bieganie [3835]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • exkomandor kowboj inż. ironman

Napisałem oto taką relację z zawodów ironmana. Co to ma wspólnego z bieganiem? Trzeba przebiec maraton. Może kogoś zainspiruje to do przebiegnięcia chociaż jego.

Jestem zainteresowany opiniami.

http://ironnietzscheiwino.blogspot....
  • Anonim

Kuba, który to już Twój ironman? Czy to są w ogóle amatorskie zawody, czy łączone? W ogóle biegają tam kobiety? Znaczy wiem, że biegają w ironmanie, ale czy były na Twoich zawodach? Nie, żebym sama chciała wystartować.; -)
  • Anonim

Szacun i gratulacje.

Dziękuję.

To mój drugi ironman. Zawody są łączone. 15 minut wcześniej startują Pro. Kobiety biegają, choć z Polski nie było w tym roku nikogo. Myślę, że jeśli przebiegasz maraton, to dałabyś sobie radę z ukończeniem ironmana, wystarczy pół roku potrenować. Co do kobiet, to mogę się pochwalić (nie pamiętam czy pisałem to w relacji), ale było 13 kobiet szybszych ode mnie. Niby to żaden bajer, ale te kobiety są pro, a ja jestem chłopkiem amatorkiem; )
  • Anonim

Chcieliśmy z grupą znajomych biegaczy i kolarzy zorganizować tak dla zabawy triathlon super sprinterski, czyli ten o najkrótszym dystansie (0,6 km pływania/ 15 km jazdy rowerem/ 3 km biegu). jednak organizacja nie wypaliła. To trudna rzecz, a każdy z nas ma masę swoich prywatnych zajęć. Zresztą, wolelibyśmy sami startować, niż organizować.

Zaciekawiło mnie to, że można pływać żabką. To mój ulubiony styl, w kraulu nie czuję się tak mocna, chociaż pływam bardzo dobrze i jest to pewnie kwestia treningu. Zimą mają otworzyć u mnie w mieście pierwszy kryty basen. Czekam z niecierpliwością.

Najgorzej jest u mnie z jazdą na rowerze, bo po prostu za nią nie przepadam. Ale w amatorskich zawodach, tak dla funu, to bym te 15 km przejechała.

Na ironmana w każdym razie się nie wybieram, bo to wymaga poświęcenia, czasu i pracy, no i przede wszystkim olbrzymiej motywacji. A mnie do chwalenia się przed znajomymi wystarcza, jak na razie, ukończony maraton.; -) Zresztą walczę teraz o miejsce w GP warszawy.

Nie no taki spirnt, to na lajcie :) A żabką w piance ciężko się pływa.
  • Anonim

Ja używam tzw. krótkiej pianki, czyli z krótkimi nogawkami i krótkimi rękawami. Teoretycznie jest przeznaczona do windsurfingu albo nart wodnych, ale w tym roku narty się posypały, więc pianki używam do nurkowania w ABC i pływania dłuższych dystansów.