Blind Guardian [407]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Lope

Które utwory BG - waszym zdaniem - są najlepsze/najostrzejsze/najnaj ...?
    Ja szczególnie polecam:
    -Nightfall
    -Bright Eyes
    -Mies del Dolor
    -Mirror Mirror
    -Time Stands Still
    -Lord of the Rings
    -Battlefield
    -Punishment Divine
    może starczy, nie chce zanudzać :]
  • mysz

yhm, to ja ze swojej strony dorzuce:
    -- caly album 'Battalions Of Fear' jest najnajnaj, ale pozwole sobie wymienic 'By the Gates of Moria', gdyz to najbardziej do mnie przemawia z tego albumu :P
    -- 'Banish From Sanctuary' - zabija mnie swoim tempem; )
    -- 'Into the Storm' na czele, a za nim wiekszosc utworow z 'Nightfall in Middle-Earth'; )
    -- no i moze jeszcze 'Imaginations From the Other Side'

pozdro dla wszystkich fanow BG :P
  • Lope

Dzieki, przyznaje, ze 'Battalions of fear' nigdy nie mialem w reku, widze, ze trzeba sie bedzie o to zakrecic. A 'Into the Storm' - tak, popieram, tez jest swietne. Ale 'Imaginations From the Other Side' jest dla mnie zbyt... monotonne :]
    tak czy owak, BG rulez!

PS: Niektóre nagrania koncertowe cholernie sie różnią od studyjnych, i to niestety w złą stronę... Zawiodłem się np. na 'Bright Eyes' z płyty Live, wersja studyjna była o niebo lepsza
    Pozdrawiam!
  • Anonim

Dla mnie zdecydowanie królują; ]
    - Bard's Song (In the forest)
    - A past and future secret
    - mhmm i Mordred's Song

Tak wogóle to ja prawie wszystkie ich piosneki lubię; ]
    W końcu mój ulubiony (razem z Queenem, Therionem i Nightwishem) zespół; ]
  • Anonim

O.
    Oczywiście Bard's Song na pierwszym miejscu... Dalej to zalezy od humoru i nastroju.

• Simon

Może nagrania studyjne są lepsze jakościowo, ale koncertowa wersja "Bard's Song (In The Forest)" jest moją ulubioną piosenką BG i nie umywa się do oryginału.
  • Lope

No dobra. W tym przypadku sie zgadzam. Ale zawiodlem sie na paru innych, zazwyczaj ostrzejszych
  • Anonim

moja ulubiona płytka z ktorej lubie wszystkie utworki bez wyjątku to Tales From The Twilight World :) z naciskiem na welcome to dying & Altair 4 :) a koncertówki blindów są boskie :)
  • Lope

żeby tak jeszcze u nas coś grali... :))
  • Anonim

uu marzenie :)
  • Anonim

Nom :D
    Ale byłoby super.... :D
  • Anonim

zawsze pozostaje blind guardian festival jesli jest organizowany jeszcze :P
  • Christine

moje ulubione utwory to oczywiscie:
    -The Bards song
    -Miror miror
    -Nightfall
    -Precious Jerusalem
  • Dunadan

Hehe, sporo ich jest : )
    The Bard's Song - z pewnością najbardziej widowiskowy ( na koncertach ) utwór.

Fajny jest też Battlefield - szczególnie refren...

And then there was the silence - prawdziwe arcydzieło w historii muzyki... nie znam innego takiego utworu - 14 minut śpiewu - łał...

The Lord of the Rings... wiadomo czemu : )

Into the storm - kawał świetnego metalu w czystej postaci - tego stergo dobrego metalu...

"Valhalla... deliverence" - i tak kilkadziesiąt razy pod rząd na pewnym koncercie... też polubiłem w końcu:)
    I wiele wiele innych...
  • Anonim

Moj ulubiony: TBS (In The Forest)
    Potem:
    Mies del Dolor
    Battlefield (jak wyzej)
    An Then There Was Silence (jak wyzej bis)
    Imaginations...
    A Past And Future Secret
    Born In A Mourning Hall
    The Maid And The Minstrel Knight
  • Szatan od siedmiu boleści

Po kolei. Rozwala mnie utwor 'Mr. Sandman', tak zarabistego i z jajem zrobionego covera wczesniej nie slyszalem. A dalej to (jakby ktos powiedzial: 'in no fuckin' order of priority'):

'Wizard's Crown', 'Fast to Madness', 'Somwhere Far Beyond', 'Bright Eyes', 'Another Holy War', 'When Sorrow Sang', 'The Eldar', 'The Soulforged'...

Za duzo bym musial wypisywac, zreszta to wszystko zalezy od chwili, czasem jakis kawalek podoba mi sie bardziej niz inny, a za tydzien sie to zmienia. Podalem stan na dzisiaj :)
  • Anonim

Mr Sandman ma świetny teledysk :D
  • Anonim

A widzieliscie teledysk do mirror mirror?
  • Szatan od siedmiu boleści

Widzieliscie, ale ten do Mr. Sandman bije go na glowe :)
  • Anonim

nie widzialem
| |

...zamknij oczy i przenieś się w świat Tolkienowskiego Śródziemia... Klimat mrocznej fantastyki...

Fotki

Miejsca grona (0)