Boso jest fajnie! (dawniej: Boso po świecie) [333]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Andrzej

I znów jestem boso w UK. Pierwszego dnia spotkała mnie miła niespodzianka, bo w Science Centre pojawiła się bosa mama z trójką bosych dzieci. Przywędrowała także do mojego stoiska, więc porozmawialiśmy chwilę i o meteorytach i o bosych stopach. Niestety okazało się, że nie jest miejscowa, lecz przyjezdna i to z USA, czyli nie ma szansy na następne spotkanie. Za to znajomy barefooter z Portsmouth obiecał już, że postara się wpaść w sobotę.
    Pierwszy raz nie narzekałem, że mi ktoś nadepnął niechcący na nogę. Ale to nie ta mama, tylko jej bosa córka próbująca obejrzeć meteoryty z bliska.
  • Costas

Witajcie! Odnowiłem swoją witrynę. Dodałem zdjęcia z ostaniej podrózy na Ukrainę. Do zdjęć są dodane krótkie komentaże w jęz. angl. http://leathersoles.narod.ru/home2....
  • Costas

Cześć. Spędziłem 10 dni w podróży po północnej Europie razem z ojczystymi Trokami http://leathersoles.narod.ru/home2....
  • Andrzej

Boso w Anglii raz jeszcze. Tym razem nieco więcej: Leicester, Derby, Winchester, Chichester. Żadnych problemów. Do tego, że jest zimno i mokro, moje stopy dawno się przyzwyczaiły. Mokre chodniki mają tę zaletę, że idealnie czyszczą podeszwy, które na suchych chodnikach zwykle szybko robią się brudne. Niestety poza centrami miast chodniki są pokrywane szorstkim asfaltem. Gorzej, że ścieżki, z natury błotniste, są posypywane ostrym żwirkiem i świeżo odnowiona ścieżka jest koszmarem. Potem żwirek wdeptuje się w błoto i jest normalnie.
    Udał się godzinny spacer po Winchesterze z miejscowym bosochodzącym, który dopiero zaczyna pokazywać się boso w mieście i był zadowolony, że nie jest sam.
    Najbardziej zaskoczyły mnie komentarze: "you are brave". Spotkałem się z tym kilka razy w różnych miejscach i wychodzi na to, że chodzenie boso spotyka się z uznaniem, przynajmniej niektórych osób.
    Mimo zimnej pogody wiele osób chodziło w japonkach, albo innych odkrytych butach z ledwie widoczną podeszwą, tak że z daleka wydawało się, że ktoś idzie boso.
    Niedługo wracam do Anglii na Clarendon Way Walk: wędrówkę od katedry w Winchester do katedry w Salisbury. Przewędrowałem boso w zeszłym roku i chcę powtórzyć ten wyczyn.
| |

Motto: "Jedyne w Polsce forum, na którym chodzenie boso nie ma konotacji erotycznych" co...

Fotki

Miejsca grona (0)