-
yo'anna
Jestem studentką chemii na 1 roku i zastanawiam się nad rozpoczęciem na 2 roku równolegle biotechnologii na UW. Jakie są warunki przyjęcia? Czy obejmuje mnie normalna rekrutacja jak maturzystów czy brane będą pod uwagę moja średnia z uczelni? Jaki jest przelicznik i progi na biotechnologii? I czy możliwe jest przepisanie ocen z egzaminów z mojego wydziału? Bo z tego, co patrzyłam na Wasz plan, to chemia ogólna, matematyka i fizyka pokrywają się.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
-
wiki
Bardzo dawno temu zdawałem na równoległe na WB, było to kilka lat temu. Władza nie zmieniła się od tamtego czasu, więc pewnie i warunki są takie same.
Obejmowała mnie taka sama rekrutacja jak wszystkich. Brana była moja średnia pod uwagę bo musiałem mieć pozwolenie na studia równoległe (wydane przez obu dziekanów). Nie było problemów z przepisywaniem ocen, zarówno gdy robiłem to bezpośrednio u wykładowcy, jak i gdy robiłem to od razu w dziekanacie.
Ktoś ,,bardziej aktualny'' musi potwierdzić te info.
Pamiętaj też o możliwości mismapowania. -
Marciu®™
jezeli chodzi o studia rownolegle to zdaje sie ze jest tylko jedno ale, a brzmi ono(z tego co czytalem ostatnio): na biotech trzeba miec srednia z dotychczasowych osiagniec 4,5 co najmniej.... :/ czy taka jest prawda- nie wiem, a w sumie mnie tez interesuja rownolegle na biotechu, ale to za jakis czas. Jak sie okaze ze to prawda to bedzie ciezko:/