-
Anonim
Wiem.
I szanuję ludzi którzy uczą się i pracują. Ja miałabym z tym problem.
Chociaż gdybym poszła na niestacjonarne też na pewno poszłabym do pracy.
A ten technik weterynarii fajna sprawa. Ja w sumie szukałam kiedyś technikum weterynaryjnego, ale się nie doszukałam. -
mucha__p
Właśnie, gdzie dalej ? ^^
Heh... jestem w Liceum na profilu Bio-Chem. Chciałabym bardzo po maturze (jeżeli ją zdam xD) polecieć do USA, by zaryzykować i uczyć się na University of Medicine and Dentistry of New Jersey. Czy ktoś już próbował ??? Czy mam sobie to wybić z głowy .... ??? -
Agnieszka
powiedzcie mi, trudno jest zdać biologię rozszerzoną na minimalne minimum (no, ok. 40 procent...) jeśli poświęci się parę miesięcy do nauki prawie od zera?
chciałabym rozpocząć drugi kierunek i do tego potrzebna jest mi biologia, biologię lubię i naprawdę nauczyłabym się jej lepiej, gdybym miała trochę więcej czasu...;/
doradzcie mi, na jakich tematach powinnam się skupić (genetyka np?) a jakie mogę trochę olać, bo się z rzadka pojawiają na maturze? -
***ANIULA =)
słuchajcie z tego co czytałam wasze wcześniejsze posty to jesteście bardziej zorientowani w sprawie matury z biologii niż ja, więc mam pytanie czy jeżeli nie jestem w klasie z rozszeżoną biologią i chemią to czy będe mogła zdawać na maturze biologie rozszeżoną? a jeśli tak to czy bedzie mi bardzo trudno podciągnąć sie z reszty materiału?? :) -
-
магдалена
Moim skromnym zdaniem jak najbardziej możesz startować do matury z biologii rozszerzonej. U mnie w szkole były osoby które decydowały się na rozszerzenie mimo, że w programie miały podstawę. Z tego co się orientuję matura z biologii podstawowej dotyczy głównie człowieka. Rozszerzenie obejmuje również rośliny no i zwierzęta, ale można sie tego nauczyć. Oczywiście trzeba robić mase zadań maturalnych, bo jak pokazuje życie matura z biologii nie sprawdza wiedzy, a "wstrzeliwanie" się w klucz ułożony przez egzaminatorów.
pozdrawiam; ) -
Marcin ZuReK
>Suu napisała:
>Ja wybrałam technika Weterynarii :)
> http://akademia-zdrowia.pl/index.ph...
>
>w tej szkole to nowy kierunek a muszę przyznać ze ceny są
>świetne w porównaniu z innymi uczelniami z tym kierunku!
>szkolą policealna daje ci zawód,praktykę i przede
>wszystkim to co każdy biolog lubi :) kontakt z
>przyroda,zwierzętami :) szkoła jest zaoczna wiec spokojnie
>można iść np do pracy w miedzy czasie i sobie dorobić :)
>w końcu dobrze jest mieć pieniążki na własne wydatki :)
>jesteśmy już dorośli rodzice nie będą nas utrzymywać
>do końca życia :) po technice weterynarii planuje
>oceanografie albo weterynarie :) chociaz jeśli sprawy
>potoczą się tak ze znajdę dobra prace to studia sobie
>odłożę na później :)
>Sama miałam składać papiery na SGGw na biologie ale
>wybrałam szkole policealna :)
I jak na techniku weterynarii?
-
Marcioszek:)
Dokładnie tak, poza tym trzeba umieć czytać wykresy, schematy itp. Polecam robienie wszelkich zbiorów jakie masz. u nas dodatkowo nauczycielka robiła klasówki z zadań... i mi się udało całkiem nieźle napisać maturę z bio bez większego wkładu własnego tuż przed samą maturą.. Chodzi o to żeby się zacząć martwić jak najwczesniej o to w jakim trybie się przygotowujemy. Do matury już coraz bliżej radzę Ci sporządzić jakiś plan możliwy do zrealizowania i powtarzać sobie jakis dzial a pozniej trzaskac z niego zadania:) a na koniec zrobić kilka maturek z poprzednich lat zeby zobaczyc co jeszcze musisz poprawić. i matura zdana śpiewająco gwarantuję :D -
Anonim
-
Pierwsza Polka w ulicznym MMA
-
Lena
>Hubert Wysocki napisał
>Cześć, kto z was wybiera sie na fizjoterapię w WUM?:)
ja planuję:) jednak jest to jedna z wielu propozycji:) interesuje mnie jeszcze fizjo na AWF -
♫
-
Magdalena
Mam pytanko ktos skladal papiery na medycyne gdzies? najbardziej ineteresuje mnie collegium medicum w krakowie i jak to jest dokladnie z ta rekrutacja tam glownie chodzi mi o te matury z fizyki i matmy; P