bieganie [3835]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • LucjuSz

Nie wiem czemu ale po dłuższym bieganiu, kiedy się bardzo zmecze, bardzo chce mi sie spac. kiedy wracam z biegania rano poprostu MUSZE isc w kime z 2 gdz. Ktoś wie co jest??
  • mateusz teperek

moze zwiazane to jest z dotlenieniem organizmu??

ja też tak mam. jak chodze z rańca biegać to potem musze sie położyć bo sie źle czuuje
  • Mateusz

a jadasz coś słodkiego po bieganiu? Ja mam tak ze jak zjem jakiegoś batona po wysiłku to od razu kima bo czekolada to "brzydkie cukry" cukry trafiaja do krwi, razem z nimi insulina, a po insulinie melatonina która chce cię zaciągnąć do łóżka :) Nie jestem pewien czy możliwa jest taka opcja ze w trakcie wysiłku pobierasz tyle energii z cukrów we krwi (duzo insuliny produkujesz) że i bez batonów jesteś senny. spróbuj poeksperymentować z wolniejszym bieganiem (mniejszym wysiłkiem) lub skróceniem dystansu. Jeżeli nic nie bedziesz mogł na tą senność poradzić to chyba powinieneś pogadać z jakimś lekarzem od sportu, od biedy z jakims znajomym z AWF'u, bo my tu fachowcami od fizjologi raczej nie jesteśmy :)
  • Mateusz

Patrycja niedobrze ci tzn co Ci się dzieje?
  • Anonim

Hmmm.. Mam odwrotne objawy. Nie mogę spać po bieganiu.
  • LucjuSz

Ja poprostu Musze isc spac i zle sie czuje. poprostu nie moge nie zasnac, spie na stojacy
  • Anonim

ubytek cukru w organiźmie, naturalna sprawa
    organizm musi odpocząć,zregenerować się,nie masz się czym przejmować, naturalna sprawa i kwestia wytrenowania
  • Forest

a no masz ci los z tym snem
  • Anonim

a ja np jestem na redukcji,zero cuku a po biegach procz zmeczenie czuje ,ze to ma sens,ledwo chodze ale czuje sie swietnie.
  • LucjuSz

tez sie tak czuje ale dopiero jak sie przespie:)
  • Ola

ja jak skończe biegać to tak mi się kleją oczy że nie mogę sobie poradzić i musze się szybko polożyć
  • Forest

to moze przyklej sobie plastrem gorne powieki do czola a dolne do policzkow :)
  • Anonim

haha; ) kurde,nikt nikogo do biegania nie zmusi ,nie pasuje pogoda to czekac na deszcze,dla mnie gites,koszulka out i lecimy :) a i opalenizne sie lapie; )
  • Forest

ugabuga
  • Anonim

no to mnie tez to dorwalo,wzialem rano 2 fat burnery i poszedlem biegac,biegalem bez przerwy,z muza,nie jadlem sniadanka,skonczylem i sie zaczelo - 4 ladne wymiotki; / ostatni posilek to kolacja o 18 ,chyba latem lepiej biegac po sniadanku; ]
  • Anonim

Bełtanie z wysiłku to cholernie niemila rzecz. 4 to w sumie niezły wynik.
  • Anonim

kiedys jak masowalem ,po dobrym posilku,suplach poszedlem na silownie i trenowalem z ojcem,nie chcialem wyjsc na leszcza to cisnalem razem z nim,dawalem z siebie wszystko,przy 135 skonczylem w kiblu,45 m wyciete a ojciec skonczyl na 180; P
  • Anonim

co do spania ja mam dokladnie odwrotnie!! po bieganiu nie moge wogole spac i zazwyczaj udaje mi sie to dopiero kolo 2-3 w nocy!
  • Forest

no bo to chyba proste
    serce jeszcze pracuje na wyzszych obrotach aby dotlenic organizm
    uczcie sie ludzi anatomi to zycie bedzie bezpieczne i latwiejsze
  • 1
  • 2