-
Anonim
Witam, zamierzam zaczac biegac zeby troche nabrac kondycji - nie mam zadnych butow typowo do biegania i moje pytanie jest takie -
czy w takich bucikach - Asics Combat
http://www.jamesandjames.com/htmlfi...
nie zrobie sobie krzywdy (kolana,stawy...). Przeznaczenie butow to siatkowka i w sumie podeszwa absorbuje wstrzasy wiec mam cicha nadzieje, ze moga sie sprawdzic.
Zaznaczam, ze dystanse beda male, podloze w 95% asfalt/kostka brukowa.
pozdrawiam -
Anonim
buty wazna sprawa. najlepiej, zeby byly na piance i mialy gel systemy, aby bieganie bylo wygodne komfortowe i przyjemne. Ja osobiscie preferuje buty asics, moim zdaniem sa najlepsze:
http://www.bednarek-sport.pl/index....
ale warto zebys pochodzi po sklepach typu GoSport, Athles foot's itd.
w tym okresie mamy wyprzedaze starych modeli i mozna wychaczyc jakies dobre buty juz za 130-150zl! np. w GoSport czarno-srebrne buty nike do biegania na piance za okolo 130 zl:)
pozdrawiam -
Anonim
moje sa na piance i maja gel system :P biegalem w nich troche (wf itp) i jest wygodnie. Myslicie, ze moge bez obaw ich uzywac? -
Anonim
-
-
lola a.
tia... te wszystkie żele, pianki i systemy wiecej ściemy....niż po...a zreszta najlepiej udac sie do sklepu profesjonalnego a nie kupowac w decathlonie, moje zdanie... -
Anonim
a ja proponujęjednak zainwestowac troche wiecej w dobre buty. np asicsy 1100. cena ok 350 zł ale podeszwa żelowa znakomicie absorbuje co trzeba, praktycznie żadnych obtarc, lekkie, wygodne i przewiewne. pamiętaj że dla biegacza stopa to największy skarb... -
Anonim
Gdybym chcial biegac czesciej to moze i bym zainwestowal w nowe buciki ale 350 zl piechota nie chodzi (ani nie biega:P). Sprobuje narazie moje wyprobowac, jak zacznie byc niewygodnie, cos pobolewac to pomysle nad zakupem.
Dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam -
Anonim
Jakby ktos chcial kupic buciki polecem wyprawe do Jacka Gardenera
http://www.jacekbiega.republika.pl/
jest profesjonalista jezeli chodzi o dobor butow, poza tym sam biega odnoszac wiele sukcesow i co najwazniejsze testuje buty, wiec jego ocena nie zatrzymuje sie tylko na wiadomosciach technicznych :))) -
Ada
ja biegam w asicsach .. wygodne, dobrze wyprofilowane .. najgorzej jak buty mają całkowicie płaską podeszwę :/ horror.
pozdrawiam -
Lukas
Te wszystkie zele, pianki i systemy to wlasnie jest profesjonalna technika butow do biegania, dodam jeszcze, ze w decathlonie sprzedaja wlasnie takie buty jak asics, nike, adidas itp. Do tego przy butach asics zauwazylem opisy o tym do jakiego biegania nadaje sie konkretny model buta + informacje o ewentualnych wadach stóp i sposobie dopasowania do tego odpowiednich butow; -). Tak wiec decathlon z mojego punktu widzenia jest ok, a ceny tez sa przystepne. -
Lukas
Zanim kupimy buty najpierw musimy wiedziec do jakiego typu nawierzchni beda przeznaczone, kolejna sprawa to wady stop (nadmierna pronacja, lub supinacja, jesli ich nie ma, to kupujemy buty dla neutrali). Po tym wszystkim szukamy marki i zastanawiamy sie nad tym ile kasy mozemy wylozyc, szukamy po internecie ew. informacji i recenzji danych butow, potem wybieramy sie sklepu ogolnosportowego (go sport, decathlon itp, sklepy adidasa, nike, new balance), przymierzamy, jednoczesnie olewajac uwagi sprzedajacych (bo i tak wiekszosc z nich sie na tym nie zna, do tego beda probowali nas przekonac do konkretnych modeli, ktore np. zle sie sprzedaja, liczac na to ze jestesmy ciemna masa. Nie dajmy sie takze zwiesc na pseudofachowe terminy, ktorymi beda sie poslugiwali). Potem jak juz padnie wybor na konkretny but, to szukamy okazji, wyprzedazy i kupujemy. Nalezy pamietac o tym, ze buty do biegania powinny byc o 1/2, 1 numer wieksze od naszego rozmiaru stopy.
