-
marcin
wczoraj wystartował nowy polski serwis społecznościowy - biznes.net.
nie jest to sieć ogólna, jak grono czy hi5, ma być z założenia serwisem przeznaczonym dla profesjonalistów. goldenline próbowało robić podobny serwis, ale średnio im wyszło.
wyróżnikiem biznes.net są socjometryczne miary siły sieci (na razie jest tylko tzw. centralność).
myślicie, że dadzą rade? i po co kolejny serwis, skoro jest LinkedIn?
jezeli zarejestrujecie sie - zapraszam do sieci, sprawdzimy funkcjonalnosc nowego "łebdwazerowego" serwisu. -
Anonim
projekt spieprzony ....bo :
- użyteczność,
- nieprofesjonalny regulamin,
- literówki i błędy ortograficzne,
odnosze wrażenie, że stoi za tym 2-3 małolatów, którym się wydaje, że znają się na biznesie internetowym :)
-
ja odnosze wrazenie ze to niekoniecznie musialy byc malolaty.. a kilku studentow SGH(z calym szacunkiem), ktorym ksiazki o e-biznesie wypraly mozg :)
a co do samego pomyslu, pytania, czesciowo retotyczne:
do kogo chca trafic, skoro znakomita wiekszosc profesionalistow IT/Internet, ktorzy tak naprawde kreuja tego typu trendy jest juz w linkedIn i raczej nie zrobi na nich wrazenia tego typu projekt...
eliminujac wspomnianych profesionalistow i uzytkownikow sieci epuls i grono i ew. generacji GG zostanie naprawde niewielu internaltow na tyle aktywnych by wykorzystac tego typu projekt, szczegolnie ze cos co w domysle ma ulatwiac kariere, tak naprawde z ich punktu widzenia jest zncznie bardziej skomplikowane niz jobpilot, onet.praca i inne serwisy..
mam jeszcze kilka argumentow, ale zostawie sobie na pozniej :)
t.
-
Anonim
-
-
ragni
>jeszcze zapomniałeś o openbc.com, który
>też świetnie sobie radzi :)
a ty zapomniales o ogniwo.net, ktore kiepsko sobie radzi; )
tak czy inaczej: "winnych" szukalbym nie w gronie absolwentow SGH, ale tych ktorym sie wydaje ze poblogoslawienie przez em si aj i modne haslo łeb dwa zero to juz gwarancja sukcesu. ale niech sie bawia - wolny kraj, smieszniej przynajmniej bedzie :)
-
>
>tak czy inaczej: "winnych" szukalbym nie w gronie
>absolwentow SGH, ale tych ktorym sie wydaje ze
>poblogoslawienie przez em si aj i modne haslo łeb dwa
>zero to juz gwarancja sukcesu. ale niech sie bawia - wolny
>kraj, smieszniej przynajmniej bedzie :)
>
no tak, o tych oszolomach zupelnie zapomnialem :)
t.
-
grzesiek
Z tego co mi wiadomo, to premiera tego serwisu (podobnie jak trendomierz.net - ten sam autor) miała miejsce na konferencji “Witamy Web 2.0 w Polsce!”, gdzie autor miał także własną prezentację; -) -
marcin
-
ZuZu
czy to jest projekt komercyjny?
jeśli tak to na czym ma zarabiać?
i naprawdę się zaskoczę pozytywnei jak za dwa lata witryna nie zniknie z sieci.
próbowalem przez 15 minut znaleźć argument, że może warto sie zarejestrować i nie udało się.
serwis zapowiada się jako kolejny klon inicjatyw, które już są w polskiej sieci
ale probujcie panowie, może się uda :) -
Szczęśliwiec
Mnozenie takich projektow powoli mnie zaczyna bolec. Web 2.0 wyglada raczej na chwilowa manie naprawde waskiego grona internautow. Tak naprawde glownonurtowy internauta ma takie nowinki gdzies, bo sa one albo a) za trudne dla niego, b) zbyt "lanserskie", c) nieuzyteczne i wsadza je do szuflady ciekawostek. Ciekawe jak bedzie wygladac Web 3.0; P -
Anonim
Web 2.0 to zadna nowinka tylko internet.
http://www.tripadvisor.com
http://www.virtualtourist.com
http://travel.yahoo.com
to doskonale przyklady serwisow Web 2.0. uwazasz, ze to zle i nudne serwisy?.
a biznes.net to mi wyglada na klona linkedin -
Szczęśliwiec
Nie pamiętam, abym stwierdził, że serwisy tworzone z uwzględnieniem nurtu Web 2.0 były złe czy nudne. Te 3 są złe, gdyż wchodząc za pierwszym razem na nie user natrafia na chaos. Poza tym nie wydaje mi się, czy faktycznie te strony to już Web 2.0 =P -
d'plus
-
Adik
a co sądzicie o goldenline.pl ?
Jak dla mnie, to obenie wyglada, ze tak jak 8-7 lat temu mielismy wysyp "portali" to teraz bedziemy mieli, tysiace nowych mniej lub bardziej profesjonalnych stron budowanych w stylu "gronowym" popierajacych networking.. :/
Kiedy ludzie zrozumieja, ze juz jest za pozno na tworzenie
tego typu serwisow i znajda nowe rozwiazanie? -
o goldenline juz byla dyskusja, moze i sie powtazam ale nie wierze by jakakolwiek rdzennie polska siec, kreowana na biznesowa zyskala odpowiednio duzo uzytkownikow by byla atrakcyjna dla pracodawcow i potencjalnych pracownikow...
-
borcenty
a ja mysle ze DOBRY klon linkedin.com w PL wersji jezykowej mialby szanse na sukces. Grono jest oparte na "znajomych" ale to przeciez serwis ktory spelnia zupelnie inna funkcje.
-
gumik
-
Anonim
spoko loko :-)
z tym, że codziennie dostaje jakieś zaproszenia na eventy w nowej zelandii, australii i niemczech :)
złapałem tam pare fajnych kontaktów :) głównie zagranicą :)
a polskie zasoby sie lekko zjebały odkąd każdy student sie tam zaczął wpisywać..nic nie wpisują tylko name : jan kowalski , job : student; )
- Przeglądaj grona w kategorii Technologie i Telekomunikacja
- Przeglądaj grona w okolicy Sosnowiec
- Załóż własne grono tematyczne