Boso jest fajnie! (dawniej: Boso po świecie) [333]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • olek (aka Reynevan)

>Pietrek napisał
    >Kurczę, socjolog-naukowiec, który boi się nieznanego :-)

Ależ to nie było nieznane :)

Jak pisałem - zdarzało się to na początku sezonu, potem było ok, a w następnym roku znowu podobne odczucie.
    Jako naukowiec, oczywiście, przezwyciężałem wszelkie psychologiczne przeszkody; )
  • kowalka

------Czy chodzenie boso dobrze wpływa na stopy?------
    Widać nie tylko na stopy. Siła woli rośnie, uprzedzenia odchodzą itp...Może odwróćmy pytanie(do góry nogami) ---Czy chodzenie boso dobrze wpływa na "GŁOWĘ" ?
  • Pietrek

Pewnie. Buty ograniczają głowę bardziej niż stopy. Zauważ w ile fajnych miejsc się nie wchodzi "bo buty".
  • kowalka

Tak racja, ale dzięki ochronie butów można wejść w miejsca "bosoniedostępne", znam takich kilka...
  • olek (aka Reynevan)

Bardzo podoba mi się hasło:
    Free you feet, and you mind will follow.

Także uważam, że chodzenie boso - jako przełamanie tabu, akceptacja natury, akceptacja własnej delikatności i ograniczeń - zmieniają dużo "w głowie".
  • Pietrek

>kowalka napisała:
    >Tak racja, ale dzięki ochronie butów można wejść w
    >miejsca "bosoniedostępne", znam takich kilka...

Rzecz nie w tym, żeby butów nie nosić ale w tym, żeby nie bać się zdjąć, kiedy nie mają sensu.
    Wiecie, ile w mojej fotografii zmieniło się dzięki chodzeniu boso? Cała przepaść... bo przestałem się martwić, że zniszczę buty jak podejdę bliżej do tego czy innego kwiatka.
  • olek (aka Reynevan)

Właśnie:
    Stopy nie buty, same się naprawią!
    ;)
  • Pietrek

Przede wszystkim nie zniszczą się od odrobiny wody w trawie
  • kowalka

... mogłeś gumaki wzezuć ... z takiego wodę wylejesz....
  • Pietrek

A taka pogrzana nogami woda to ho-ho... sama przyjemność... błeeeee
  • kowalka

eee to pewnie masz na myśli gumofilce (błeee)
  • Bies

Pojawił się artykuł: http://fitness.sport.pl/fitness/1,1...
    Zasadnicze wnioski w nim zawarte są nam znane od dawna.

Filmik z ćwiczeniami dość zabawny, każdy chodzący boso, choćby po domu tylko, wykona nieświadomie wszystkie te ćwiczenia wiele razy w ciągu dnia. Ale lepsze takie propagowanie niż żadne.

Pan demonstrujący te ćwiczenia ma charakterystyczny zespół przyrośniętych na stałe butów, objawiający się opalenizną w skarpetki, więc dla niego jak widać te ćwiczenia to też nowość :)
| |

Motto: "Jedyne w Polsce forum, na którym chodzenie boso nie ma konotacji erotycznych" co...

Fotki

Miejsca grona (0)