-
Asiek
Żeby nie było że grono powstało i umiera; ) hmm a moj ulubiony album to koncertówka "Reunion" a utory to m. in : She's gone, Children of the grave nooo i oczywiście Paranoid, Iron Man i Black Sabbath. Hmm co tam jeszcze... Mr. Crowley i Mama i'm coming home (Ozzy solo)
a wy co lubicie? -
nib
-
Wesoły Grabarz
-
DECHA
hmmm jesli chodzi o OZZA to napewno album NO MORE TEARS i BLIZZARD xD
hehe co do kawalkow to szczegolny sentyment mam do paranoid i do changes(Sabbath) i Crazy Train^^ -
-
DECHA
-
Asiek
-
DECHA
-
Anonim
-
Grono.Net
ozzy - dreamer i mr. crowley nie mają sobie równych. Mr. Crowley'a slyszalam po raz pierwszy jak byłam zjarana, wkreciłam się strasznie w tą piosenkę, sluchalam jej bardzo głośno i po prostu bylam w innym wymiarze. pewnie dlatego zapadła mi w pamięć.
dreamer też jest cudowny. -
benek
Powiem tak najbardziej odjechany kawalek dla mnie z master of reality jest children of the grave a z innych plyt wizard , N.I.B, After Forever , Snowblind i oczywiście Paranoid .
Kurcze tyle jest zajebistych kawałków ze naprawde ciężko wybrać najlepszy . pozdrawiam wszystkich fanów Black Sabbath :D
-
Anonim
oczywiscie Paranoid, Sabbath Bloody Sabbth, Black Sabbath - moje najukochansze plyty :P -
benek
A co do albumów to pierwsze cztery sa wypasione każda plyta z ozzym jest super no może oprócz jednej Sabotage - całkowity niewypał -
w w
moze reunion jako kompilacja najlepszych kawalkow
a do tego cross purposes (smiech na sali) tak, wlasnie tak! -
Tymek_xxl
-
Szyymek
ja sie nie moge oprzeć słodkiemu listkowi; ) choć ajron men też ma swój urok. -
benek
-
purple_arek
Witam wszystkich:)
Co do określania albumu "Sabotage" ("niewypałem") - w tej kwestii byłbym wielce ostrożny, inaczej - tej płyty nie da sie nazwać niewypałem. Mam rozumieć, że Szanowny Kolega Benek, za "mniejszy" niewypał traktuje na przykład "Never Say Die"? (czyt. stan agonalny zespołu ).
Na "Sabotage" znalazło sie wiele wspaniałych utworów, w tym połowa przeszła do historii i wymieniać je można na równi z "N.I.B" czy "Paranoid". Jeśli to kwestia gustu, to nie ma sprawy, ale pod względem zawartości albumu i jej typowo muzycznych aspektów, to naprawdę nie można jej wiele zarzucić.
Jeśli chodzi o mnie, to nie potrafię wymienić ulubionej płyty czy piosenki, ponieważ kocham ten zespół "w całośći" i nie potrafię faworyzować. To samo tyczy się wokalistów, czyli tematu rzeki :>
Pozdrawiam! -
Anonim
hell-o to you all :)
najbardziej przypadł mi do gustu 'Ozzmosis' a z niego Perry Mason i I Just Want You.. poza tym barrrrrdzo często słucham Mr.Crowley, Paraniod i N.I.B.... :] w sumie to 'Down To Earth' tez mi przypadło do gustu.. a wam? :> -
Anonim
-
purple_arek
Taaak) Ozzmosis to świetny album, nieco inny od reszty, ale jakże wspaniały:). A Down To Earth średnio przypadł mi do gustu, choć są tam świetne kompozycje. Nie zmienia to faktu, iż kocham wsystkie "dzieci " Ozzy'ego:). Tak tak! nawet znienawidzony Ultimate Sin:).
Pozdrawiam