Biologia [2282]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kari

Skoro grono to rodzaj rozrywki to może by tak trochę pożartować?:>

Na początek Pani Seksuolog na kursach, temat rozmnażania:
    "Pamiętajcie, oto odwieczna prawda biologiczna. Panowie zawsze idą w ilość, a kobiety w jakość."

Panów przepraszam, ale każdy przyzna że to prawda I u roślinek i u zwierzątek:P
  • Anonim

Wanago - na bank :P
  • Kari

Nom:) Widzę, że nie tylko ja miałam tutaj zajęcia z Tą Panią Ekstra gadki były
  • İvi

o tak, Wanago:D Ten tekst nie rozwalil na zajeciach:)))))))) Babka nie z tej ziemi, bez trudnu mozna sie przy niech zakochac biologii dzieki niej:D:D:D Kto byl u niej to wie;]
  • Kari

Kuurde, widzę że dużo tu osób z Sikory:) Może nawet jedna grupa:P Kiedy miałyście, bo ja w piątki na 16.30:>
  • İvi

ja chodze w soboty na 10.10;)
  • Kari

Jeszcze chodzisz? Przecież się już zajęcia skończyły No chyba że na dwuletni zaliczasz pierwszy rok..:>
  • Anonim

I ja i Ivi chodzimy na dwuletni; -)
  • Kari

Heh, też chodziłam na dwuletni:P No to dopiero za rok maturka, farciarki Chociaż czym bliżej tym bardziej chciałabym mieć to za sobą Uczcie się, uczcie:P
  • Kari

A tak wogóle Miałyście już proces oddychania i historyjkę o Acetylo- CoA??:P Fajna była, potem ją w szkole powtórzyłam:P
  • Kasia

Powiedz, powiedz...! :)
  • Kari

No to powiedzonko, żeby zapamiętać funkcję Acetol-CoA:
    Jak wszystkim wiadomo Acetylko-CoA jest przenośnikiem cząsteczki węgla do Cyklu Krebsa Ważne jest przy tym, że sam nie wchodzi do niego tylko w formie CoA wraca do reakcji pomostowej
    Żeby łatwo to zapamiętać można sobie wyobrazić, że CoA to sekretarka u dyrektora Kiedy przychodzi jakiś uczeń na dywanik to "łączy się" on z sekretarką, tak jak kwas octowy z CoA tworząc Acetylko-CoA Sekretarka odprowadza ucznia do gabinetu dyrektora, ale sama już tam nie wchodzi, tak samo jak Acetylko-CoA nie uczestniczy w cyklu Krebsa Po oddaniu ucznia w szpony krwiozerczego dyrektora odchodzi spowrotem do biurka (tak jak CoA wraca do reakcji pomostowej):P
    No i co? Fajna historyjka? Trudno tak napisać, łatwiej mówić, ale mam nadzieję, że da się zrozumieć:>
  • İvi

haha, niezle:D :)
    Uwielbiam te babke po prostru;)))))
  • Kari

Najfajniejsza na świecie!! :) Jak będziesz mieć wykłady, to możesz ją zawiadomić, że jest sławna na gronie:)
  • Krysia

To była moja nauczycielka biologii:),
    a teraz jestem na 4 roku na Biologii UW i robię magisterkę z embriologii.
    Świetna nauczycielka i przede wszystkim uczy jak się uczyć samemu (czytać różne podręczniki, rozwiązywać testy).
  • Pawełek

ja słyszałem jakiś wierszyk pomagający zapamietać kości nadgarstkowe. zna może go ktoś?
  • Kari

Poowiedz:>

A tak z ciekawości, bo nie pamiętam, to gdzie Pani Seksuolog wykłada? Na AM czy na UW?
  • İvi

a w ktorej szkole Cie uczyla?:>

cos widze, ze temat biologiczne powiedzonka zamienil nam sie nam fan club pani Wanago:D wiecej takich nauczycieli...!:):):)
  • Anonim

To ja moze podam tekst moj i kolezanki, ktory napisalysmy zamiast odpowiedzi na sprawdzianie :
    "Przepraszam,ale w synapsie nerwowej odpowiedzialnej za przesył informacji związanych z odpowiedzią na zadane wyżej pytanie, znalazła się płytka amylolityczna i zablokowala przesyl informacji poprzez niedopuszczenie do depolaryzacji blony neuronu"
    [ Dodam, ze za ten tekst dostalysmy punkty :P ]
  • İvi

lol:P
    a wczoraj pani Wanago opowiadala, jak sporawdzala matury i natknela sie na ciekawa odpowiedz ucznia. Bylo pytanie, zeby pokazac roznice u kobiety i mezczyzny. To jakis uczen napisal: facet ma penisa, a kobieta pochwe i nic wiecej.
| |

Dla miłośników biologii, studentów biologii i kierunków pokrewnych, a także dla maturzystów i...

Fotki

Miejsca grona (0)