Beksiński [1882]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Wojciech K.

co sądzidzie o muzyce na http://www.beksinski.pl/
    zakładka Original Works
  • Czarny Kot

muzyka Zbigniewa Preisnera zamieszczona na tej stronie moim zdaniem (ktoś inny może uważać inaczej) idealnie oddaje klimat obrazów Beksińskiego, jednocześnie potęgując niesamowite uczucie tajemnicy
    A tak na marginesie dodam, że muzyka ta, z tego co dobrze pamiętam pojawiła się w Dekalogu Kieślowskiego...jest niesamowita...a moim zdaniem Preisner jest po prostu mistrzem w swoim fachu...
  • Wojciech K.

całkowicie się zgadzam .. i chyba to chciałem usłyszeć
    głębokie obrazy .. głęboka muzyka .. świetne uzupełnienie
  • Dorota.eR

>@ Abu napisał
    >całkowicie się zgadzam .. i chyba to chciałem usłyszeć
    >głębokie obrazy .. głęboka muzyka .. świetne
    >uzupełnienie

doskonałe podsumowanie!!!...

Trzeba przyznać, że tak trafnie dobrana muzyka jest idealnym zwieńczeniem wspaniałej twórczości Beksińskiego.

Nie trzeba więcej słów.......
    Wystarczy wsłuchać się w puls owej muzyki, a naprawdę można popłynąć na sam środek oceanu, ukrytych pod mroczną paletą barw, myśli.

• bonq

widział ktos "Katedre"? -> http://www.youtube.com/watch?v=AnxO...
    klimat rodem z Beksińskiego, a muzyka (jak dla mnie) idealna
  • diesilla

Nic dodać nic ująć:)
  • Alek

katedra to już klasyk, to ma z 5-6 lat... :o Było nawet nominowane do Oscara. Ale polecam obejrzeć w większej rozdzielczości, na pełnnym ekranie.

Bagiński mógł się trochę Beksińskim inspirować; )
    Aha, polecam też Fallen Art- również Bagińskiego.
  • bonq

>Ale polecam obejrzeć w większej
    >rozdzielczości, na pełnnym ekranie.

widzialem to w kinie... odlot :D

• Anonim

kiedys mialem wlaczana te strone i czytalem wywiad http://www.parnas.pl/index.php?co=b...
    mozna wpasc w trans! ze sie wyraze: az smierdzi geniuszem ! oi!
  • P e l l l c z a r' O

Mistycym, nieopisana tajemnica śmierci i życia.. :) perfekcja.. harmonia..
  • M

Hm...to zapewne kwestia gustów, ja akurat czuję twórczość Beksińskiego inaczej-słyszę inną muzykę, bardziej mroczną. Ta jest bardzo nastrojowa, ale bardziej pasuje mi do końcowoletnich-jesienno-zimowy ch pejzaży.
  • morf

this is perfect..
  • Moll

>Czarny Kot napisała:
    >muzyka Zbigniewa Preisnera zamieszczona na tej stronie moim
    >zdaniem (ktoś inny może uważać inaczej) idealnie oddaje
    >klimat obrazów Beksińskiego, jednocześnie potęgując
    >niesamowite uczucie tajemnicy

Zgadzam się. Kiedy pierwszy raz trafiłam na tę stronę, muzyka wcisnęła mnie w fotel. Oglądając obrazy czułam się tak, jakby mnie pochłaniały, po każdym takcie coraz głębiej..; )
  • jazz_progress

muzyka zaiste cudowna......wspaniała..i jakże metafizycznie zdeklarowana..nie wiem czy Wy również podobnie odebraliście to w podobny sposób..ja zobaczyłem w tej muzyce...Tomka
  • X/Apis

Muzyka w sam raz!
  • Kalina

Muzyka rzeczywiście stanowi idealne połączenie z jego obrazami.Byłam poprostu zauroczona..
  • agnieha

tego nie da sie opisac w slowach to trzeba poczuc, dotknac dusza nie cialem;
    muzyka tak bardzo dopasowana do prac Zdziska ze zlewaja sie w calosc tworzac mega refleksje....i uniesienie duchowe...
  • Anonim

tia... muzyka oddajaca tresc obrazow
  • Anonim

Widze, ze tak jak tu wszyscy zgromadzeni, tak i ja sie nia podniecilem...
  • Oscarus Magnus

Muzyka zaiste jest hipnotyzująca i pasuje bardzo dobrze, choć ja akurat wyobrażam sobie jako podkład coś bardziej groteskowego i psychodelicznego... Scherza z symfonii Szostakowicza czy Mahlera na przykład...
  • 1
  • 2