Biotech UW [502]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Marciu®™

kts sie orientuje jaki byl pierwszy prog w tym roku?
  • Yaneck

Po ogłoszeniu pierwszych wyników, czyli 14 lipca byłem na 90 (czyli teoretycznie ostatnim) miejscu i miałem 6790 pkt, teraz przeskoczyłem na 13.... więc próg się ostro obniżył;)
  • A-Niunia!

czyli gratulujemy i witamy w drużynie:D
  • Yaneck

Hehe...; ) Dzięki.... mam nadzieję, że zagoszczę w drużynie na dłużej:D
  • KIVI

ciekawe, bo napisałes, ze na 13 pozycje z 90 sie przeniosłes. Z ciekawosci tez sprawdziłem i okazuje sie, ze z pozycji 6X z 7300pkt skoczyłem na 16. Teraz te pozycje chyba juz nie sa od pkt zalezne, tylko od tego kto papierki dostarczył...
  • A-Niunia!

może nie zaktualizowali wszystkim tych pozycji, albo się pomylili:P
    ale z drugiej strony co za różnica na którym miejscu;P ważne żeby się tu dostać:D

a pozostanie w drużynie wcale nie jest takie trudne;)
  • olga

Ja z 57 na 8, ciekawe to wszystko. Też mam nadzieję, że mimo chemii zostanę na dłużej; )
  • A-Niunia!

że niby co z tą chemią? tylko nie mówicie że ktoś Was straszył chemią na biotechu, bo nie uwierzę! chyba że mówicie o biochemii, ale wszystko jest do przejścia! :) będzie dobrze! :D
  • Yaneck

Chemia to może nie problem, ale fizyka i matma.... ZGROZA!!!; )
  • olga

Ja na maturze zdawałam matematykę i o chemii mam umiarkowane pojęcie; )
  • Joseph Merrick

Żałuj! Chemia piękna jest :D
  • olga

Myslę, że jeszcze to do mnie dotrze :)
  • A-Niunia!

ekhm, ja też się bałam matematyki:P z doświadczenia wiem że trzeba chodzić na ćwiczenia, przeczytać wykłady i liczyć na szczęście, bo zaliczenie jest testowe:) z fizyki na wykładach podawane są pytania, które potem pojawiają się na kolosie, więc jeżeli chodzi o zaliczenie, to też bez większego problemu:) na statystyce można mieć własne notatki, na chemii ogólnej pytania się powtarzają od kilku lat, ale też dobrze jest słuchać asystentki i jak się czegoś nie rozumie to pytać na bieżąco:) organiczna chyba jest trochę trudniejsza jeżeli ktoś chce bazować tylko na wiedzy z liceum, bo jednak kolokwia są ściśle dopasowane do wykładów-więc tu również trzeba chodzić:) o informatyce nie wspominam, bo to najczęściej zaliczenie strony+ jakieś pytania z puli już znanych, czyli też da się przeżyć:)

Jeżeli chcecie się czegoś bać to w zależności co wybierzecie: zoologia i botanika:) ja robiłam dużą zoologię (o tym pewnie jeszcze usłyszycie że łatwiej zaliczyć przedmioty 'duże' niż 'małe'), więc polecam:D jedyny przedmiot do którego trzeba się pouczyć, ale macie ułatwione zadanie, gdyż na gronie biologii są pytania z naszych wejściówek:P co do botaniki, to się nie wypowiem, ale też słyszałam że sporo materiału, więc dla tych którzy to lubią pewnie:)
    drugi semestr wydaje się po pierwszym wyjątkowo przyjemny:) tylko zaliczenie biologii komórki też jest oceniane jako trudne, ale przedmiot jest ciekawy więc dacie rade!

To co ja doceniłam, to fakt iż studenci zarówno w dziekanacie jak i przez wykładowców/ ćwiczeniowców traktowani są jak ludzie co daję niesamowity komfort studiowania:)
    Nie bać się! Pierwszy rok jest naprawdę fantastyczny! :D
  • M Z

czy jak nie zrobiłem rozszerzonego programu z matmy to mam bardzo sikać i juz montować sobie korki żeby nie wylecieć na starcie? zdawałem bio i chem. a matma troszke bokiem poszła i jest w kiepskim stanie u mnie..
  • Dreamcatcher.

Nie ma co przesadzać:) jest spokojnie do zaliczenia, tylko trzeba pracować nad nią w miarę systematycznie, bo uczenie się na ostatnią chwilę z doświadczenia wiem że wychodzi ciężko i wtedy robi się stresowo:P a ze egzamin testowy, wiec zawsze łatwiej:) i większość osób na tym wydziale nie zdawała matmy i sobie ją odpuściło, więc nie będziesz sam...
  • A-Niunia!

nie sądzę żeby korki były niezbędne:) tylko naprawdę warto chodzić na ćwiczenia i jak asystent woła do tablicy (powtórka z licealnej rozrywki:P) to też trzeba powędrować! żeby zaliczyć przedmiot nie musisz mieć opanowanych najtrudniejszych działów! Kolokwia są dwa, punkty się sumują i na tej podstawie jest zaliczenie. Proponuję się przyłożyć do pierwszego testu, bo tematy łatwiejsze:) ale drugie też jest do przejścia:) najlepszym przykładem jestem Ja:D w liceum matma była jak dla mnie najgorszym przedmiotem, a zaliczyłam bez poprawki i nawet bez jakiejś pilnej nauki-głownie bazowałam na tym co pamiętałam z ćwiczeń i na łączeniu pewnych faktów, no i myśleniu oczywiście;D prowadzący są szalenie sympatyczni i można się w razie potrzeby umówić na konsultacje:) ale jak się zaczną zajęcia to sami się przekonacie, że cały strach jest niepotrzebny:)
  • A-Niunia!

aż Ty Robercie! ubiegłeś mnie!:P zostaniesz ukarany!:p
  • Dreamcatcher.

już się nie mogę doczekać :P

kto pierwszy ten lepszy, jak to się mówiło:D
    ale zawsze dwie osoby to więcej informacji;)
  • A-Niunia!

nie będziesz mógł usiąść!:P

a Twoje powiedzonko brzmi trochę przedpotopowo :P no ale niech Ci będzie że lepszy:P
  • Dreamcatcher.

Teraz to nie wiem czy mam trzymać za słowo czy za pupę:P

sam z siebie nie zacząłbym kwestii lepsiejszości:P no ale koniec;)
| |

Grono biotechnologii Uniwersytetu Warszawskiego. Na wydziale biologii - gdyby ktoś jakimś cud...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)