Beksiński [1882]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

krzeslo dla tego, kto go zabil. albo nie... istnieja bardziej bolesne sposoby na usmiercenie.
  • Anonim

np.?
  • Anonim

>evil needs candy too napisała:
    >krzeslo dla tego, kto go zabil. albo nie... istnieja
    >bardziej bolesne sposoby na usmiercenie.

trochę z dupy ten post. już mogłaś go wcale nie pisać...
  • sunnivva

Otóż to. Stało się. Śmierć mordercy nie wskrzesi artysty.
  • Endżi

boli i to jak, masakra żadnego nowego dzieła; /
  • Don Fidelis

To dziś..
  • Anonim

to już tyle czasu... a pamietam jakby to było zaledwie pare dni temu.
  • Błękitna

Lata mijają, a w ten fakt nadal nie mozna uwierzyć. Może lepiej obchodzić rocznicę urodzin, bo to, że żył i tworzył ważniejsze jest chyba od tego, że juz nie żyje i nie tworzy...
  • Don Fidelis

Yelonka masz racje..ale o tym kiedy ktoś odszedł też należy pamiętać.. [wiem,nie napisałaś że nie]
  • szalikowa

najlepszym hołdem jest pamięć.
  • biały jeleń

Ech za każdym razem jak o tym myślę... To mi się autentycznie żal robi... Raz, że zginął wybitny artysta, jeden z najlepszych polskich malarzy. Dwa, że zginął w tak głupi, bezsensowny i okropny sposób. Bo ktoś (a raczej stary znajomy, przyjaciel Jego syna o ile pamiętam) chciał ukraść parę złotych. Mnie to przeraża... Często słyszy się o takich wypadkach, ale rzadko który tak mną wstrząsnął. Zawsze gdy sobie o tym przypominam to jestem zły, bo uzmysławiam sobie, że On niczego już nigdy nie namaluje... i... wybaczcie mi, ale mam ochotę zarżnąć tego morderce...
  • Ann

Zyje^^^ bowiem sztuke charakteryzuje niesmiertelnosc
  • vagina dentata

Ale sztuka, która się nie rozwija - logicznie staje w miejscu, zamiera.
  • Ann

lecz nie Beksiński^^^ bynajmniej nie dla mnie
  • vagina dentata

Ale geniusz umarł, zostało tylko jego echo :)
  • Ann

To 'echo' trwac bedzie dla potomnych tak jak 'echa' innych Wielkich a to co pokonuje czas w niesmiertelnosc przechodzi;)