-
KomarOna
No wiec skoro dochodzi na tym gronie do takich przepychanek między bardziej i mniej doświadczonymi, wiec tu oto mozecie sie pytac o wszystkie rzeczy o ktore wczesniej sie baliscie zapytac bo uwazaliscie ze zostaniecie zlinczowani:D
Tu nie musicie sie niczego wstydzic. A każdy post w ktorym bedziecie krytykowani mam nadzieje ze zostanie usuniety przez moderatorów. -
Brawo!!O to mi chodziło!Myślę że można by jeszcze poprosić o przyklejenie wątku.Na moim ulubionym gronie tematycznym dzieje się cały czas pozytywnie:)
-
Anonim
-
Anonim
-
-
anka lublin 86
hehe dobre :)
ale odpowiedz łatwizna
wogóle ile wyszło ?? !!
"that is the question" -
KomarOna
średnio podobno rocznie robia ponad 1000 :) tak policzmy sobie przez lata. no to wyjdzie...:D -
anka lublin 86
-
Angie
Ta średnia 1000 filmów dotyczy całych Indii, w żadnym wypadku samego Bollywood. Ale chyba nie warto liczyć, ile wyszło, skoro pierwsze filmy z dźwiękiem pojawiły się na początku lat 30tych.. -
Ula.
ja mam pytanie czy bindi to jest tak kropka na czole czy tikka ?? bo zawsze mi sie myli z tym co sie zaczepia we włosach -
Anonim
tikka to właśnie to co deczepia się do włosów. A bindi to taka jakby ozdoba na czoło :) -
Anonim
-
Anonim
to jest bindi. I to takie jedno się przykleja do czoła.
http://www.radhashop.pl/mprod.php?i...
A to jest tikka i to się zaczepia na włosach :
http://www.radhashop.pl/mprod.php?i...
-
KomarOna
http://pl.wikipedia.org/wiki/Tilaka <<<Tilaka:) -
Ula.
-
Agaa!
ja mam pytanie... chodzi mi o te wszystkie święta pokazane w filmach- Diwali, Lodi, post Kar... coś tam.. ma ktoś może jakąś stronkę z wyjaśnieniem tego wszystkiego- o co tam chodzi i jakie są obrzędy, co one oznaczają? Chyba, ze ktoś pokusi się o małe kazanie. byłabym bardzo wdzięczna; ) -
-
VideCulFide
ja mam pytanko dotyczace wymowy:
jak wymowic Shahrukh Khan? (napiszcie taki w spolszczonej wersji)
i jeszcze jedno dlaczego ijego imie raz jest pisane razem a raz oddzielnie? -
Hm jednak widzę,że bardziej doświadczeni bollymaniacy nie są czasowi:(
VideCulFide- pewnie spotkałaś się nieraz ze spolszczeniem SZARUK.Tak właśnie się to czyta.Szaruk Kan.Pisownia jest dowolna. -
Pluchcia;D
> ja mam pytanko dotyczace wymowy:
jak wymowic Shahrukh Khan? (napiszcie taki w spolszczonej wersji)
i jeszcze jedno dlaczego ijego imie raz jest pisane razem a raz oddzielnie?
wymowa:szaruk kan
poprawna pisowania jego imienia,a wlasciwie imion to Shah Rukh Khan,
natomiat pisanie tych imoin razem jest jakby jego znakiem rozpoznawczym, w pewnym sensie chwytem marketingowym;) -
Anonim
>Pluchcia;D napisała:
>> ja mam pytanko dotyczace wymowy:
>
>jak wymowic Shahrukh Khan? (napiszcie taki w spolszczonej
>wersji)
>
>i jeszcze jedno dlaczego ijego imie raz jest pisane razem a
>raz oddzielnie?
>
>wymowa:szaruk kan
>poprawna pisowania jego imienia,a wlasciwie imion to Shah
>Rukh Khan,
>natomiat pisanie tych imoin razem jest jakby jego znakiem
>rozpoznawczym, w pewnym sensie chwytem marketingowym;)
nie to chyba jest inaczej z tym jego imieniem i nazwiskiem. Ja gdzieś czytałam że jego imie pisze się Shahrukh , ale jak każda gwiazda ma swoje zachcianki i woli aby pisano Shah Rukh :)