-
Anonim
http://fizjoblog.wordpress.com/2010...
znalazlem artykul o bieganiu boso, probowaliscie tak biegac, po jakims twardym podlozu ? jak wrazenia ? -
Anonim
Na treningach taekwon-do biegaliśmy boso po parkiecie. Mnie się nie podobało. -
Anonim
ostatnio po przebieżkach w formie relaksu 3km boso po płycie stadionu po trawie, przyjemnie. Ale próbowałem wbiec na tartan- za twardo jak dla mnie. Bieg boso u mnie to tylko kontakt z podłożem jest przed śródstopie. Potem ubrałem buty- dla mnie lepiej :] bo bardziej miękko -
Anonim
Ja kiedyś zapomniałem spakować buty na trening na bieżni i stwierdziłem że skoro jechałem przez pół miasta to mnie to nie powstrzyma i biegałem na boso. Największe pęcherze w moim życiu. Bandaże. Piochtanina.
Mi się nie podobało :-) -
-
Prawdziwy student....
Tylko na plaży całkiem przyjemnie. Po lecie czy asfalcie mam opory przed sandałami... -
Anonim
-
Jeżeli pójdziesz "w las" taki jak np. kabackie ścieśki, to nic Ci się ze stopami nie stanie. Co najwyżej z achillesami i łydkami, jeżeli przesadzisz z dystansem.
Jeżeli jednak ktoś więcej chodzi boso, czy też w odkrytych butach (o co teraz trudno, ale w czerwcu pewnie będzie już ok) i ma twardsze podeszwy może spokojnie biegać po i mniej oczyszczonych scieżkach. Tak więc do biegania boso warto nieco utwardzić stopy.
Wielokrotnie biegałem boso leśnych drogach, ale takze w sniegu. Tyle że krótkie odcinki (ok. 1-3 km)
Dla mnie jest to bardzo przyjemne, a i dobrze robi na siłę dolnych partii nóg.
-
Anonim
-
Kamil
Bieganie boso po betonie jest możliwe :) I mówię tutaj o wielu kilometrach :) Kilka razy na maratonie warszawskim widziałem gościa który całą trasę przebiegł boso a na koszulce miał wypisane, że 1000km biega rocznie boso i to w samych maratonach :) Tak samo było w tym roku na półmaratonie warszawskim. Także się pojawił :) Twierdzi, że bieganie boso jest bardzo zdrowe dla jego stóp, lecz zaznacza tez że nie ma kasy na dobre buty :D -
Kapi
>Kamil napisał
>Bieganie boso po betonie jest możliwe :) I mówię tutaj o
>wielu kilometrach :) Kilka razy na maratonie warszawskim
>widziałem gościa który całą trasę przebiegł boso a na
>koszulce miał wypisane, że 1000km biega rocznie boso i to
>w samych maratonach :) Tak samo było w tym roku na
>półmaratonie warszawskim. Także się pojawił :)
>Twierdzi, że bieganie boso jest bardzo zdrowe dla jego
>stóp, lecz zaznacza tez że nie ma kasy na dobre buty :D
Chyba o nim mówisz i chyba on przebieg maraton do tyłu i na boso
http://www.mojabochnia.pl/?p=19484 -
Jołanna
-
DEZO xD
Etiopczyk Abebe Bikila zdobył złoty medal w maratonie biegnąc boso przez ulice Rzymu w 1960 roku - ktos chce spróbowac? -
Anonim
-
Anonim
az takim desperatem nie jestem zeby biegac na boso... ale staram sie w czasei biegu ladowac na palcach lub w razie duzego zmeczenia na srodstopiu.. i o ile wczesniej ewidentnie czolem bol kolan w czasie i po biegu tak teraz tego problemu nie ma:) ale zakwasy na lydkach byly kosmiczne.. pierwsze 2 tygodnie ledwo chodzilem :) teraz wszystko juz sie przyzwyczailo do takiej techniki biegu.. jedyny problem jaki mam, to to ze nie umiem biegac szybko ( np na 100 m ). taka technika biegu wymusza prace innych miesni w czasie sprintu oraz inna prace ( wiecej krokow a nie dluzsze kroki ). ale mysle ze za 2 - 3 miesiace zapomne jak sie biega "z piety" :) -
Anonim
na olimpiadzie i tak nie wystartujesz wiec zwykly umiarkowany bieg Ci styka :) -
Anonim
>Senar napisał
>na olimpiadzie i tak nie wystartujesz wiec zwykly
>umiarkowany bieg Ci styka :)
z kad wiesz.. apetyt rosnie w miare jedzenia :D
-
Asia .
Uwielbiam chodzić boso, ale o bieganiu nigdy nie pomyślałam. Może kiedyś jak będzie odpowiednia pogoda (nie tak gorąco by asfalt był mocno nagrzany i nie tak zimno bym zamarzła) to spróbuję. -
Anonim
Na treningach tae-kwondo (po parkiecie hali sportowej - niedobrze) i po plaży (całkiem nieźle). -
Ira
Ja ostatnio biegałem z gościem na zawodach przełajowych na dystansie 5 km był jeden pan który biegł na boso najlepsze jest to że miał 3 miejsce. wydaje mi się że trzeba mieć przyzwyczajone nogi do chodzenia na boso później można myśleć o bieganiu bez butków.