BLACK METAL VAULT [206]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Pastor

Załóżmy że będzie to forum o ciekawych przedmiotach, takich które mogłyby zainteresować akurat naszą grupkę użytkowników.
  • Vertigo

Słuszna koncepcja.
    Dodatkowo proponuję zamieszczać tu sugestie zbiorowych zakupów. Często jeden sprzedający z Niemiec czy USA ma wiele rarytasów, a zamówienie paczki w 3 osoby redukuje koszty przesyłki do poziomu bardzo znośnego.
  • Pastor

Ja zamierzam kupić kilka cd u tego goscia więc ktoś może się dorzucić z zamówieniem.
  • Vertigo

Ułatwisz sprawę potencjalnym klientom podając, o którego gościa chodzi :)
  • ./

>Vertigo napisał
    >Słuszna koncepcja.
    >Dodatkowo proponuję zamieszczać tu sugestie
    >zbiorowych zakupów. Często jeden sprzedający
    >z Niemiec czy USA ma wiele rarytasów, a zamówienie
    >paczki w 3 osoby redukuje koszty przesyłki do poziomu
    >bardzo znośnego.

Doskonała Idea.
  • Pastor

http://allegro.pl/item145239405_lun...

ludzie mają nasrane, tą płytke można dostać po normalnej cenie.
  • Kwiatek

Można, ale trzeba poszukać, mieć konto na paypal a to dla wielu przeszkoda nie do przejścia:). Lubię oglądać takie aukcje:).

Jak już zdążyłem się przekonać, można zarabiać kupując na ebayu i sprzedając na allegro - np. pierwszy album Diabolicum na ebayu kosztuje około 10 euro (pomijając fakt, że w napalm jest w promocji za 7;)) a na allegro za każdym razem schodzi za stówę minimum. Axis of Perdition mcd w code666 za 7 euro na allegro za stówę minimum:). Jest tego trochę i chyba zacznę sprzedawać na allegro:).
  • Pastor

Ok, jak coś dorwiesz to nam sprzedawaj po normalnej cenie:D
  • Kwiatek

Spoko:). Jak coś ściągnę, to dam cynk.
  • putingapustinga

Jak już zdążyłem się przekonać, można zarabiać kupując na ebayu i sprzedając na allegro - np. pierwszy album Diabolicum na ebayu kosztuje około 10 euro (pomijając fakt, że w napalm jest w promocji za 7;)) a na allegro za każdym razem schodzi za stówę minimum. Axis of Perdition mcd w code666 za 7 euro na allegro za stówę minimum:). Jest tego trochę i chyba zacznę sprzedawać na allegro:).

za kult zwyklo sie w polsce placic. hihi.
  • Kwiatek

Zwykło, bo dystrybucja kuleje... Powstało wiele nowych wytwórni i nie ma kto ich reprezentować/dystrybuować ich płyt w naszym szarym kraju... I stąd biorą się takie kuriozalne sytuacje, jak ta z linku z allegro. Żeby tak uznany label jak code666 nie miał żadnego dystrybutora? Toż to skandal. Że nie wspomnę o tych mniejszych. Dobrze, że są takie firmy jak Todeskult, bo przynajmniej można kupić w normalnej cenie wydawnictwa Total Holocaust i Normy (powiedzmy, że w normalnej cenie;)). Ale kto odważy się sprzedawać płyty BM w dobie mody na mp3? Ciekawe, ile egzemplarzy płyty znanego mocno podziemnego zespołu można sprzedać w Polsce? Kilkadziesiąt? Góra... Dlatego Ci, co ściągają płyty z zachodu, wolą wystawić na aukcji, bez opcji "kup teraz", pojedynczy egzemplarz i sporo na tym zarobić:).
  • Pastor

http://www.templeofdarknessrecords....

Będę najprawdopodobniej stąd zamawiać przez ebay więc ktoś może się dołączyć. Pełen spis wkrótce.
  • Vertigo

Do stu piorunów, mają "Si Monumentum..." na LP?
    Przekopię, pewnie znajdę coś dla siebie.
  • Devacomo

Lunar Aurora poszła za tyle, bo dzieciaki mają fioła na punkcie wszystkiego, co opycha PESTEN. Kiedyś kupiłem sobie od innego gościa pierwszy Watain za 40 zł, a u niego jakiś jełop dał 150.
    Ale gównażeria gardzi Svartsyn, więc "Destruction of man" dostałem u niego za 26 zł.
  • Devacomo

Pominę już fakt, że od Barta z Todeskult "Zyklus" dostałem chyba za 35 zł ( lub coś koło tego ).
  • putingapustinga

pytanie powinienem zaadresowac chyba do kolegi kwiatka, ale moze nie tylko...

w jakich cenach na ebay chodza boot cd (material wydany oryginalnie na tasmie a po latach zrzucony w algierii na cd-r i jako cd-r dystrybuowany) ??
  • Kwiatek

Szczerze mówiąc, nie mam pojęcia, bo nie kupuję badziewnych CD-rów. Jak już mam parcie na jakieś dema, to je ściągam i sam nagrywam, bo płacenie za pirata z marną okładką mnie nie interesuje. Chociaż widziałem booty Mayhem, Katharsis i kilku innych znanych zespołów w bardzo rozsądnych cenach, ale nie były to CD-ry.
  • putingapustinga

ok. dzieki-dzieki. pozdrawiam.
  • Kwiatek

Nie ma sprawy:). Nie odpowiedziałem do końca na Twoje pytanie:).
  • Kwiatek

http://search.ebay.pl/lurker-of-cha...

Jak nie znacie Lurker of Chalice, to zdecydowanie polecam - ceny są dosyć dobre a zaraz podskoczą, więc...

| |

Centralną tematyką grona jest Black Metal, jednak dopuszczalne jest tworzenie wątków na praktyc...

Fotki

Miejsca grona (0)