-
å
niestety znow musze zaplodnic wam niezdrowo wyobraznie ale dzis rozpoczelam sezon bosonogi nad jeziorem galilejskim (izrael dla wyjasnienia;)), plus sezon letniosukienkowy:)
czy boso po sniegu ktos z was..? -
Pietrek
-
jacsit
Dla mnie jest jeszcze za zimno na bose spacery, ale już się nie mogę doczekać wiosny :) -
å
dokumentuje ze oto pierwszy ciern w mej stopie utknal dzis:) i ze zapowiada sie przyjemne party na plazy.. boso?
ja jeszcze nie stopowalam po sniegu, ale naprawde brzmi kuszaco!.. i bieg prosto do przerebla -
-
verschmolzen
Jak po śniegu, to tylko po świeżym. Wtedy to chodzę.
Ale świeżego śniegu już nie ma, za to są dziadkowie, którzy nie tylko nie pozwalają mi chodzić boso, ani nawet w japonkach, i ciągle tylko wysłuchuję monologi o dostosowaniu się, i że to głupota. -
Pietrek
Przecież dostowujesz... swoje buty do swoich upodobań... wszystko powinno byc OK. A co do dostosowania do innych ludzi... kiedys sie dostosowalem i zrobilem to co wszyscy. Zatrzymał mnie policjant i musiałem się tłumaczyć. Jak powiedziałem, ze wszyscy tak jechali to zapytał tylko, czy jakby wszyscy jechali do przepaści to ja też bym pojechał i wtrynił mi mandat, motywując to tym, że człowiek powinien miec swój rozum. -
Anonim
No no Piter zajefajny :-) moral, zebys wiedzial ze jak kiedys bede mial wlasne dzieciaczki to takie slowa uslusza, bo o to w tym chodzi zeby robic to na co ma sie ochote i to co w sercu lezy i jest indywidualne :-) -
Pietrek
Problemem i niewygodą dla rodziców są dzieci, które mają świadomość kupioną wtedy przeze mnie od policjanta za 300 zl -
verschmolzen
Dziadkowie pojechali, no to wyszedłem boso kupić suchary Bieszczadzkie. Ale że zapomniałem portfela, poszedłem do parku, gdzie spotkałem jakieś dwie licealistki, które gadały o hipisach. Zagadałem się i wróciłem o 18 do domu, a wyszedłem około 15. Zdążyłem pochodzić po podmokłej trawie, po najnormalniejszym błocku, usłyszałem jedno 'Co, buty ukradli?', jedno 'Sory, czy wszystko w porządku?', spotkałem koleżankę ze szkoły, ale to był najdłuższy i najlepszy mój bosy spacer jak dotąd.
Swoją drogą, kiedy poprzednio szedłem boso po Koszalinie, to nawet na mnie kierowcy trąbili, i z każdym pytaniem coraz bardziej się wstydziłem. A dzisiaj na drugi koniec miasta zawędrowałem. I nie żałuję. -
Pietrek
Zajrzyj do kosciola, popatzr na swiete obrazki i pomysl ilu z tych zabutowanych dziadkow modli sie do ludzi bosych... -
yoyo
Zrobiłem sobie mały spacerek nad Wisłą. Szczególnie, że pogoda w Krakówku ku temu sprzyjała. Tak więc barefoot season in Krakow zaliczony. -
å
aaa, i oto z shemesh sheli sloncem mojem zlotem biegalismy noca bosa po promenadzie w naszym (jego?) kibucu, robiac szlachetnie wyscigi,a le ze bestia od dziecinstwa za dzikusa sie ma i boso lazi, to przegralam z kretesem, buuuu! -
verschmolzen
A teraz jest zimno, ale trochę chodzę boso i jeżdżę na rowerze. Czy w Polsce jest dostępne coś, co pozwala wygodnie jeździć boso i nie byłoby butami? Na SBL ktoś pisał o jakichś takich okrągłych kawałkach gumy naciąganych na pedały... -
mkl
Ja swego czasu przejechałem na bosaka rowerem 60 km. Nie było zbyt wygodnie pod koniec... Ale żadnych patentów ułatwiających bosą jazdę nie widziałem... -
jarekk
Bosy sezon zaczął też (jeden z moich ulubionych podróżników) Wojciech Cejrowski. Tym razem wybiera się Boso do... różnych miejsc w Polsce!
-
Anonim
Jak to? Rusza nowa edycja? Jelsi tak to super, gdzie ikiedy bedzie mozna zobaczyc? Bede wdzeiczny za odp.
Co do sezonu no to chyba nie tylko cejrowski go otworzyl, chyba znaczna czesc bosych gronowiczow juz go zdazyla otworzyc :). Zreszta pozdrawiam wszystkich i zycze jak najmniej pokaleczonych, szklem i innym badziewiem wyrzucanym przez ludzi na chodniki i sciezki lesne, stop.
Pozdrawiam
T. -
jarekk