-
keFIREK
Ze mimo ze bylem tylko na jednych zajeciach w mijajacym semestrze, ze dostane pieczec do indeksu i bede mial wolne od wojska jeszcze przez jeden semestr?
ps. Powodem mojej stosunkowo niskiej (:P) frekwencji byla praca i ciagle z tym zw. wyjazdy, a nie fakt, ze jestem leniem. God save me! -
elzbieta zadra
hmm.... nie wiem raczej nie, ale jeśli wyprosisz,żeby Cie dpuścili do sesji... i ją zdasz to pewnie dostaniesz pieczątkę...
powodzenia... -
elzbieta zadra
hmm.... nie wiem raczej nie, ale jeśli wyprosisz żeby Cie dpuścili do sesji... i ją zdasz to pewnie dostaniesz pieczątkę...
powodzenia... -
aliksor
hmm...
ale przecie zostało wprowadzone rozliczenie roczne, co jak sama nazwa wskazuje sprowadza się do tego, że zdajemy indeksy pod koniec roku(semestru letniego). a to oznacza, że nikogo nie powinno obchodzić jak przebiegła sesja zimowa. prawa studenckie cały rok!
przynajmniej tak jest na moim drugim wydziale, gdzie ogólnie jak na pedagogów przystało wszyscy mają cię w dupie.
pozdrawiam:)
-
-
keFIREK
czy oznacza to, ze moge sobie przyjsc do sekretariatu, przypomniec, ze tam studiuje teoretycznie i dostac naklejke do supernowoczesnej legitymacji na czip :D? -
Anonim
-
masia
na innych filologiach (mówię w imieniu arabskiej) wyjątkowo na I roku studiów jest zaliczenie semestralne - czyt bez zaliczenia I nie ma II. dopiero od II roku ma się roczne rozliczenie.
i gdy nas tak straszą to ciągle odwołują się do regulaminu studiów UW.
ale może na białorutenistyce jest inaczej.:)
Kefirek, ja na twoim miejscu na pewno bym sie wybrała do sekretariatu po informacje z pierwszej ręki. zawsze to lepiej niż zrezygnować bez próby.;) -
keFIREK
Tak tez uczynie. Bede musial rowniez opowiedziec swoja wzruszajaca historie i dotknac serce wladzy. -
masia
Powodzenia i napisz jak się udało.;)
wpiszemy do ksiegi precedensu uniwersyteckiego dla następnych pokoleń. -
Agnieszka Wardak
I jak poszla rozmowa? Je jestem w podobnej sytuacji. Chodzilam na zajecia tylko przez pierwsze 2 tygodnie semestru i zaprzestalam, bo kolidowalo to z moim drugim kierunkiem studiow... to juz chyba rok stracony mam -
keFIREK
-
zrobię to z płetwą w dziobie.
mam podobne pytanie- nie chodziłam zbyt aktywnie, ale w miarę, p. ziemczonok powiedział że nie dopuszcza mnie do kolokwium ,bo mam za mało obecności, z paru innych przedmiotów w sumie też może tak być (choc nie jestem pewna), i mam tu dwa pytania-
1. czy warto poprosić o wpis w indeksie tych przedmiotów które zaliczyłam, na wypadek, gdybym chciała studiować to samo w przyszłosci? czy to nie ma znaczenia?
2. czy jest jakakolwiek szansa, że białorutenistyka będzie kiedykolwiek zaoczna lub przynajmniej wieczorowa? lub czy jest szansa, że mogę się przenieść z białorutenistyki na np. ukrainistykę czy rusycystykę wieczorową? jak to się odbywa? -
Anonim
Przede wszystkim pogadaj z dr.Ziemczonkiem. Jak udowodnisz mu, że coś umiesz to Cię puści.
1. Warto
2. Niedługo na posiedzenie senatu trafi wniosek uruchomienia białorutenistyki zaocznie i jeśli nie będzie sprzeciwu to niebawem taki tok studiów zostanie uruchomiony. -
zrobię to z płetwą w dziobie.
-
Anonim
-
!
hej! mam takie pytanko. mianowicie chcę w tym roku zacząć studia na Waszym kierunku, tyle że oryginał mojego świadectwa leży w aktach na drugiej uczelni a odpisu nie ma, bo mi się zniszczył. Czy jest taka możliwość, że wystarczyłoby im przynieść zaświadczenie, że świadectwo maturalne leży na innej uczelni? Czy ktoś zna taki przypadek? Będę wdzięczny za odpowiedź. :) -
wampiś
ja tak robiłam na IPSiR: poszłam do nas do sekretariatu, poprosiłam ksero świadectwa poświadczone pieczątką i nie było problemu z przyjęciem :)