Boso jest fajnie! (dawniej: Boso po świecie) [333]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Pietrek

Jest bezapelacyjna wiosna, co sam dzisiaj stwierdziłem.
    Pomyślałem, że skoro mamy temat zimowy i śnieżny to i coś o wiosennej specyfice się przyda.
    Piszcie o wiośnie!
  • Pietrek

Ja tylko krótko: byłem na spacerku w dolince koło Jaskini Nietoperzowej. Super. Pogoda jak złoto, wielki wybór różnych rodzajów podłoża: sucha trawa, mokra trawa, snieg, błoto, ziemia, liście, do wyboru - do koloru.
    A do tego dwa rodzaje wody - zimna i mniej zimna, prawie ciepła.
    Zimna tam, gdzie spływała z topniejącego śniegu, cieplejsza kiedy już trochę płynęła po ścieżkach i rzeczką.
    Bardzo polecam.
  • Pietrek

AAAALEEEE MNIEEEECIĄGNIEEEE DO WIOOOOOSNYYYY!!!!
  • Miro

A wlasnie, sugerowales, ze zmienisz fotke na wiosenna. Obecny stan Twojego wizerunku z nieuzasadnionym okrucienstwem przypomina nam o zjawisku zwanym zima; -)))
  • Pietrek

Musze wywołać. NIe uzywam cyfrowki.
  • Pietrek

Czy ja sie sam wiośnię w tym roku?
    Byliśmy sobie oboje znowu w dolince - tym razem Prądnika. Bardzo miło, cepło, słonecznie... pare krakowskich babć pokazywało mnie paluchami jak zwykle a poza tym super. I co baaaardzo miłe - można było wybierać, bo miejscami była wygrzana gorąca sucha trawa a miejscami śnieg i lód.
    UWIELBIAM WIOSNĘ!
    No i kwiatki...
  • Pietrek

poszedłem się powiośnić w Dolinę Kościeliską. Tam był jeszcze śnieg, więc spacerowałem po śniegu... ale za to były krokusy i wiosenne roztopy. Super.
  • Pietrek

No to się uwiośniłem na zdjęciu.
  • mkl

Ale zdjęcie pogodowo jest wciąż do tyłu; )
  • Pietrek

JAK TO DO TYŁU!??????
    Nie widzisz, że zdjąłem zimową kurtkę?
    A z boku rosły krokusy. Zajrzyj na moją galerię, to zobaczysz.
  • Andrzej

Pomyślałem, że można odświeżyć ten dawno zapomniany, wiosenny wątek. Co prawda formalnie wiosna startuje jutro wieczorem, ale już dziś było wystarczająco wiosennie, by wyruszyć na bosą wycieczkę rowerową. Nie przesadzałem z odległością, bo to pierwszy raz w tym roku, ale początek został zrobiony.
    Przypominam, że prognoza na niedzielę jest rewelacyjna i przy odrobinie szczęścia będzie można wreszcie poczuć nagrzaną ziemię pod stopami.
    Niestety dyrekcja zafundowała mi na niedzielę dzień otwarty w planetarium, co oznacza, że ja będę zamknięty (w murach). Na pociechę wolno mi przyjmować gości boso.
  • Pietrek

A ja narobiłęm zdjęć wiosennych ale z powodu bycia z drugiej strony maszynki nie mam po co wstawiać ich na grono. Tak naprawdę to tu moge wstawiać tylko zdjęcia, które zrobi Ilonka...
  • Andrzej

Szef był tak miły, że mnie zareklamował na stronie internetowej

http://www.frombork.art.pl/Pol130md...

więc muszę się pochwalić, że z tym "boso w pracy" nic nie zmyślam.
    Zapraszam jutro, jeśli ktoś ma niedaleko. Można w butach.
  • Costas

