- 1
- 2
-
Wojciech K.
co sądzidzie o muzyce na http://www.beksinski.pl/
zakładka Original Works -
Czarny Kot
muzyka Zbigniewa Preisnera zamieszczona na tej stronie moim zdaniem (ktoś inny może uważać inaczej) idealnie oddaje klimat obrazów Beksińskiego, jednocześnie potęgując niesamowite uczucie tajemnicy
A tak na marginesie dodam, że muzyka ta, z tego co dobrze pamiętam pojawiła się w Dekalogu Kieślowskiego...jest niesamowita...a moim zdaniem Preisner jest po prostu mistrzem w swoim fachu... -
Wojciech K.
całkowicie się zgadzam .. i chyba to chciałem usłyszeć
głębokie obrazy .. głęboka muzyka .. świetne uzupełnienie -
Dorota.eR
>@ Abu napisał
>całkowicie się zgadzam .. i chyba to chciałem usłyszeć
>głębokie obrazy .. głęboka muzyka .. świetne
>uzupełnienie
doskonałe podsumowanie!!!...
Trzeba przyznać, że tak trafnie dobrana muzyka jest idealnym zwieńczeniem wspaniałej twórczości Beksińskiego.
Nie trzeba więcej słów.......
Wystarczy wsłuchać się w puls owej muzyki, a naprawdę można popłynąć na sam środek oceanu, ukrytych pod mroczną paletą barw, myśli.
-
-
bonq
widział ktos "Katedre"? -> http://www.youtube.com/watch?v=AnxO...
klimat rodem z Beksińskiego, a muzyka (jak dla mnie) idealna -
diesilla
-
Alek
katedra to już klasyk, to ma z 5-6 lat... :o Było nawet nominowane do Oscara. Ale polecam obejrzeć w większej rozdzielczości, na pełnnym ekranie.
Bagiński mógł się trochę Beksińskim inspirować; )
Aha, polecam też Fallen Art- również Bagińskiego. -
bonq
>Ale polecam obejrzeć w większej
>rozdzielczości, na pełnnym ekranie.
widzialem to w kinie... odlot :D
-
Anonim
kiedys mialem wlaczana te strone i czytalem wywiad http://www.parnas.pl/index.php?co=b...
mozna wpasc w trans! ze sie wyraze: az smierdzi geniuszem ! oi! -
P e l l l c z a r' O
Mistycym, nieopisana tajemnica śmierci i życia.. :) perfekcja.. harmonia.. -
M
Hm...to zapewne kwestia gustów, ja akurat czuję twórczość Beksińskiego inaczej-słyszę inną muzykę, bardziej mroczną. Ta jest bardzo nastrojowa, ale bardziej pasuje mi do końcowoletnich-jesienno-zimowy ch pejzaży. -
morf
-
Moll
>Czarny Kot napisała:
>muzyka Zbigniewa Preisnera zamieszczona na tej stronie moim
>zdaniem (ktoś inny może uważać inaczej) idealnie oddaje
>klimat obrazów Beksińskiego, jednocześnie potęgując
>niesamowite uczucie tajemnicy
Zgadzam się. Kiedy pierwszy raz trafiłam na tę stronę, muzyka wcisnęła mnie w fotel. Oglądając obrazy czułam się tak, jakby mnie pochłaniały, po każdym takcie coraz głębiej..; ) -
jazz_progress
muzyka zaiste cudowna......wspaniała..i jakże metafizycznie zdeklarowana..nie wiem czy Wy również podobnie odebraliście to w podobny sposób..ja zobaczyłem w tej muzyce...Tomka -
X/Apis
-
Kalina
Muzyka rzeczywiście stanowi idealne połączenie z jego obrazami.Byłam poprostu zauroczona.. -
agnieha
tego nie da sie opisac w slowach to trzeba poczuc, dotknac dusza nie cialem;
muzyka tak bardzo dopasowana do prac Zdziska ze zlewaja sie w calosc tworzac mega refleksje....i uniesienie duchowe... -
Anonim
-
Anonim
Widze, ze tak jak tu wszyscy zgromadzeni, tak i ja sie nia podniecilem... -
Oscarus Magnus
Muzyka zaiste jest hipnotyzująca i pasuje bardzo dobrze, choć ja akurat wyobrażam sobie jako podkład coś bardziej groteskowego i psychodelicznego... Scherza z symfonii Szostakowicza czy Mahlera na przykład...
- 1
- 2