Biznes Internetowy [2004]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ehhh

Co sądzicie o takiej formie na jaką ja się zdecydowałem? Strona internetowa http://www.MarcinMichalski.pl , link polecany na gronie, kampania w google adwords, direct mailing do firm, użycie technik marketingu wirusowego po znajomych...?

Pozdrawiam

Marcin Michalski
    http://www.MarcinMichalski.pl
  • Anonim

daj znak jaki uzyskasz ROI w pierwszych 60 dniach; )
  • Anonim

a tak na powaznie:
    1. czcionka w dosw. zaw. jest za mala. nie wiem, czy ja mam wytezac wzrok czy Ty nie chcesz zebym to czytal.
    2. nie lubie jak ktos mi z nienacka wlacza jakas obca muzyke.

Ogolnie, mozliwe, ze obrane przez Ciebie srodki okaza sie wlasciwa droga. Pytanie, czy "produkt" reklamowany zacheca do zakupu jak sie juz go widzi.
    Ja jednak wole jak przycisk CLICK HERE TO BUY jest duzy a przy zakupach leci muzyka ktora lubie.

powodzenia,
    mw
  • Anonim

muzyka to jedno, content do drugie

prowadze dzialalnosc o tym profilu i zatrudniam ludzi, ale Ciebie po ogladnieciu tej stronki bym niezatrudnil

ponizsze slowa nie sa skierowane do ciebie tylko do organizacji przekazazu

PIERWSZA zasada - ktos kto ma firme wie czego/kogo szuka.
    jak widze tekst typu 'jestem b. potrzebny twojej firmy' to rece opadaja. akwizytorska technika mlm-ow. wogle ciesze sie ze trafilem twoja stron.

jesli ktos wie co robi to WIE CO ROBI, szukasz jelenia?

kilobity marketingowej papki chwalace cie pod niebiosa ale wlasna dzialalnosc padla, decyzje bledne podjales TY,

za duzo superlatyw, wiem jaka jest syt. i jak sie to powinno robic i mysle ze troche przesadziles

jesli chcesz pracowac DLA KOGOS to musisz zalozyc ze on bedzie chcial sie czuc MADRZEJSZY. dlatego sam zalozylem firme bo nienawidze byc nizej i nienawidze mowienia co robic.

i np majac do pracy kogos z podobnymi pomyslami ale skromnego zatrudnilbym bym go - a nei zlote dziecko -ciebie

bo ciebie podkupia, gwizdniesz pomysl, bedziesz chcial wiecznei podwyzki zamiast skupiac sie na pracy

na twojej stronie brakuje POKORY

mysle ze majac podobne podejscie do mnie lepiej ci bedzie znalesc kapital i zalozyc wl.dzialalnosc
    inaczej ambicja sie zje

peace! nic osobistego
    pomysl z drzwiami swietny ale dlugo trwa chodzenie i siadanie :)
  • Mariusz Krysiak

Twoja strona jest pełna fajerwerków co może oznaczać, że jesteś człowiekiem pełnym pomysłów... Skoro potrafisz zrobić stronę multimedialną to taka "zwykła" też nie jest dla Ciebie problemem...prawda?

Z drugiej strony prostrza forma to w większości przypadków lepsza czytelność tekstu.

...Może spróbuj założyć swojego bloga i popracować nad google. Masz imie i nazwisko bardzo tam popularne - ciężko stwierdzić co dotyczy twojej osoby wpisując Marcin Michalski

Gdybyś był kobietą poleciłbym ci jeszcze profil w serwisie randkowym :)

pozdrawiam,
    Mariusz Krysiak
    mariusz.krysiak@relaz.pl
    RELAZ - inny wymiar relaksu: Kultura, Opinie, Imprezy
    http://www.relaz.o2.pl

• Anonim

Ludzie - więcej optymizmu. Ja jako coprawda laik powiem, że strona jest niezła (może rzeczywiście litery troche za małe), ale pomysł z drzwiami jest naprawde ok - fakt facet się napracował. Skoro potrafi zrobić taką stronkę to widać, że zna się na fachu. Po drugie - facet jak na swój wiek ma niezłe doświadczenie - więc jeśli ktos wybrzydza mówiąc że na stronie jest za mało pokory to się chyba myli - ja bym własnie takiego faceta z chęcią zatrudnił.
  • Brut[all]

> Ja jako coprawda laik

I na tym powinieneś skończyć; P
  • ragni

co sadzimy? kiepsko.

