- 1
- 2
-
marcin
Widzial ktos juz ten film? Ja wlasnie skonczylem i jestem pod wrazeniem. Zupelnie inny niz wszystkie, brak grupowego tanca, brak wet sari i w ogole nie podobny do innych. Ale podobal mi sie. Chyba pokazuje bardziej prawdziwe Indie (nie jestem znawca, ale tak mi sie wydaje). Film bardzo powazny, poza fragmentami tlumaczenia piosenek na polski - tlumacz mial dosc duze poczucie humoru;) Polecam -
Anonim
o ja nie znalazlam pol. napisow, ale nic to.
film bardzo mi sie podobal. juz pisalam w innym watku, ze dosyc dlugo odkladalam jego obejrzenie. wlasnie z tego powodu, o ktorym pisales: brak wet sari i reszty tych charakterystycznych cech filmow bolly, ktore przyciagaja swoja egoztyka.
ale swades broni sie i bez tego. porusza powazniejsza tematyke, choc moze w sposob troszke naiwny. -
kruczku
-
marcin
-
-
kruczku
rozmawiałam dziś z pewnym hindusem, który twierdzi, że swades nie zarobił w indiach dużo pieniążków ani nie zgromadził wielu sympatyków. -
kachna
wlasnie trafilam na te napisy.. czegos tak zalosnego jeszcze nie widzialam :/ co te pedofilskie teksty maja wspolnego z poczuciem humoru?.. :/ lepiej juz ogladac to po angielsku, przynajmniej nie czuje sie niesmaku. -
Anonim
az z ciekawosci musze to zobaczyc. ja ogladalam film po ang, wiec nic mi nie zepsulo odbioru. -
Anonim
rany!!!!
też przeczytalam te napisy.
tragedia. aż chcialam napisać do tego kogoś kto to tlumaczyl, ale zobaczylam na forum co on wypisywal do osób, które już to zrobily, więc stwierdzilam, że nie będę się zniżac do jego poziomu ... :/ -
Anonim
-
Anonim
najgorsza jest ta piosenka o gwiazdach (nie pamiętam teraz tytułu) co jak mieli oglądac film to im prąd wysiadł.
to jest po prostu żenada.
jesli ktoś przypadkiem trafi na to tlumaczenie, a nie będzie wiedział o co chodzi to przecież nigdy więcej nie oglądnie żadnego filmu z bollywoodu ://// -
Anonim
Mialam przyjemnosc ogladac ten film w kinie we Francji. Na mnie wywarl bardzo pozytywne wrazenie, choc moze rzeczywiscie to kwestia tlumaczenia. Co do scen tanecznych, to z gory wiedzialam, ze jest ich tam mniej. To jest po prostu inny film niz wiekszosc Bollywoodu i tworcy wcale tego nie ukrywaja. POzdrawiam. -
Anonim
mnie ten film też się podobał. właśnie dlatego że był tak mało bollywoodzki ...
ale nie podoba mi się osoba, która zrobiła polskie napisy !!!!!!!! -
Asiek
Swades to jeden z moich ulubionych filmów tego gatunku, a juz mam napisy troszkę poprawione :D -
frygia
jestem wlasnie po 1 czesci. napisy przy piosence o gwiazdach po prostu wylaczylismy. nie wiem jaki byl tego cel, moze tlumacz sie chcial swoimi fantazjami podzielic. nie wiem. wezme sie za poprawiania jak bede miala wiecej czasu. (takie plany mam tez do napisow do devdasa).
no, ale film baardzo mi sie podoba, moze i naiwny, ale ktory film bollywoodzki taki nie jest? -
dydo
ja zostalam uprzedzona o beznadziejnych polskich napisach i ogladam z angielskimi wiec nie wiem co mnie ominelo; P
film mi sie b.podobal, tylko, ze przez caly czas czekalam na jakies wymyslne uklady choreograficzne; ] i sie niedoczekalam :P -
Asiek
Dla mnie film jest bardzo bardzo dobry. Też sie trochę dziwiłam dlaczego nie ma kolorowej bajki bo to był mój 3 film bolly, ale teraz uważam go za jeden z najlepszych filmów z SRK. -
Anonim
ja ten film zaliczam do kategorii filmow, krore chcialabym jeszcze raz obejrzec. to znaczy, ze zrobil na mnie na prawde duze wrazenie. -
Asiek
-
Anonim
a moje ulubione sceny to:
- jak szaruk nurkuje w tej wilkiej kadzi
- jak ten Hindus namawia go na zalozenie interesu gastronomicznego przy autostradzie w Stanach
- jak ukrywa przed niania, ze pali
- i wiele wiele innych scen i caly film za caloksztal, muzyke, klimat, przeslanie; ) -
Magda :)
Jestem pod sporym wrażeniem tego filmu... Niby Bolly, ale tak naprawdę inne. Ambitne, ukazujące Indie takie, jakimi są naprawdę. Bez cukru, kolorów, tańczenia... Ale to prawda, że film sam się broni. Przepych tylko by w nim raził. Bo o to tu chodziło - pokazać, jak naprawdę żyją ludzie w Indiach. Głód, ubóstwo, podział na kasty, przekonanie, że dziewczynkom nie potrzebna jest wyższa edukacja. A najlepsze w tym wszystkim jest to, że mimo iż Indie w Swades wcale nie są takie różowe, to i tak chce się tam polecieć :)))
- 1
- 2