Biologia [2282]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Marlena M

Chciałabym sie dowiedzieć jakie ksiązki polecacie do matury , które najlepiej przygotują?? Pytam zarówno o ksiązki jak i jakieś wydawcnictwa z arkuszami maturalnymi ??
    Z góry dziękuję
  • Anonim

wydawnictwo OPERON
  • Hurry, I am fallin'

Ja tam oprócz podręczników mam w domku Biologię Ville'go. Nauczycielka powiedziała, że to zakup na długie lata. Może skorzystam przed maturą :)
  • anuśka

hmm...ja równiez od paru ładnych lat posiadam to opasłe tomisko Ville`go i szczerze powiem ze tam nie ma nic na tyle konkretnego zeby sie mogło przydac...to jest taka ładna opowieść o wszystkim i o niczym... Mi kiedyś polecono ksiązki WSiP-u z serii Akademia do matury rozszerzonej...a testy z Operonu...
  • jagata.

już tu chyba takie tematy byly..; o

no ale do rzeczy:
    vademecum z operonu.
    ale to już tak na powtórki. tam jest cały materiał z biologii.. dużo zdjęć, tabel, wykresów..
    kosztuje coś ok 50zł ale warto.

co do książek z testami.. z wydawnictwa 'park edukacja biologia - zadania" taka zielono-biała. spokojnie ją moge polecić. zadania z każdego działu biologii.

• Bojaźliwy Bóbr

Polecam Akademia WSiP Biologia (podręcznik dla liceum ogólnokształcącego, kształcenie w zakresie rozszerzonym) pod redakcją Krzysztofa Spalika.
    Zajebiste książki (5 jest ich w sumie).
  • anna.

polecam wydawnictwo Omega oraz Medyk
  • Anonim

jeżeli chcesz mieć dobrą książkę, będziesz musiała zainwestować jakieś 70zł,ale uwierz mi warta jest tej ceny.
    Przeraża Cię cena? kup książkę używana- nie będziesz miała z tym problemu :)
    Sama książka napisana jest łatwym jezykiem, szybko się czyta i jeszcze szybciej zapamiętuje. A o to chyba chodzi, prawda?

W książce znajdziesz wszystko co jest Ci potrzebne do nauki na maturę podstawową jak i rozszerzona. Co więcej na pewno na studiach bedziesz z niej korzystała :) Za sobą mam 2 rok studiowana a ta książka nie zdążyła jeszcze obrosnąć kurzem.
    Dzieki niej w małym paluszku bedziesz miała ekologię, botanikę, zoologię, budowę komórki, fizjologię roślin i zwerzat, embriologię itd

Zastanów się poważnie, kupując tą książkę nie bedziesz musiała inwestować w inne ksiązki :)

"Biologia"
    praca zbiorowa pod redakcją Andrzeja Czubaja
    Państwowe Wydawnictwo Rolnicze, Warszawa

grubsza książka w zielonej okładce ze ślimakiem. Polecam !!
| |

Dla miłośników biologii, studentów biologii i kierunków pokrewnych, a także dla maturzystów i...

Fotki

Miejsca grona (0)