1/ strona sztampowa, przeflashowana, nieintuicyjna. wykonanie na poziomie co najwyzej rozgarnietego gimnazjalisty/ rozumiem ze takowego wynajales do zrobienia tej strony bo znajomoscia flasha sie nie chwalisz na liscie umiejetnosci/.

2/ utrudniasz zycie juz na starcie serwujac muzyczke/ lekko wku..., na co to komu?!/ i uzywajac popupow

3/ czemu nie ma polskich znaczkow?

4/ Maslo maslane/ typowe dla Wyszych Skol Czegostam i Czegostam/ - jak mozna w jednym rzedzie wymieniac marketing oraz reklame i PR? przeciez dwa ostatnie zawieraja sie w pierwszym.

5/ niedbalosc lub nieznajomosc jezyka polskiego - gdzie sie podzialy np. przecinki, kropki?

6/ dobrze przygotowane CV powinno sie miescic na jedej kartce. czy naprawede tak trudno zrozumiec ze 3 stron nikt nie bedzie czytal?

7/ "Niestety brak – nie miałem czasu odkąd ukończyłem 18 rok życia :)" - rozumiem, ze to swiadomy akcent humorystyczny w CV?

Ogolnie: obrales nie ten kierunek ktorego potrzebuje pracodawca. Ta strona przypomina mi oferte sprzedazy prezerwatyw z golymi dupami, takich z kiosku RUCHu. Kolorowo, krzykliwie, niekoniecznie pewnie. 100m dalej mozna kupic Durexy albo RFSU - dobry produkt, dobrze opakowany. Co wybierzesz?

zobacz np. http://www.markboulton.co.uk/ - to takie odniesienie do RFSU w brytyjskim wydaniu.
  • Anonim

pierwsze wrażenia, że masz jakiś problem, skoro musisz w ten sposób się "reklamować". sorry, to jest no offence, takie odniosłem wrażenie.
  • om3ga

ech, XAR trafil w sedno. z takim ego, to albo zakladaj swoja firme, albo szukaj roboty po znajomosci.
  • om3ga

tak sobie mysle, ze troche nie na temat wszyscy napisalismy :) osobe zalozyciela tematu oceni jakis potencjalny pracodawca, nic nam do tego; ) -- pytanie dotyczylo pomyslu jako techniki autopromocji...

odnoszac sie do tego kontekstu, mam nastepujace wrazenie: jak juz bedziesz gruby kozak, to nie bedziesz musial szukac pracy, bo nastepna, lepsza, bedzie cie znajdowac jak jeszcze bedziesz w tej starszej, lepszej wg minionych standardow. wtedy tez mozesz sobie zrobic site'a. a dopoki nie jestes gruby kozak, to watpie, zeby cos takiego moglo odniesc wiekszy skutek, niz eksploracja wlasnego kapitalu spolecznego i niesmiertelne rozsylanie CV.
  • Anonim

ja spojrzalem jakbym go chcial zatrudnic bo wkrotce bede zatrudniac,
    specjalista a kozaczek to nie to samo :)

Zlotym dzieciom mowimy NIE! :)
  • pawel

Chciałbym Wam tylko powiedzieć żebyście już nie zachwalali wyglądu tej stronki i umiejętności tworzenia we flashu, bo to nie jest autorstwo tego Pana.

Ta stronka to koszt 69$ na templatemonster:

http://www.templatemonster.com/flas...

