Boso jest fajnie! (dawniej: Boso po świecie) [333]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

czy byliście na boso w jakiś dziwnch miejscach? np kino, albo coś w tym stylu?
    ja byłam np w sklepie i to samoobsługowym :D dziwnie się ludzie na mnie patrzyli (dobrze że to nie było w moim mieście)
  • aga

ja bylam w m.in w markecie, metrze, bankomacie-nie, nie w samej maszynerii choc to mogloby byc intensywne przezycie, autobusie, starowce(ale to chyba nie jest dziwne miejsce), milej knajpce,samochodzie-"L" dla scislosci dodam,:)) i pewnie jezscze kilku, tylko nie wiem czy te miejsca sa dziwne...chyba takie same w stanie obutym;)
  • Anonim

kanał do naprawiania aut wmoim garażu
  • Aiwa

Aga, a co na bose L-kowanie pan instruktor?

• Anonim

starówka w Gdańsku, moja była szkoła (liceum, kiedy tam jeszcze sie uczyłam), droga z dworca do domu...to by było na tyle. a teraz niestety już za zimno się robi:/
  • aga

pan na poczatku byl troche zdziwiony:) na moja odpowiedz szybka i pokretna ze poprostu zapomnialam o butach zareagowal dosc dziwnie;)
  • aga

no dobra,zaczal sie smiac:D
  • olek (aka Reynevan)

:-)
    A rzeczywiscie "zapomnialas" o butach i przyszlas na jazdy boso?
  • monidło

pędem [ i ma sie rozumieć Boso] po Chomiczówce; ) pędem bo ulice i chodniki nieprzyjazne.
  • oli ola

O drugiej w nocy bez sandałów przez całe miasto, główną trasą Warszawską (w Koninie, gdzie mieszkam) , następnie uliczkami (przechodząc 5 metrów koło wozów policyjnych - dobrze, że panowie mieli aktualnie inne wciągające zajęcia) , równe 7 km... oraz w centrum handlowym King's Cross in Poznań z racji zepsutego obuwia (sandałów:P)
  • aga

jak najbardziej zapomnialam o butach, jak dzwoni pan i mowi ze moge dzis jezdzic tylko za jakis kwadrans mam byc "gdzies" to w pospiechu mozna o butach zapomniec;)

tym bardziej ze kilkakrotnie calkiem nielegalnie i calkiem boso jezdzilam z mama bumbumem:) wiec buty nie wydawaly mi sie niezbedene;)
  • olek (aka Reynevan)

No prosze - zaczynasz juz byc prawie jak Darecki :-)

Ja nie wiem, jakie miejsca, gdzie bylem sa "dziwne".
    Mam juz schodzoną boso prawie całą Warszawską Starówkę (w sumie 4 spacery), bylem w tesco, metrze, autobusach, lazilem po swojej okolicy...
    Aniu? W czasie naszej wyprawy w jakims dziwnym miejscu bylismy? (no, chyba ze most siekierkowsik do takich zaliczymy... albo tamtą piaskarnie :-)

Mam nadzieje, ze dziewczyny sie nie obrazą, ale podrzucę Wam link do strony, gdzie sa zdjecia z dwoch spacerow, na ktorych bylismy we trojke:
    http://boso.waw.pl/zdjecia_boso/
  • aga

wypowiadajaac sie w imieniu dziewczecia agi nie obrazam sie i nawet nie mam takich zapedow obrazalskich:)
    a swoja droga prawko zdane, fakt w stanie obutym, ale za to teraz bede mogla folgowac sobie do woli jezdzac boso:)))
  • Anonim

przeszłam boso przez pół miasta (w deszcz!)... a poza tym to przez 2 tygodnie nad morzem miałam na nogach buty dosłownie parę razy; ]
  • mkl

