-
...
Witam ! właśnie jestem w oczekiwaniu na wyniki rekrutacji, marzę żeby się dostać na filologie białoruską. Wiecie coś ilu jest chetnych i ile (około) osób przypada na jedną ciepłą posadkę ??
Pozdrawiam
Ola ... oby przyszła studentka tego kierunku -
Марта Ш
ilu chętnych to nie wiem, ale jak się już dostaniesz to serdecznie zapraszam na obóz zerowy!!! będzie fajnie:))))) -
Марта Ш
-
Anonim
ja nie do tematu Marta jak tam twoj pokój przemalowany na turkus już?
a do tematu: każdy do chce dostanie się a potem i tak połowa albo wszyscy czują się zamuleni i rezygnują co poniektórzy (patrzeć nasz jesio I kurs) ale jak Cię choć w jakimś stopniu Białoruś polityka, problemy kultura język etc ... ciekawi to napewno to coś dla ciebie choć znam osoby które w ogole sie nie interesują w/w tematyką i tylko wqwają bezmyślnie aby coś tam studiować
powodzenia i do zobaczenia w styczniu albo lutym -
-
Dzielna Mała Mi; )
ja studiuje ten kierunek i bardzo mi sie podoba...nawet nie myslałam, że studia moga mnie tak zainteresować;) poczatkowo myslałam o przeniesieniu ale teraz w żadnym wypadku:) Atmosfera swietna, wykładowcy suuper, szczególnie dr Nadzieja;) a kierunek jak dla mnie bardzo oryginalny i od razu trzeba sie przygotowac na pytania typu : A co to takiego ta biał...???( tu nie potrafia co niektórrzy nawet tego wymówić):))) ale naprawde polecam! Sama na własnym przykładzie wiem, jak tematyka Białorusi może zainteresować...i wcale nie wqwam bezmyslnie..;D
pozdrawiam i czekamy na Ciebie:)
Marta:) -
Anonim
-
Fruzia sadłowska herbu Korybut
>Kasik napisała:
>ja nie do tematu Marta jak tam twoj pokój przemalowany
>na turkus już?
>
>a do tematu: każdy do chce dostanie się a potem i
>tak połowa albo wszyscy czują się zamuleni i
>rezygnują co poniektórzy (patrzeć nasz jesio
>I kurs) ale jak Cię choć w jakimś stopniu
>Białoruś polityka, problemy kultura język etc
>... ciekawi to napewno to coś dla ciebie choć znam
>osoby które w ogole sie nie interesują w/w
>tematyką i tylko wqwają bezmyślnie aby
>coś tam studiować
>
>powodzenia i do zobaczenia w styczniu albo lutym
kaisu zgadzam sie z Toba w 100% ze sa osoby ktore nic nie chca wiedziec tylko papierek dostac zeby mgr bylo:P
kochanie a kiedy jedziesz na erazmusa??
moze jakies pozegnanie bialorutenisci zrobia??;> jakas bibka lub cos??
dawaajcie propozycje pozegnamy Kasienke:D -
Anonim
1) Pod koniec sierpnia jadę także już niedługo ... impreSka hahaha jasne :D zgadamy się jesio NIE PŁACZCIE KIEDY ODJADĘ; ))) hehe bo wrócę
2) poza tym nie oszukujmy się te studia nie są ucieleśnieniem marzem program jest przestarzały tylko nazwę dopiero zmienili warunki lokalowe fatalne ale dobra warunki to można darować, najgorsze jest to, że światopogląd Dr (nazwisk nieobecnych sie nie wymienia) UW opiera się na gazecie bliskiej już prawie tabloidowi metro czy metropol czy inne takie ... zgroza !!!
3) przyznam szczerze, że najwięcej białorusko-rosyjskiej mowy to się nauczyłam w trakcie tego wolotariatu całego nad Białorusinami niż przez cały rok na białoruskiej poprostu żywy kontakt z językiem poprawnym do tego!!!
4) a w ogóle to się pochalić muszę :D a co tam!!! razem z Kajusią spotkałyśmy wczoraj na ulicy Grójeckiej dodam tam koło Babiłonu Aleksandra Milinkiewicza z żoną i potomstwem czyli studentami i podeszłyśmy i sobie pogaworzyłyśmy bardzo miło i sympatycznie w białorusko polskiej mowie; ) aż mnie zaskoczyło, że tak ważny polityk i żonka mogą być tak niezwykle przesympatyczni i dostępni nie to co nasi w kraju ...
-
Anonim
w tamtym roku z tego co jest na takiej stronie było 4,3 osoby na miejsce na bialoruską i 6,7 na ukraińską - odpowiadając na pytanie jakie zadała "oby przyszła studentka - ola" -
...
-
czekaj bo i tak sie dostaniesz
dzwon kazdego dnia i doprowadzaj pania Lile do szalu az w koncu powie magiczne ze sie pani dostala:) -
1) Pod koniec sierpnia jadę także już niedługo ... impreSka hahaha jasne :D zgadamy się jesio NIE PŁACZCIE KIEDY ODJADĘ; ))) hehe bo wrócę
Kasiu imprezka musi byc:)
ktorego jedziesz bo pod koniec to w ostatnim tygodniu?? bo mnie tera od piatku na 2 tygodnie nie mq ale chce pozegnac szacowna kolezanke:)
co do pani DR to nazwiska nie musisz wymieniac i tak kazdy wie:P -
Anonim
Wlasnie dzis sie dostalam i sie ciesze nareszcie kłopot z glowy jeden:) z checia poznam nowe osobki :) z ktorymi sie bedziemy meczyc przez te 5 lat:) pozdrawiam Aga :) -
Anonim
Dziś zadzwoniono do mnie że sie zwolniło miejsce i jak
tylko przyniose papiery to jestem przyjęta (czyli jutro)!
Pozdrawiam -
Марта Ш
-
Anonim
hahaha jaki entuzjazm, który i tak niedługo zmieni się w ... zamułkę ...; )
pozdro & gratulacje -
Anonim
:) jaki obóz? chodzi o ten integracyjny:)? ja jeszcze nie wiem ale znając życie pewnie sie pojedzie :) dobrze ,że są takie rzeczy jak grono bo dzięki nim np wcześniej można poznać ludzi :) z którymi dopiero we wrześniu zobaczy się na żywo :) a tak to mało jakoś chłopców będzie na tym wydziale :) wiem że mój kumpel z klasy się dostał napewno :) -
Anonim
Chłopców zawsze jest mało jak ja zdawałam to na 38 osób przyjętych było 7 czy 8, teraz mamy ich bodajże 5 -
Anonim
-
Anonim
"więc jest gut" urodziłaś się w tym samym dniu co ja!!! haha ryby rulezzzzzz