Boso jest fajnie! (dawniej: Boso po świecie) [333]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Krewetka

Witajcie!

Dawno tu nie zaglądałam ale nie zapomniałam o Was i o bosych spacerach.

Tak się składa, że od pewnego czasu mieszkam w Gliwicach, więc trudniej mi uczestniczyć w spotkaniach w stolicy.

W tym roku jednak moje miasto postanowiło zrobić mi niespodziankę i z okazji Nocy Świętojańskiej odbędzie się w Gliwicach impreza pod hasłem BOSO NA PLAC! :)

Impreza odbędzie się w piątek 26.06 i wystąpi na niej śpiewająca boso Cesaria Evora oraz oczywiście bosy Wojciech Cejrowski.

Póki co wiem tylko, że rozpoczęcie koncertu o godz. 20:00, więcej pewnie będzie wiadomo później.

Tak sobie pomyślałam, że byłaby to idealna okazja do jakiegoś małego bosego spaceru. Kto jest chętny zobaczyć boso Gliwice i Cesarie Evorę? :)

Zapraszam serdecznie i pozdrawiam,

Krewetka

http://www.teatr.gliwice.pl/3,549,N...

• olek (aka Reynevan)

Tak z czysto analitycznego punktu widzenia:
    Po pierwsze - interesujące wydarzenie dzięki interesującym gościom.
    Po drugie - ciekawy pomysł oparcia koncepcji o "bosych"
    Po trzecie - fajny pomysł na zrobienie klimatu i zintegrowanie publiczności.
    Ciekawe, jaki będzie odzew Gliwiczan. Musimy to obserwować :)

A od naszej strony...
    To po prostu rewelacyjny pomysł! :)

Trzeba pomysleć, czy w Warszawie można coś takiego cudzymi rękoma zrobić...
    Może ma ktoś kontakty w biurze promocji miasta, wydziale imprez miejskich itp? :)
  • Krewetka

Ja się obawiam, że sporo osób nie zauważy, że hasło na plakacie jest "idźmy boso na plac"...bo to idźmy dali inna mało widoczną czcionką. No chyba, że ktoś prowadzący imprezę będzie do tego zachęcał, zobaczymy :)

Tak czy inaczej ja bym chętnie się spotkała z kimś boso w Gliwicach :)

No i jakby nie było takie gwiazdy jak Cesaria Evora nie trafiają się tu często, a już przy okazji otwartych imprez to niemal w ogóle.

Tak więc jest ktoś chętny na odwiedzenie Gliwic?

• Anonim

Kawalek drogi do Gliwic jest Aniu :( z Warszawy. Choc apropo dalszego wypadu....od dluzszego czasu myslalem o wypadzie w gory, Olek z tego co wiem tez lubi wedrowki piesze :), mozna by nas ladnie jakos zebrac w mila grupke i pojechac na wypadzik 3-4 dniowy (bosy o ile starczy nam ochoty).
  • Krewetka

Z warszawy to wiem, ze kawałek ale napisałam bo zakładam, że są na tym gronie ludzie nie tylko z Warszawy i może ktoś ma bliżej do Gliwic :)
  • wloczykij

Witam!

Jestem tu nowy, wiec najpierw dwa slowa o sobie. W odroznieniu od wiekszosci w tym gronie nie chodze boso po miastach, miejskich parkach ani podmiejskich terenach zielonych. Za to od kilkunastu lat chodze (w butach) po Tatrach i czasami tez po wyzszych gorach. Ostatnio natomiast zaczalem eksperymentowac z chodzeniem boso po Tatrach Zachodnich i wydaje sie to bardzo obiecujace. Najdluzszy odcinek, jaki dotychczas przeszedlem w calosci z butami w plecaku, to podejscie na Ciemniak (2096 m) od Doliny Koscieliskiej (czerwony szlak). Ogolnie tamte tereny wydaja mi sie calkiem ciekawym miejscem do chodzenia boso - duze odcinki prowadza przez trawiaste (a rodzajow tej trawy jest sporo) stoki i grzbiety, a same sciezki sa czesto ulozone z duzych plaskich kamieni. Buty sa jednak konieczne podczas schodzenia w dol.

A przechodzac do wlasciwego tematu - nie potrafie dzis powiedziec, czy moge przyjechac do Gliwic 26 czerwca, natomiast moglbym przyjechac na poczatku przyszlego tygodnia, tzn. w poniedzialek, wtorek lub srode (bede wtedy w poblizu). Wiec jesli chcialabys sie spotkac i pogadac przy piwku o wspolnych zainteresowaniach (ewentualnie popraktykowac:), to byloby mi milo Cie poznac.

Pozdrawiam
  • Andrzej

Szkoda, że nie wiedziałem wcześniej - byłem niecały miesiąc temu.
    Dzięki za wiadomość; termin dla mnie niezbyt dobry, ale kto wie...
    Obawiam się jednak, że w Gliwicach będę dopiero w październiku na giełdzie minerałów. Jeśli jeszcze będziesz w Gliwicach, to zapraszam. Niestety posadzka na Politechnice trochę się pyli, więc nogi potem brudne. Ale mozna spokojnie chodzić boso; nikt nie zauważy, bo wszyscy gapią się na minerały. Tylko trzeba uważać, by ktos nie nadepnął.
| |

Motto: "Jedyne w Polsce forum, na którym chodzenie boso nie ma konotacji erotycznych" co...

Fotki

Miejsca grona (0)