Ja tego lata odkryłem, że jeżdżenie boso na rowerze jest całkiem fajne, szczególnie gdy jest bardzo gorąco. W stolicy widywałem ludzi chodzących boso, ale na rowerze - nigdy :)
  • kruul

hmm...
    boso po Krakowie
    boso w autobusie
    boso po domku
    boso w supermarkecie
    boso na imprezie
    boso ulicami miasta mego w deszczu
    boso po Warszawie
    bosobosoboso gdzie i kiedy mi się tylko podoba!!
    no i jest BO(S)KO :D

Tylko na boso po śniegu się jeszcze nie odważyłam;póki co me stopy zimują w butach :(
  • iwona filipiak

boso nawet po śniegu jest super, tylko nie zadługo bo mozna odmrożeń dostać. ja oprocz bosych powrotow z imprez, biegania kolo domu bez butow to chodzilam jeszcze boso po swojej szkole, po miastach gdzie spedzalam wakacje i po mokrej murawie boiska sportowego.
  • Wierch Ambassador

Boso po sniegu - fantastycznie! Już dawno chciałem spróbować, ale jakoś zawsze myślałem, ze to dowód problemów psychicznych... Dopiero gdy poczytałem posty na gronie - zaszalałem!
    Z innych miejsc - w czasie praktyki studenckiej dwa lata temu, buty tylko ubierałem do fabryki (bo inaczej się nie dało) - inne miejsca (sklep, las, okoliczne miejscowości, autobus) - boso. Poza tym - zdobycie Wielkiej Rycerzowej (Beskid Żywiecki) na bosaka, około pierwszej w nocy.
  • Skippy

>Reynevan napisał
    >No prosze - zaczynasz juz byc prawie jak Darecki :-)

No rzeczywiscie :)

Tu jeszcze o tym nie wspominalem, ale ostatniego lata (sierpien) postanowilem dorobic sobie przyczepe do mojego BC. Tak wiec odjezdzilem kurs 25h dylizansem (star z przyczepą). Czesc z tego w Wawie (kolo Torwaru) i tu mie nikt o brak butow nie zapytal :)
    Za to koncowke robilem w Lomzy, a tam...
    Pierwszy instruktor, taki dosc starej daty, poprosil zebym zalozyl buty. Ja mu na to, ze do Wawy po nie jechal nie bede przeciez. On na to "Tak? I tu [wskazujac na pojazd, ktorym przybylem] Pan ich nie ma?". Pojawil mu sie na twarzy frasunek, ale po kilku sekundach ustapil i wiecej do tematu nie wracal. Dwaj inni [kolejne dni] nawet nie spytali.
    Na egzamin zalozylem, zeby z przyczyn proceduralnych nie wyleciec (choc u nas boso mozna kierowac). Zdjalem jak zdalem, odnioslem do bagaznika, wrocilem popatrzec jak idzie innym. Ktos mnie spytal czy to tak ze stresu, a ja mu na to, ze dla wygody :)
    Dalsze rozmowy skupialy sie juz na egzaminie :)
  • Skippy

>pies mi się zgubił|Agac ioR napisała:
    >czy byliście na boso w jakiś dziwnch miejscach? np kino,
    >albo coś w tym stylu?

IMHO kino nie jest dziwne, ale niech bedzie :)

Kino
    Chyba wszystkie markety
    Metro
    Galeria Mokotow
    Poczta
    Urzad Gminy
    Ambasada OZ
    Kurs Prawa Jazdy
    Kurs na sternika motorowek [starszego :) ]
    Knajpy
    [i wszystko czego nie pamietam]

Sporo tez lazilem w Berlinie, a lecac z Berlina do Grecji nie zalozylem butow (no bo na co one w Grecji?). Troche sie zdziwili niemieccy celnicy na lotnisku, ale skoro buty nie sa wymagane na pokladzie... :)

A w Berlinie:
    Sklepy
    Knajpy
    Dworce
    Pociagi (nasze sa zasrane, a tam czysto)
    Wpadlem tez pare razy do lekarza, zawsze niemca :)
    Hotel
    komunikacja miejska
    [i wszystko czego nie pamietam]

| |

Motto: "Jedyne w Polsce forum, na którym chodzenie boso nie ma konotacji erotycznych" co...

Fotki

Miejsca grona (0)