Taką stronkę łatwo "wyczuć", że jest z templatemonster, podobny styl, animacje, identyczna muzyczka.

Swoją drogą w oryginale wygląda to przejrzyściej i te pixel fonty lepsze.
  • Brut[all]

:D:D:D

Jeszcze lepiej :D
  • purrfect

moim zdaniem trochę za dużo wodotrysków. u mnie co prawda załadowała się w kilka sekund, ale podejrzewam, że u modemowców bedzie to trwało znacznie dłużej. nie zapominaj o nich - to rzesza mniej-wiecej równa liczbie abonentów neostrady (~750k) dobrze, że jest mozliwośc wyłączenia dźwieków, nie wszyscy to lubią na www.

sama strona u mnie na przykład w ogóle się nie otworzyła :) mój ff automatycznie blokuje flasha/jave/etc., ale to sprawa indywidualnych ustawień.

czcionka, jak już niejedna osoba stwierdziła, mogłaby byc nieco większa.

o zawartości merytorycznej się nie wypowiem, bo to nie moja działka :)

pozdrawiam,
  • purrfect

<quote>
    2/ utrudniasz zycie juz na starcie serwujac muzyczke/ lekko wku..., na co to komu?!/ i uzywajac popupow
    </quote>

tam są popupy? :D
    dziekujmy zapaleńcom za firefoksa!

<Cypher mode>
    -ja juz nie widzę popupów... tylko brunetki, blondynki, rude...
    </mode>

co do muzyczki, to sie zgodze. pierwsze, co zrobiłem to odszukanie przycisku do jej wyłączenia. gdybym go nie znalazł w jakies 3-4 sek. zamknąłbym stronę.

niektórzy użytkownicy opery mogą jej nawet nie zauważyc :)

pozdrawiam,
  • Mariusz Krysiak

Skoro to nie dzieło Marcina tylko szablon to wielki minus dla autora. Choc sama idea promocji własnej osoby poprzez internet jest ciekawym tematem. moze podyskutujemy o tym jak powinna wygladac taka kampania, a nie bedziemy krytykowac autora za beznadziejny podklad muzyczny
  • Anonim

ale czemu minus, ze nie zbudowal sam?
    on sie mieni specjalista-marketoidem a nie budowniczym stron. marketoid nie musi sie znac na budowie stron od strony technicznej, wiec mnie serwis z templatemonster nie odstrasza.

natomiast u mnie nie beda pracowali ludzie, ktorzy uzywaja czcionki o rozmiarze 4 i otwieraja kazda podstrone w nowym oknie.
    akurat sam sprzedaje przez internet i wiem, ze to nie sprzedaje a denerwuje. marketoid-specjalista powinien takie rzeczy wiedziec.

wszystko co sie robi ma pozwalac na uzyskanie ROI. mozna latwo wydac dowolna kwote na kampanie i szum wszedzie gdzie czlowiek pomysli. tylko na koncu tego szumu jest (w internecie) strona, ktora ma ten szum zamieniac na $ w kieszeni jej wlasciciela.
    po tym co widze, nie chce tego kupic. zatem jaki by nie byl szum, nie zamieni sie on na $ w kieszeni wlasciciela strony.
  • Anonim

amen!

tak jak pisalem dla mnie ta oferta jest szukaniem jelenia, a takowy nie bedzie wiedzial o t.monsterach, wiec what the diffrence

a to ze delikwent prosi o opinie i sie nie pojawia wiecej to dla mnie brak szacunku i niezaleznie jaka by ta strona byla to u mnie koles ma wieli MINUS!
  • Anonim

tracicie tutaj czas
    a ja was pozniej czytam i robie to samo
    a zasadniczo lubie robic na drutach

;-)
  • 1
  • 2
| |

jak rozwijać internet w polsce jak na nim zarabiac, jak uswiadamiac ciagle jeszcze opooznione w tym...

Fotki

Miejsca grona (2)