla artysty często jest zbawieniem(bez ŻADNYCH religijnych podtekstów). -
Szalone Wyjce
"aha, czyli jak zamordują jakiegoś Kowalskiego, to kara powinna być już niższa, bo nie był wielki, zdolny i inteligentny? to taka nowa równość?"
Czemu nie? Równość i tak jest iluzją.
Swoją drogą moim zdaniem to dobra śmierć dla takiego artysty, bardzo że tak powiem... inspirująca jak cały jego żywot i twórczość. -
BetsiBet
>trzy_gramy napisała:
>N-prawda. Myśle, ze Beksiński nie ma do nich żalu.
>Wdzieczny, to moze niezbyt fortunnie dobrane słowo, ale
>coś tego pokroju.
>Śmierc dla artysty często jest zbawieniem(bez ŻADNYCH
>religijnych podtekstów).
Ja jednak myślę że ma. Zważając na Jego lęk przed drugim człowiekiem i dotykiem, to ironia losu i spełnienie strachu zarazem. Cóż- temat przewodni sztuki wcielił się w życie. -
ewa/ 3_g
Temat okazał się zabójczy?
Czy to nie jest po prostu realizacja jego życia? -
BetsiBet
Masz na myśli to, że forma śmierci to realizacja Jego twórczości? Jeśli tak, to nie chciałabym żeby zabiły mnie moje pasje. Jeśli nie, to nie chciałabym żeby zabiły mnie moje lęki. -
Dobermann Ant
dajcie spokój, w zasadzie nie ma co pisać w tym wątku. jakie można mieć opinie o całej tej sytuacji?
zginął człowiek wyjątkowy. przyczyną były, jak to najczęściej bywa, pieniądze. znalazło się dwóch śmądaków, którzy ani chwili nie wahali się popełnić morderstwa. przypadek jak z filmu.
a proces procesem. to oczywiste, że w takich przypadkach należy ludzi karać, moim zdaniem dożywociem. ludzie mają nasr...e w głowach i sądownictwo powinno działać bez zarzutu.
ale tu jest polska proszę państwa. zamiast poprowadzić sprawnie całą sprawę, trzeba czekać jeden rok na to, drugi rok na tamto a potem i tam nic z tego nie wynika. -
Dobermann Ant
>trzy_gramy napisała:
>Temat okazał się zabójczy?
>
>Czy to nie jest po prostu realizacja jego życia?
nie obraźcie się, ale dla mnie to bzdura.