Cześć! W tym roku zima to potrwała! U nas to napewno do 20-go marca, jak przyszła astronomiczna wiosna, skończyłem właśnie zimowy sezon. Pirwsza wiosenna akcja już się odbyła - zwiedziłem kolejny monument, tym razem na Białorusi przy naszej granicy. Nawet trochę poszpiegowałem w zastrzerzonej strefie. A tak była fajna pogódka 10-12 stopni. Dystans 23-25 kilosów. Będąc sobą nie mogłem, po prostu, nie znaleźć odrobinę extrimu - poszedłem przez bagna bzdłuż granicy. Trochę nakręciłem video. http://www.leathersoles.narod.ru/ho...
  • Małgorzata Zielińska

Wiosna. Nareszcie wiosna. Sezon rozpoczęty. Posprzątałam ogród po zimie. Zaczęłam w polarze i gumowych, ogrodowych klapkach, ale około południa byłam już w podkoszulku i na bosaka. Na jutro zaplanowałam rodzinną wycieczkę za miasto, może uda się pospacerować?
  • Pietrek

Bylismy z Ilonką w Dolinie Dlubni. Jak zwykle. Sporo fotek. Po przejrzeniu wsadze kilka tu i w inne miejsca. Dam Wam znać - z bosych klimatów - no cóż, nie ma mnie na fotkach ale było fajnie. Łaziłem po rozlewiskach w wodzie po kostki. Ziemia jest fajne o tej porze roku.
  • Pietrek

Zaczalem wkladanie fotek na Devianta - patrzcie tu: http://wiorkaeg.deviantart.com/gall... i tu http://wiorkaeg.deviantart.com/gall... Wkladam po kilka dziennie a nie na raz, wiec zagladajcie jak najczesciej w ramach pomocy - moze zdobede DD.
  • Andrzej

Przesiedziałem weekend na giełdzie minerałów w Sosnowcu. Całe dwa dni bez butów. Grzali tak, że nawet boso było za gorąco, ale ludzie rozbierali się wyłącznie od góry. Tylko nieliczne panie zdecydowały się na lżejsze pantofelki. Rozbawiła mnie znajoma, która spytała, czy mi nie zimno w nogi. Ale ona posadzkę tylko widziała, a ja czułem. Temperaturę miała dość wysoką.
    Gdy wyszedłem na zewnątrz, jakaś pani nie wytrzymała i głośno zwróciła uwagę, że zapomniałem butów. Mój przyjaciel ma lepszy refleks, więc natychmiast wyjaśnił, że nie zapomniałem, tylko korzystnie sprzedałem.
    Krakowiaków już zapraszam na giełdę minerałów w AGH 5 i 6 czerwca. Gdy byłem tam w czerwcu kilka lat temu, na zewnątrz był taki upał, że przyjemnie było czuć chłodną posadzkę pod stopami, ale dość szybko i wewnątrz zrobiło się gorąco. Uprzedzam jednak, że na AGH posadzka się pyli i ma się szare podeszwy, więc lepiej nastawić się na bosy powrót do domu, bo szkoda brudzić buty. Ja wtedy wróciłem boso aż do Fromborka (oczywiście pociągiem).
  • Pietrek

Może się spotkamy? Ale ja słabo znosze giełdę minerałów.
  • Andrzej

>Pietrek napisał
    >Może się spotkamy? Ale ja słabo znosze giełdę
    >minerałów.

Szkoda. Będę w Krakowie na konferencji 23 i 24 kwietnia, ale program jest dość mocno napięty i nie wypada mi się urwać, a zaraz po konferencji muszę wracać, bo dwa dni później lecę do Anglii. Ale być może wpadnę tuż przed konferencją w ramach przygotowań, to wtedy znalazłbym chwilę, tylko czy udałoby się nasze wolne chwile zsynchronizować?
| |

Motto: "Jedyne w Polsce forum, na którym chodzenie boso nie ma konotacji erotycznych" co...

Fotki

Miejsca grona (0)