Witaj widzę że trafiłeś na grono zespołu Bramafan. Mam nadzieje że dzięki temu gronu coraz więcej osób usłyszy ten wspaniały zespół.
Historia
Zespół Bramafan powstał w roku 2003 na gruzach zespołu Filip z Konopi. Założył go Wawrzyniec Dąbrowski, wokalista i gitarzysta FzK, razem z Rafałem Trzcińskim i Krzyśkiem Niewińskim, przyjaciółmi z bratnich zespołów rockowych. W niedługim czasie dołączył do nich Szymon Obrębowski - perkusista, niegdyś także grający w FzK.
W czerwcu 2004 roku Bramafan nagrał swoją pierwszą płytę demo zawierającą 7 utworów. Muzyka Bramafan to reggae z dużą dawką rocka. Zespół nastawiony jest na granie piosenek. Proste gitarowe melodie podbite energicznym rytmem mają za zadanie przede wszystkim pozytywnie nastrajać i pobudzać słuchaczy do zabawy. Taka forma muzyczna ułatwia również odbiór tekstów, które zespół chciałby nazywać poezją.
Bramafan zagrał do tej pory około 30 koncertów na małych i większych scenach. Występował z takimi wykonawcami jak: Hey, Dżem, Vavamuffin, Paprika Korps, Indios Bravos, Lion Vibrations, DAAB, Koniec Świata, Habakuk, Zjednoczenie SS.
Skład:
Wawa
Rafał
Dżulius
Szymon
Strona Internetowa:
http://www.bramafan.art.pl
Witaj widzę że trafiłeś na grono zespołu Bramafan. Mam nadzieje że dzięki temu gronu coraz wi...