Biotech UW [502]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • SkyMaja

Czy wykłady z inżynierii bioprocesowej kończą się o 11:15 tak jak jest na planie, czy może wcześniej?
  • Eve

wyklady (rzadko chodzilam, ale czasami sie zdarzalo; )
    koncza sie mniej wiecej ok.11, zalezy od wykladu - czasami
    trwaly do 11:15, czasami do 11 :)
  • SkyMaja

Dzięki, ale jeszcze spytam o jedno - ćwiczenia z mikrobiologii rzeczywiście trwają 3,5 godziny?
  • smile! :*

różnie bywa... ale zwykle trwają dość długo...

natomiast nie polecam sugerować się zeszłorocznym planem bo to się niestety troszkę zmienia...
  • Anonim

reguła jest taka: Im dłuższe ćwiczenia tym większe prawdopodobieństwo że kończą się wcześniej niż zakłada to plan. Ale faktycznie mikrobiologia trwała zwykle do oporu ( jeszcze zależy to od prowadzących ale zdaje się że wszystkie grupy cierpiały do późnych godzin popołudniowo - wieczornych)
  • Mysterio Wspaniały

a mi się wydawało, że u dr A. K.-D. wychodzilismy wcześniej :> chociaż później niż dr G. :]
  • weltszmerc

No to ja też sie o coś zapytam :) Czy na ćwiczeniach z biochemii i mikrobiologii są jakieś wejściówki? Ogólnie czy da radę wcisnąć obydwa te zajęcia w jednym dniu, czy jest to raczej zbyt duży wysiłek intelektualny? :P
  • Eve

Biochemia i mikro jednego dnia to troche spory
    hardkro jak dla mnie...
    Moze byl ktos na tyle odwazny, ale ja raczej nie znam
    takiej osoby
    I nie polecam tych dwoch przedmiotow jednego dnia :)

Mikro to glownie wysilek, zeby wyhodowac te bakterie etc,
    a biochemia to nauka+robienie jakis tam doswiadczen,
    ewentualnie prelekcje

Moimi ulubionymi cwiczeniami byly te z biochemii :]
  • weltszmerc

Aha, dzięki:) Więc wejściówek jako takich nie ma, tak?

Ktoś jeszcze gdzieś napisał, że chyba 2 czy 3.06 rusza już rejestracja w USOSie, ale to już na przedmioty w przyszłym zimowym semestrze? Bo jakoś ani na wydziałowej stronie, ani na UW takich informacji nie znalazłam.. Ktoś wie, jak to jest?
  • SkyMaja

Wiem, że od 2 są zapisy na oguny, a od 17 na WF. A co do reszty to też nie moge znaleźć żadnych info.
  • weltszmerc

No to fajnie będzie się zapisywać na oguny, lektoraty i wf nie mając jeszcze planu przedmiotów na wydziale :/
  • Zuluski

ja miałam ćwiczenia jednego dnia i da się przeżyć osobiście bardziej mi to pasuje niż przychodzenie co dziennie na uczelnina. A z wysiłek intelektualnym to nie przesadzajmy:P
  • ...fAnka...

na stronie wydziału pojawił się plan na semestr zimowy...
  • weltszmerc

A czy ćwiczenia z biochemii trwają zawsze te 3h15min?
  • Zuluski

hehe nie, czasem dłużej :P A poważnie to jak to w labie zrobisz wcześniej to wychodzisz, raczej czasowo jest zaplanowane żeby ewentualnie coś poprawić albo dłużej porozmawiać o biochemicznych tajnikach eksperymentu, a z seminarium można sobie zawsze pójść. Generalnie nie ma co sie przejmować, dopiero 4 semestr..... :>
  • Arman.

A czy na wykładach z mikrobów, biochemu i biologii rozwoju zwierząt tematy pokrywają się z ćwiczeniami z danego tygodnia, czy wsio idzie swoim życiem?
  • A-Niunia!

czy tylko ja mam taki lipny plan ściągnięty że nie ma na nim tej inżynierii?? :/
  • weltszmerc

No chyba coś nie gra w tym planie :)
    Wykłady z inżynierii są w piątki o 8.00-11.15 w sali 9B.
  • Elvorien

W celu odświeżenia:
    Czy ktoś się orientuje, czy pierwszy wykład z inżynierii bioprocesowej będzie już 2 października?
  • Artur

Podbijam pytanie. Na odpowiedź jeszcze nie jest za późno. Śmiało!
  • 1
  • 2
| |

Grono biotechnologii Uniwersytetu Warszawskiego. Na wydziale biologii - gdyby ktoś jakimś cud...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)