Beksiński [1882]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • popsixsquishuh-uhcicerolipschitz

dzisiaj dostałam jednego z silniejszych wstrząsów... przechodzę sobie obok jakiejś galeryjki sztuki we wspomnianym wyżej centrum handlowym (dla niewtajemniczonych: Warszawa, ul. Wołoska) i staję jak wryta przed wystawą: "mamo, przecież to... Beksiński"
    otóż są tam wystawione obrazy do sprzedaży, ceny od 80 do 100 tysięcy złotych.
    może nie każdego stać, ale kto mieszka w Warszawie to warto się do Galerii przejść i zobaczyć i mieć nadzieję, że się nie trafi na tą sprzedawczynię, na którą ja trafiłam. gaduła straszna, a nic konkretnego nie przekazuje.
    były tam wystawiona niektóre z prac z tej strony:
    http://www.belvederegallery.com/bex...
  • Aniuszka

Galeria Mokotów, to chyba nie jest najwłaściwasza galeria dla prac Beksińskiego...:/
  • Agata

zdecydowanie nie jest...
  • magda

prawda,chociaż i tak sie ciesze że są bliżej,chociaż niektóre..
  • Anonim

Jest jeden olej za 35:) i troche grafik komputerowych. Zaskakujaca miejscowka, ale co robic..? Tez dobrze..
  • Orlandu

Dla niewtajemniczonych mieszkańców pozawarszawskich uściślająca informacja,że galeria mieszcząca się w galerii mokotów jest pośredniczącą salą wystawienniczą zarezerwowaną dla artystów prezentowanych w bardzo znanej,prestiżowej galerii na Wilanowie,kolebce wszystkich ogólnopolskich arcymistrzów itd.Ta mała,niereprezentatywna salka to takie biuro pośrednictwa,a prawdziwe obrazy w większej liczbie znajdują się własnie na Wilanowie.Filantropi i snobistyczni warszawiacy należący do elity kulturalnej orientują się o której galerii mówię:)Ta minigaleryjka to druga w Polsce galeria oferująca możliwość zobaczenia w takim natężeniu prac ogólnoposlkich mistrzów.Pierwsza 10 malarzy polskich.Z resztą najlepiej porozmawiać ba! przeprowadzić wysoce stymulującą intelektualnie konwersację kulturalną z marszandem i się doedukować,odchamić i odwieśniaczyć:):):)
  • Orlandu

Oleje za 35 to minimum.najdroższy jaki widziałem,to Beksa za 210...czy 170,ogólnie akurat jego średnia to od 70-150 po śmierci;p