Miles Davis [437]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Szymon

a znacie książkę - autobiografię Milesa pt. "Ja Miles"? Co o niej sądzicie? Ja czytałem z wypiekami na twarzy, ale mam trochę zarzutów co do tłumaczenia, może ktoś ma w oryginale?
  • Grono.Net

...znamy, znamy; ) ...wiem jedno, ze na 1 przeczytaniu sie nie skonczy...niebawem bedzie powtorka...:D
    ...auto czytalo mi sie wysmienicie...faktycznie czytales i miales wrazenie, jakbys rozmawial z Milesem :) ...i b. wazna rzecz: po przeczytaniu ksiazki, jakos inaczej odbieram jego muzyke... potrafie bardziej sie w nia teraz wglebic...:)
  • Grono.Net

musze zdobyc oryginał
  • Yazol

dzis rano pojawilo sie na pl.rec.muzyka.gitara to:

>W związku z niedostępnością drukowanej wersji, do niedzieli 24:00 do ściągnięcia biografia Milesa Davisa (po polsku):
    >
    > http://guitarzone.org/Ja_Miles.zip
    >
    > Enjoy :)
    >
    >
    > --
    > jazzy [Krzysiek Inglik]
    > http://GuitarZone.org
    > GG # 7101960

moze komus sie przyda. W razie czego, to mam juz na dysku tego pdf'a.
  • hallo?

Yazol, dzięki Ci !!!; )
    Swoją drogą, jakby komuś z szanownego grona, orginał ( papierowy; ] ) Grzał pułkę i kurz tumanił, chętnie odkupię; ).

• Grono.Net

...dziex Yazol za info... :-)
  • Grono.Net

...w koncu ja mam!! yeah!!!! :D
  • Grono.Net

Właśnie się przydaje. Yazol - dzięki.
  • J

on zyjeeeeee; ) jupii; ))))))
  • Anonim

Moglby mi to ktos przeslac albo umiescic na jakims serwerze? Plizzz; )
  • Anonim

Mozesz umiescic jeszcze raz? Chetnie bym sobie przeczytal... :))
  • Anonim

http://allegro.pl/show_item.php?ite...

ekhm ze tak powiem...
  • Agent Jej Królewskiej Mości

ja tez kiedys to czytalem, ksiazka bardzo edukacyjna i ciekawa. moze styl nie byl gornolotny, ale to nie przeszkadzalo.
  • Anonim

http://www.allegro.pl/show_item.php...

Troche juz zaczyna kosztowac ale warto!!!!!!!!!!!
  • Anonim

Czytało się sympatycznie, ale... tłumeczenie faktycznie pozostawiało wiele do życzenia; -).
    Chociaż... czuło się "ducha" Milesa w tej książce :-).
  • Anonim

Przecudowna książka... co do tłumaczenia nie jest tak źle... slangu chyba nie da sie tak fajnie na polski przetumaczyć a teksty typu" Wygladasz jak z Igły lub Pies z kulawą laska" sa kozackie :) jestem też "Groźny jak Sukinsyn" hehe Brawo Miles. Brawo Quincy Troupe!

Kupiłem niedawno James'a Colier'a "Duke Ellington" i Leopold Tyrmand "U Brzegów Jazzu"

Pozdrawiam!
  • Anonim

Wlasnie jestem w trakcie poszukiwan oryginalu tej ksiazki, bo slyszalam od znajomego, ktory czytal w polskim tlumaczeniu,ze nie jest ono "dokladne"..przez to "charakter"- styl mowienie Milesa..troche traci..
    W kazdym razie i tak przeczytam, jesli oryginalu nie zdobede..
    Zas Tyrmand- o tak!!:D..ostatnio mialam do wyboru..albo ksiazka, o ktorej wspomniales albo "zly"- na razie czytam "zlego"- bo warto..tym bardziej,ze nic wczesniej Tyrmanda nie czytalam..
  • Anonim

Własnie ja bym sie nie klucił zbytnio o tłumaczenie jest jakie jest chybaz 93 roku wtedy nikt raczej nie kumał tak bardzo w polsce kultury afro-amerykanskiej wiec "Bad as Madafucka" musi byc tak a nie inaczej :)

A "U Brzegów Jazzu" chyba za 50 zł kupiłem na allegro... ludzie nawet do mnie mejle pisali czy jak przeczytam czy nie odsprzedam... trudno dostac a w E Book'u nie ma :) (mój egzemplarz pochodzi z antykwariatu ze szczecina) A "Ja, Miles" pozyczone od kumpla mialem; )
  • Anonim

Cholera, az sobie chyba zamowie z amazona. Zainteresowaliscie mnie... :DD
  • Kuczijo

mam ją od 1993 roku i czytałem już kilka razym dla mnie bomba, 'u brzegów jazzu' też polecam tak jak i inne ksiązki Tyrmanda, a szczególnie 'dziennik 1954' oraz 'życie towarzyskie i uczuciowe'
| |

Przelecialem sobie wszystkie grona no i nie znalazlem miejsca gdzie moznaby pokonwersowac na temat t...

Fotki

Miejsca grona (0)