BIAŁORUTENISTYKA UW (WLS) [167]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • wampiś

Czy ktoś się orientuje, czy to prawda, że do 8ego są z tego powodu odwołane zajęcia na wydziale?
  • Anonim

Ha, ha właśnie o tym czytałam :D Co za zbieg okoliczności.. eh, nevermind; ]
  • marchewka

Tak to prawda.

15 studentów, którzy wrócili z wycieczki do Lwowa ma "objawy grypopodobne". Czyli to co większość studentów studiująca w tym nędznie ogrzewanym budynku... O to, że jest za zimno, albo łazienek jest za mało to się Sanepid nie zatroszczy, a o "objawy grypopodobne" to tak... Co najśmieszniejsze, odwołali zajęcia, żeby nie powodować epidemii, a tymczasem być-może-chore osoby przebywają.... w akademiku :D
  • marchewka

A rzetelni dziennikarze z Informacyjnej Agencji Radiowej zrobili z Ukrainistyki WYDZIAŁ :D, co powtarza za nimi wiele mediów...
  • Anonim

Hmm, czyli tylko Ukrainistyka ma wolne, a reszta przychodzi wg. planu? Gdzieś tam się obija o uszy, że cały wydział Lingwistyki Stosowanej, hmm.
  • Micux

patent jeszcze lepszy bo przemianowali Wydział Lingwistyki Stosowanej na Instytut wiec jeszcze wiekszy balagan sie zrobil :D teoretycznie tylko Ukrainistyka ma wolne do 8, reszta ma wg. planu przychodzić, tylko madre glowy na gorze nie wpadly ze wszyscy korzystaja z tych samych sal, w ktorych juz zarazeni (byc moze) byli -_-.. cosik czuje ze jutro rzecznik ds. studenckich bedzie przezywal oblezenie.. no nic koniec offa z mojej strony ^^
  • bo ja jestem Monika!

Cała ta sytuacja robi się śmieszna.; /
  • Anonim

>bo ja jestem Monika! napisała:
    >Cała ta sytuacja robi się śmieszna.; /

Śmiech to zdrowie! =p Nie dopadnie nas świńska grypa :D
  • carmen

nawet w faktach mogłam obejrzeć nasz piękny korytarz z komentarzem dot. świńskiej grypy na ukrainistyce.
    myslę że jeżeli ktoś z nich jest na to chory to to nikomu nie pomoże, pozatym na Ukrainie dużo osób zmarło, ale w innych krajach ludzie zostali wyleczeni. Myślę że troche sieją panike te nasze polskie media:)
  • carmen

PS
    lepiej by się przejeli azbestem z którego częsciowo są zbudowane ściany i który bądź co bądź jest rakotwórczy:)
  • marchewka

i również rakotwórczym PCV na podłogach.

niewymienianymi od nowości oknami...
    resztę zalet naszego wydziału chyba już każdy zna :D
  • Anonim

Kiedyś na innej uczelni, na pierwszych zajęciach jakiś gość powiedział, że 'przyszedł tu bo w jego poprzedniej szkole nie było drzwi" :D:D - ...hmmm... może on na szturmowej był... hmmm =p
  • carmen

myslę że wszyscy chcą się z tamtąd wynieść (może oprócz mieszkancow Smyczkowej:) , tylko funduszy brak .
  • marchewka

Ja to myślę, że fundusze na nasz nowy budynek, poszły na "danie w łapę" BHP-owcom, którzy wpadają na kontrole do budynku (bo wierzę, że takowe się odbywają :D) i dalej dopuszczają go do użytku... Zamknięte koło. W ten sposób nigdy się nie dorobimy; )
  • Anonim

Przy jednej wizycie komisji wykryto niesprawny czajnik i dwa gniazdka... bez komentarza!
  • Olka

tak, ale ponoć z tych osób które pojechały na Ukrainę studentów dwie dziewczyny przyjechały tylko chore a nie 12 czy 15 osób jak podają w telewizji.Fakt faktem, że lepiej jest po prostu dmuchać na zimno.Ale mieli pecha ,że pojechali akurat w tym okresie...
  • bo ja jestem Monika!

Już tyle wersji było odnośnie tych studentów, że nie wiadomo w co wierzyć:)
  • Micux

najwiekszy problem z grypa jest taki ze ma dlugi czas inkubacji -_- tak ze moga byc zarazeni ale bez zadnych symptomow od 3 do 10 dni :/
  • bo ja jestem Monika!

Na zdrowy rozum to zarażona może być połowa UW.
  • Anonim

a ja gdzieś usłyszałam ze wszyscy lekko symulowali :> i możne jakiś katar mieli :>
  • 1
  • 2
| |

Kierunek POMAGAJĄCY zdobyć wiedzę o Białorusi, o języku, kulturze, literaturze. Wymaga jednak d...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)