-
Jeleniu
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z Was miał podobny problem a jeśli tak, to jak sobie z nim poradził. Otóż, trenuje biegi średnie, wróciłem ze zgrupowania i dostałem dzień wolnego. Potem znów zacząłem biegać z kolegą. Robiliśmy 8km, zatrzymalismy się na chwile i jak ruszylem.. coś mi poszło. Lewa noga, zewnętrzna strona kolana, przeszywający ból, takie kłucie po boku kolana. I ból nasila się, przestaje boleć, jest pare dni spokoju i znowu.
Prosze o odpowiedź. -
Anonim
ja mam tak
od biegania + silownia
przez dlugi czas nie wiedzialem co z tym robic
lekarz raz zdiagnozowal niestabilnosc stawu
a potem nic specjalnego,wiec sie wkurzylem i zaczelm czytac
nigdzie nie ma badan co do tego ile stawy ,kosci potrafia wytrzymac wiec nadwaga nie jest dobra odpowiedzia acz moze sprzyjac nadwyrezaniu stawow
Wedlug mnie Twoj objaw to przemeczenie stawow,lekarstwem jest odpoczynek,u mnie bylo to z 6 miechow minimum,niestety nic innego nie wymysli,dodatkowo ubieraj sie cieplo tak zeby stawow nie przewiac,
do tege polecam glukozamine a jesli masz kase kup Animal Flex firmy Universal (mi pomogl wlasnie flex)
odpocznij od treningo
u mnie,mimo iz kontuzja zaleczona przy przysiadak powyzej 200kg dalej czuje kolana i wracajac do domu mam spory problem.
Przede wszystkim jak nie przejdzie,idz do lekarza.
A potem zastosuj powyzsze wskazowki.
Jak juz nic nie pomoze sa leki na recepte np Olfen. -
Konrados
Ja tez mam podobny nproblem i nie moge sobie z nim poradzic! Chyba juz nie wroce do biegania! Szkoda! -
Anonim
Czytaj wyzej
idz do lekarza i zrob badania
napisz tu co napisal
ja gdyby nie trening na silowni pewnie tez bym ledwo chodzil,niezly paradoks nie?
-
-
"świat wypadł mi z moich rąk.."
ja biegałam kiedyś po betonie i od tamtego czasu boli mnie kolano jak chodze dłzugo jak biegam albo jeżdze na rowerze byłam u ortopedy i stwierdział że mi nic nie jest <lol> -
Anonim
no to znam ten bol
biegaj w dobrych butach po miekkim podlozu
to nie sa przelewki
;]
glukozamine profilaktycznie mozesz lykac -
Ola
Ja miałam kiedyś ból w kolanie, ale na szczęście po tygodniowym odpoczynku już więcej się nie pojawiło -
kopciak
ja tak mialem :) oba kolana:) w trakcie treningu bylo jeszcze znosnie :P ale po... na nastepny dzien chodzic nie moglem, a trenowac trzeba.. musialem zmniejszyc ilosc treningow, poszedlem do ortopedy tak? <ten od kosci :P i po przeswietleniu jakims tam badziewiem stwierdzil ze lepiej zebym przestal bo kiedys moge skonczyc na wozku... na poczatku mnie to nie cieszylo ale teraz juz przywyklem...biegalem rozne dystanse od 400m na zawodach do nawet 15km treningowych. tylko bledem chyba bylo ze byl to bieg po asfalcie.. pzdr all -
Anonim
ja mam przetartą rzepke czy coś takiego boli mnie ale lekarzpowiedział, że spokojne bieganie mi pomoże :D
Słyszałem, że kasza jaglana jest dobra na różne problemy ze stawami. -
kinia
mi się przydarzyło to samo. wchodziliśmy w góry i kiedy zbiegałam chyba musiałam sobie coś nadciągnąć w kolanie bo boli jak nie wiem. :( mam nadzieje ze to nic poważnego bo jak chodze to jest wporzadku gorzej juz z bieganiem... -
Constable
dzisiaj 18:51 Tez się obawiam problemów z kolanami, myslicie, że dobre buty neutralizują bieganie po betonie?
-
Anonim
mi sie wydaje, że to zależy jak sie biega (technika), buty napewno też troche pomagają -
nightcon
Też mam problemy z kolanami - recepta w moim wypadku to odpoczynek długi - teraz biegam bardzo wolno i luźno - problem pojawia się jak ostro dam - do tego coś kość mi w biodrze przeskakuje przy szybszym tempie ale da się żyć -
-
Anonim
da
ale ogranicza ruch stawow
nie polecam opasek
odpoczynek + glukozamina
przeskocz na rower na jakis czas
i daj odpoczac stawom
wiem co mowie.
-
nightcon
dokładnie, odpocznij, potem wzmocnij sobie mieśnie czterogłowe itp i spokojnie biegnij dalej :) będzie dobrze -
>Mobel napisał
>da
>ale ogranicza ruch stawow
>nie polecam opasek
>odpoczynek + glukozamina
>przeskocz na rower na jakis czas
>i daj odpoczac stawom
>wiem co mowie.
>
hmm ale rowerem tyle nie spale heh; )
zaraz poszukam coś o tej glukozaminie -
Anonim
-
Anonim
>"świat wypadł mi z moich rąk..." napisała:
>>Mobel napisał
>>da
>>ale ogranicza ruch stawow
>>nie polecam opasek
>>odpoczynek + glukozamina
>>przeskocz na rower na jakis czas
>>i daj odpoczac stawom
>>wiem co mowie.
>>
>
>hmm ale rowerem tyle nie spale heh; )
>zaraz poszukam coś o tej glukozaminie
Na rowerze spalisz wiecej jak biegajac :)
-
Ev
można jeszcze kupić taki okład do zamrażania, lekarze polecają do rehabilitacji, kosztuje ok.50 pln, ale faktycznie działa. Można kupić w każdej aptece. Zamraża się i okłada kolano 3 x dziennie po 15 minut.