Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

jaki macie wzrost???? czy waszym zdaniem jest on ważny w tej dyscyplinie???? piszcie swoje uwagi i wzrosty...:D
  • Ivi

Hmm...nie spodziewałam się takiego wątku :D
    Cóż...Ja byłam najniższa w klasie a jednak najszybsza, więc nie wiem czy to oznacza, że wzrost nie ma znaczenia, tylko ja byłam taka dobra w bieganiu, czy wręcz przeciwnie, niższy to szybszy, bo lżejszy?
  • Lucky Legs

188cm :)
    nie przeszkadza :)
  • Anonim

Zawodowo? Nie wiem - nie biegam.

Amatorsko z pewnością nie ma żadnego znaczenia. Warto biegać.
  • Pablo

194 cm. Wzrost ma tylko takie znaczenie, że dłuższe nogi to dłuższy krok. Ale głównie w bieganiu liczy się siła i wytrzymałość dolnych partii mm. brzucha oraz rozciągnięcie ścięgien w pachwinach, kolanach i st. skokowym. Oczywiście inne grupy mięśniowe też są ważne i nie wolno ich zaniedbywać, tak więc wzmacniajcie na treningu siłowym nie tylko nogi i brzuch, ale także klatę, plecy oraz "dziwne" jak dla biegacza grupy mięśniowe jak barki, ramiona i przedramiona. Tak samo z rozciąganiem. Pozdro:)
  • Anonim

no bo ja mam 178 i wszyscy mówią że matka natura tak mnie obdarzyła że powinnam biegać o wiele szybciej... ale ja uważam że nie tylko nogi są ważne.... ale także ogólna siła fizyczna i psychiczna.....:D
  • sodek

185cm ale jeszcze rosne :)
  • CESARZOWAchińska

ja ma 163 chyba ale rosnę i znam dużo wyższe osoby i nie są wcale lepsze, nie byłam najwyższa w klasie i byłam najlepsza..., ale jak ktoś jest wytrzymały i wysoki to bardzo dobrze!
  • Krychol™

165 i jestem najnizszy z biegających w mojej szkole ale nie najgorszy... chciałbym być chodz troche wyzszy ale to moze z czasem przyjdzie...
  • Anonim

169 a wzrost jak sie zawodowo ćwiczy dużo daje najważniejsze długi krok czyli jak ja zrobie dwa to on jeden a więc jest mniej zmęczony bo robi 2X mniejszą pracę
  • Wojtek

Nie mogę się z tym zgodzić. Wysokie osoby generalnie ważą więcej, tym samym większą trudność sprawia im pokonywanie dłuższych dystansów. Dłuższe nogi oznaczają, że człowiek ma dłuższy krok, lecz męczy się tak samo jak każdy inny. Dlatego wzrost to zaleta szczególnie na dystansach krótkich.

Tak postrzegam to ja, niski biegacz (;
  • Anonim

No tak to prawda wyższa osoba przeważnie waży więcej lecz w lekkiejatletyce spotykam się z wysokimi i do tego chudymi np mój koleżka z klubu ma 192cm wzrostu i waży 73kg a więc o
  • Wojtek

>Roger napisał
    >No tak to prawda wyższa osoba przeważnie waży więcej
    >lecz w lekkiejatletyce spotykam się z wysokimi i do tego
    >chudymi np mój koleżka z klubu ma 192cm wzrostu i waży
    >73kg a więc o

Według mnie biegacz mający 1.64m, ważący 51kg i tak ma przewagę, przede wszystkim na tych dłuższych dystansach, bo na krótkie to jednak trochę ważyć trzeba. Ale to moje odczucie [;
  • Wojtek

182cm i nie jest zle :)
  • ola

165 cm.
  • Anonim

156.... -.- :(
  • KoWal

185 cm i jest to tylko na plus;)

ale tym mniejszym latwiej sie biega przełaje;)
  • Anonim

164 cm...Nie wiem, czy to dobrze czy źle...ale wyższa już raczej nie będę; )
  • ♪♫DÂ[M]IÂN♫♪

165cm, na 60m mialem 8,5s a na 1km 3,5 min
  • Anonim

196 mi w bieganiu przeszkadza tylko to ze nie jestem biegaczem; D