-
Anonim
Wybiera się ktoś z was w tym roku na studia na Biologie ? Jak tak to gdzie ? -
d
zanim się wybierzesz na ten kierunek to pomyśl co bedziesz po nim robic, boja wlasnie to koncze i mam ogromny problem -
Anonim
ja jestem właśnie na biologii.. i w sumie nie żałuję.. studia całkiem spoko (tylko zapierdol czasami; ) ) a po studiach.. heyah za granicę :) i to właśnie radzę przedmówcy; ) -
ewam
Ja się wybieram na biologię na UW jeśli mnie nie przyjmą na medycynę.
Ogólnie będę traktowała studiowanie na biologi bardziej jako hobby niż coś z czym wiążę przyszłość bo i tak będę próbowała dostać się na akademię.
-
-
d
no chyba ,że tak,, jako hobby biologia jest fajna, bo trzeba sie duzo uczyc a i tak nikt tegoo nigdy nnie doceni i to jest najgorsze,wiesz ja sie nie wybieram za granice, mam tu rodzine i chlopaka,i raczej nie estem typem szuajacym szczescia za granica,,cos sie staram kombinowac jak na razie, coz takie zycie -
Anonim
No ja poszłam na biologię ze względu na to, że nie dostałam się na biotechnologię; ) ale jeszcze nic straconego bo na biotechnologii mogę robić magisterkę :)
Szczerze mówiąc nie orientowałam się jaka jest sytuacja w Polsce 'po biologii', ale nawet u nas na UG wiszą ogłoszenia pracy za granicą dla absolwentów biologii. Ja ogólnie siedziałam trochę za granicą i standard życia jest o niebo lepszy. Chłopak i rodzina to nie problem. Chłopaka bierzesz ze sobą a do rodziny dojeżdżasz, albo ona do Ciebie (bilety lotnicze są tanie jak barszcz teraz - zwłaszcza, jeśli wybierzesz się na Wyspy :] )
Ale jak kto woli :) Ja osobiście nie wyobrażam sobie życia w tym ciemnogrodzkim, katolickim kraju, gdzie na każdym kroku gwałcone są prawa człowieka i większość konstutycji; ) -
d
z tym zacofanym krajem sie zgadzam w zupełnosci, ale ciezko, chlpak starszy ma tu dobra prace.... -
:)
hmm bo biologii... brat prowadzi e-antykwariat a bratowa jest nauczycielka... coz za perspektywa :p -
..::It could be me::..
-
ewka888-88
-
Anonim
biologia nie polecam - kupa rycia i g.. z tego jest. ale ja na szczescie juz po i never ever.. -
d
-
dostalam sie na biol, chem i ochrone srodowiska co byscie doradzili wybrac?? -
d
z tym rozeznaniem jakie mam obecnie, to wybrałabym ochrone , a to z tego powodu że masz inżyniera + magistra, i poza tym jest wiecej mozliwosci właśnie z tgo powodu, biologowi zostaje głównie uczyc..... -
Anonim
Dostałam się właśnie na biologię na UŁ... Cóż zobaczymy... jeśli uda mi się przetrwać 1 semestr to uznam to za duży sukces... Takie pytanie do biologów- Jak na tym kierunku z fizyką... ? Bo słyszałam że zmiata wszystkich z powierzchni :D Chemii sie raczej nie boję... ale fizyka to taki mały dramacik... :P -
agu f
No ja również dostałam się na biologię na UMCS (lublin) co mnie bardzo cieszy :) i nie przerażą mnie nawet wasze komenatrze; ) -
ja jednak zrezygnowalam z biol na UŁ i wybrałam ochrone środowiska tez na tej uczelni; D:D:D -
Anonim
-
ochrona środowiska jest ciekawsza; P:P:P jesli bym miala wybierac jeszcze raz to i tak wybralabym ten sam kierunek; D -
Anonim