Biologia [2282]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • wookash

brakujące ogniwo ewolucji znalezione, więc cóż; ]
  • Anonim

"Brakujących ogniw" jest setki... (a nawet więcej)
  • wookash

chodzi o kluczowe, zaznaczane w podręcznikach jako (?)
  • Suu

pytanie początkowe bez sensu; ] kreacjonizm i ewolucjonizm są zaprzeczeniem; ] jak niby je porównywać? kreacjoniści to ludzie ogromnej wiary skoro w takie cuda wierzą; ] no ale cóż zrobić; ] jeśli jakieś zapomniane plemiona wierzą w duchy przodków,45% amerykanów w to ze ziemia ma 6 tys lat to nie dziwić się ze coraz więcej nowych "teorii" powstaje.
    Jezus miał pomysł i biznes plan a kościół do dziś to niezle rozkręcił!
  • miki

kazda hipoteza ma swoich zwolennikow jak i przeciwnikow. Ewolucja jest faktem, ktory mozemy dowieść,nie tylko na podstawie dowodow kopalnych ale takze metodami biologii molekularnej. Z tego wynika, że nie mozna podawac w watpliwosc istnienia zjawiska ewolucjii. natomiast wydaje mi sie, że kwestia otwarta pozostaje to czy człowiek jest obdazony dusza ktora tchnał w niego na pewnych etapie rozwoju Bog. jest to sprawa, która nie ma żadnego wpływu na rozwoj nauki i wiedzy. Najrozsądniej wydaje mi sie aby każdy rozstrzygnał to w swoim umyśle wedle swojej wiary lub niewiary bo o dowodach empirycznych nie moze byc mowy w tej kwestii.
  • Anonim

bezsensowny watek....biologi ajest nauka a nie mitami i bajkami wywodzacymi sie ze starozytnosci w celu wyjasnienia : dlaczego pada deszcz czy dlaczego kobieta jest bezplodna.... biolog powinien sie zajmowac nauka a nie religia i jesli laczy te dwie dziedziny to jest dupa a nie biolog.
  • miki

>Lanius excubitor napisał
    >bezsensowny watek....biologi ajest nauka a nie mitami i
    >bajkami wywodzacymi sie ze starozytnosci w celu wyjasnienia
    >: dlaczego pada deszcz czy dlaczego kobieta jest
    >bezplodna.... biolog powinien sie zajmowac nauka a nie
    >religia i jesli laczy te dwie dziedziny to jest dupa a nie
    >biolog.

tak, to wlasnie napisalem :) jeszcze tylko dodam, że człowiek, ktory probuje zastanawiac sie nad sprawami nadprzyrodzonymi nadal jest biologiem, nie dupą :) czy inzynier zastanawiajacy sie nad tymi sprawami nie jest juz inzynierem ? kazdy ma prawo. Wedlug mnie wazne tylko by nie mialo to wplywu na prace naukową i nie podwazalo powszechnie akceptowanych teorii - w tym wypadku teorii ewolucji. Pozatym to jest forum a nie obrona pracy; )
  • aleeela

a tak trochę z innej beczki, czy miał ktoś z was kiedyś do czynienia z książką Łomnickiego "Zarys mechanizmów ewolucji" zdaje się że jest to popularny podręcznik akademicki, moim zadaniem absolutnie beznadziejny, subiektywny a do tego niejasny, ale to akurat jest moje zdanie, może ktoś ma inne?
| |

Dla miłośników biologii, studentów biologii i kierunków pokrewnych, a także dla maturzystów i...

Fotki

Miejsca grona (0)