Dobrym sposobem jest kupno butow u profesjonalnych sprzedawcow (Jacek Gardener), choc oni maja czesto ograniczona oferte i male promocje. W sklepach ogolnosportowych tez maja profesjonalne buty, tylko sami musimy je sobie dobrac, bo jak pisalem wyzej pracownicy tych dzialow maja w wiekszosci wiedze jak wcisnac nam kit, ceny podlegaja duzym wahaniom i czasto mozna trafic na okazje np. asics 1110 za 250 zl przecenione z 399 zl (niestety za pozno sie zorientowalem). -
anet
>damainos napisał
>buty wazna sprawa. najlepiej, zeby byly na piance i mialy
>gel systemy, aby bieganie bylo wygodne komfortowe i
>przyjemne. Ja osobiscie preferuje buty asics, moim zdaniem
>sa najlepsze:
> http://www.bednarek-sport.pl/index....
>ale warto zebys pochodzi po sklepach typu GoSport, Athles
>foot's itd.
>w tym okresie mamy wyprzedaze starych modeli i mozna
>wychaczyc jakies dobre buty juz za 130-150zl! np. w GoSport
>czarno-srebrne buty nike do biegania na piance za okolo 130
>zl:)
>pozdrawiam
zgadzam sie jesli chodzi o buty asics,,!!!!sama w takich biegam... od dawna już wiedzialm ze sa to jedne z najlepszych butów..!!!!!pozdrawaim!!
-
Mary V :)
ja biegam w butach Adidasa niby są przeznaczone do biegania ale czy jak biegam głównie po asfalcie itp. to mimo wszystko może mi się coś stać ze stawami ???
i jeszcze jedno głupie pytanie :P :czy jak się biega długo w jednych butach to czy potem ta pianka itp. się jakoś spłaszcza i trzeba nowe buty kupić czy można np. 3 lata biegać w jednych ? -
..::Galos::..
podeszwa srodkowa zrobiona jest z materiału EVA ktory jest wstrzykiwany do formy pod cisnieniem, w srodku sa male pęcherzyki powietrza.. material jest lekki lecz ulega deformacji.. roznie firmy podaja.. ok.900km dla osoby o sredniej wagi to optimum, potem lepiej kupic nowe buty, ktore beda lepiej amortyzowac.
a w jakim modelu adidasa biegasz? i jak duzo? -
Anonim
ja biegam, w tym co akurat mam pod ręką, ostanio w trampkach chyba... -
Anonim
właśnie ja też szukam jakiś butów do biegania.Ale z jakiej marki są najlepsze??? ja myślałam o nike?????????????????????????? ????????? -
>samueltufel napisał
>ja biegam, w tym co akurat mam pod ręką, ostanio w
>trampkach chyba...
napisz za 15lat czy dalej biegasz :)
-
najlepsze.. kazdy topowy model z danej marki.. odpowiednio dobrany i dopasowny do stopy.. ja polecam adidasa, modele adistar, supernova, response. -
Anonim
>..::Galos::. . napisał
>napisz za 15lat czy dalej biegasz :)
jak będę dalej biegał w czym popadnie to raczej nie... :P
-
Qsy
W jakiś starych reebokach i trzeba będzie zmienić bo po bieganiu noga wygląda jak bym ją z ula wyjął O.o