-
krzyzowka TinTina z Torgalem
Hola!
Jestem w Belgii i szukam oparcia wsrod gronowiczow.
Niewiele dowiedziec sie mozna z mojego opisu gronowego wiec lepiej jak sie przedstawie coby moja wiarygodnosc odbila sie ode dna: jestem z Wawy gdzie stosunki miedzynarodowe a oprocz tego iberystyke studiuje. Teraz na miesiac przywedrowalem do Brukseli, gdzie pracuje w nonprofitowej organizacji.
Udalo mi sie obejsc cala Bruksele, a takze odwiedzic Gandawe zwana Ghent. Planuje teraz ruszyc sie do Brugii oraz Antwerpii byloby jednak gracko gdybym mial w tej kwestii oparcie ze strony jakiegos ziomianina wspolbratymca.
No! A poza tym to zapraszam na strone http://calculators.stn.pl ktora zmniejszy moja wiarygodnosc do zera:) -
wiatr zawsze ma zapach gor :D
ja mieszkam w miare niedaleko Antwerpii i bywam tam dosyć często bo ucze sie niderlandzkiego, więc mogę Ci troche pomóc, ale przyznaje się bez bicia że sama za dużo w Anterpii nie widzialam :))) -
mnie chyba tez Belgia pozarla, mieszkam tu tyle czasu a jeszcze oprocz mojej dziury i kilku pobliskich dziur malo widzialam...... -
To ja proponuje zebysmy sie w ten weekend (dajmu na to - w sobote) w tej Antwerpii spotkali, chocby i tylko na belgijskie piwo.
Bo ja znow pojade sam i tylko bede zaczepiac miejscowych niustannie zeby jezyka pouzywac choc troche. A tak to przynajmniej z kims sie normalnie pogada.
PS. (Jesli nie chcesz mowic po polsku to moge probowac mowic po holendersku ale uprzedzam ze nie umiem ni slowa...) -
-
Krzysiek
No toś sobie chłopaku na opaku nieźle poczynasz.
Tęczowe pozdrowienia.
ps. Paweł to złoty chłopak, spotkajcie się z nim; ) -
Drogi Dr Roburze (gdyz tak w cybernetycznej przestrzeni dzwieku nazywany jest Krzysiek - wskazowka dla niedoszlych fanow),
Bys mi zyczenia zlozyl, imieniny mam, a nie mnie szpiegujesz...
PS. Mam nadzieje, ze nie ublize twojej bystrosci, jesli dodam, ze drugi Pawel tez ma imieniny.
Hasta Basta! -
To wszystkiego najlepszego dla obu Pawłów, jasne że możemy sie spotkać nawet bardzo chętnie :) Polaków tutaj jak na lekarstwo wiec chyba poprzestaniemy na języku ojczystym, tylko pozostaje pytanie gdzie i kiedy -
simplyme
eee....tez bym chciala...
ale akurat pech chcial ze w ojczyznie jestem :P
bede w Belgii dopiero 13..
(na swoje urodziny, tak a propos :P :P :P ) -
Po 13tym przecież też się można spotkać :) i uczcić urodziny koleżanki belgijskim piwem :) -
-
simplyme
ooo...
mamy dwa wieczory na to, bo 15tego znow ruszam w droge :)
ale na pewno cos sie wymysli :) ekstra.