-
sakuwbarakushow
Widziałem takie tematy tylko tu z blisko z 30x z ciągu ostatnich 4 lat , na różnie tematycznych innych forach internetowych także ludzie głowią się na to pytanie.Także ja przedstawię moją skromną listę czego nie ma bądź też ja nie znalazłem :
1.Filmów do pobrania trwających min 1 dzień > bardzo zalezy mi na tym który trwa tydzień źródło :
http://en.wikipedia.org/wiki/List_o...
bądź innych filmów z tej listy
2.Nie których piosenek , które kiedyś można było gdzieś usłyszeć.Pamiętam z dzieciństwa refren jednej z nich o paleniu zioła bła :D " Palę się śmieje śmieję się palę czy jest mi smutno ? nie nie jest wcale bo ciągle palę wciąż jaram zioło, jak ziomek leci to jest wesoło ! " .
3.Mało informacji bądź w nie dużym względzie jeżeli chodzi o HISTORIE INTERNETU/ KOMPUTERÓW szczególny nacisk kładę na programowanie w latach 60.Jak to było gdy nie mieli właśnie kompilatorów, jak stworzyli języki programowania jak zrobili że funkcja writeln(''); wypisuje coś na monitorze i takie tam - chodzi o gotowe funkcje które coś robią.
4.Ostatnio robiłem film na geografię o POŻARACH LASÓW i nie miałem dość dużo materiałów względem tego ... zamierzam wstawić film wraz ze soruce które uzbierałem może ktoś je kiedyś uzupełni bądź będzie mógł wykorzystać :)
5.Brakuje odpowiedzi na dziwne pytania , jak chodzi o sprawy związane z wojskiem , obronnością państwa > miałem to w ćwiczeniach z PO i nie znalazłem na necie odpowiedzi.
6.Brak wyjaśnień większości neologizmów które występują w tekstach publicystycznych.
Miałem takie cos na Polskim,definicję ułożyłem samo - jako humanista sobie poradziłem :D Ale cała klasa z profilu TI nie ruszała nawet tego tekstu ...
7.Za mało gotowych rozwiązań zadań z chemii > takie jak wzory try coś tam... - jezu co to za nazwy z różnymi tymi cyferkami tam :d Na pewno wielu NIE CHEMIKOM których męczą tym w szkole przydały by się takowe gotowce. Prosiłem o pomoc na forum chemicznym to mnie zbanowali :( ...
8.Brak szczegółowych danych > soruce code > opisu specyfikacji formatów zapisu plików w popularnych programach gg od wersji 7.7
Wersja 5 znalazłem stronę na której to jest.
9.Do poprawienia GOOGLE TŁUMACZ przydało by się dać jemu AI (sztuczna inteligencja) aby mógł się uczyć poprawnej zasady gramatycznej i aby teksty były tłumaczone jak przez ludzi :)
10.Brak większości schematów elektronicznych to jakiś starych zabytkowych sprzętów > ojciec jest elektrykiem często coś naprawia i mnie męczy abym szukał tego ....
A jednak ja nie mogę znaleźć bo co znajdę niby tak podpisane to się okazuje że to nie to...
11.Mało materiałów na temat badań biologicznych odnośnie samego człowieka > informacje szczegółowe jak działa mózg itd.
12.Brak Polskiego tłumaczenia profesjonalnych programów firmy Adobe > Adobe Affter Effecs chociażby.
13.Brak dostępności programu który mógłby odzyskać nadpisany PLIK . UWAGA NADPISANY !Wiele osób prosiło o pomoc ale skończyło z tym że się tego nie da zrobić.
No ale 50 lat temu jako BAJKA/ NIE MOŻLIWE były podróże na księżyc. A dziś ? lada dzień będziemy jeździli na wycieczki takowe :) .I czym już będą filmy SC-FICTION ? xd
No i to chyba na tyle :).
Może Wy macie jeszcze jakieś sugestie ?
Jeżeli istnieją już dane w necie nt spisanych przeze mnie sugestii proszę o wstawienie linków do nich ,być może nie umiem korzystać z przeglądarki żem tego nie odnajduję :)
PS
pisząc tutaj o braku zadań z PO kwalifikuję również zadania z innych przedmiotów/ ćwiczeń przedmiotowych różnych wydań , i z różnych etapów kształcenia.Przydało by się uzupełnić o odpowiedzi na to fora internetowe zajmujące się odrabianiem prac domowych.W ciągu ostatnich 2 lat wiele takowych powstało :) Oczywiście na gronie także można o to prosić :) -
sakuwbarakushow
Nie mogę edytować a chciałem coś dopisać..
14.Na necie są różne naukowe teorie wyjaśniające powstanie wszechświata > http://www.sciaga.pl/tekst/36549-37...
Ale nigdzie nie ma wyjaśnień skąd tak w ogóle wzięła się ta energia zamknięta w ziarnku piasku ? Co było przed wybuchem i jak nazwać COŚ co wówczas nie istniało i najlepsze skąd się to wzięło - filozofie także nie znaleźli na to odpowiedzi - niestety...
15.Brakuje w necie do pobrania/ online oglądania , czytania sporo książek filmów nie podam przykładów bo nie pamiętam czego szukałem a wiele takich epizodów było ... i także seriali nadmienię tu.
Jak by nie te ubytki CZEGO NIE MA , to można było by stwierdzić że w necie jest dosłownie wszystko :)
No ale nie ... nie ma WSZYSTKIEGO ... więc nadal mnie dziwi co za debil może tak twierdzić i jak można odsyłać ludzi do google jak proszą o coś na forach ... bo przecież tam wszystkiego nie ma :).
No ale może niebawem się to zmieni :] Warto mieć tą małą nadzieję : xd
-
Michał Szafrański
Moim zdaniem w internecie jest już praktycznie wszystko tylko kwestia poszukania. Trzeba jednak ciągle szukać rozwiązań które traktują coś kompleksowo. Po kwestia samemu sprawdzenia (albo zlecenia takiej analizy) co tak naprawdę w danej branży może okazać się niszowe. To nie musi być duży rynek. W każdym rynku jest coś takiego co np można zaadoptować z innych krajów i przejąc jakąś część nawet małego rynku.
Rozwój osobisty w tym temacie sprawi że staniemy się ekspertem i będziemy mogli oferować szereg rzeczy wokoło produktu.
Takie budowanie biznesu wokoło może się okazać z czasem bardziej opłacalne niż sprzedaż samego produktu
- Przeglądaj grona w kategorii Technologie i Telekomunikacja
- Przeglądaj grona w okolicy Sosnowiec
- Załóż własne grono tematyczne