-
Nidhogg ™
http://www.francis-bacon.cx/date.ht...
Inspirator niektórych motywów z Twin Peaks i Silent Hill podobno. -
Anonim
-
Gizmosława Von Dziaberłok
-
Anonim
-
-
Gizmosława Von Dziaberłok
-
Anonim
odnosnie FB poszukuje ksiazki pt "Rozmowy z Francisem Baconem" wydawnictwo Zysk z 1997 roku. nie ma jej juz chyba w ksiegarniach, przynajmniej w tych, w ktorych pytalam, bo to pozycja raczej antykwaryczna. ma ktos moze jakies info gdzie jej szukac?? -
rozmodliszka
Nie powiedziałabym, że film o Baconie był pikny. Chyba nie miał taki być. Derek Jacobi robił wrażenie... -
rozmodliszka
Escher to rewelacyjny grafik, bardzo dokładny. Ja osobiście czasem wolę formy mniej doskonałe. Jak zgadniesz skąd wytrzasnęłam swoje "zdjęcie", to dostaniesz cukierka;) -
rozmodliszka
Masz rację Nidhogg, że w Twin Peaks (a moim zdaniem też w Dzikości serca) czuć mroczny klimat prac Bacona. Widzieliście może obrazy Davida Lyncha? -
Anonim
-
Grono.Net
pooglądałem galeryje... Deformator... nie lubie tak, Beksińskiego deformacje tez mnie tak bardzo nie podniecają... nie w tę stronę -
rozmodliszka
-
Hultaj Lama
Bacon nie deformował. Był moralistą w starym stylu. Geniuszem zresztą też (tak do pary)... -
Evka
na pewnym etapie twórczości podejrzewano Beksińskiego, iż naśladuje Bacona heh -
Anonim
bylam kiedys na wystawie Bacona w Zachecie warszawskiej
jest przerazajacy ale taki piekny:)))
i jeszcze zrobil;i mu jako wystroj czerwone scieny:)0
robi wrazenie -
XymoX
oj to pozazdrościć .. ja mam tylko albumy Bacona. Świetne obrazy, świetny artysta. -
Mayunia Dobrzyńska
-
Anonim
Okrutni i tragiczni... Miesicie karminowy naturalizm i głębokie studia ideowe. Ci ludzie rzeczywiście musieli mieć gnijące zdegenerowane mózgi. Geniusze. Kardynał Bacona pod płatami mięsa jest godny uwagi. Ogólnie to w TATE MODERN jest tego dużo. Ekspozycja stała więc jak ktoś przy okazji będzie w Londynie to warto (nie tylko dla Bacona)
PS. Hans Bellmer.....? Ktoś kojarzy?