Bruno Schulz - Proza i Grafiki [322]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Ewa Kiedio

Napisałam swego czasu szkic "Płodność i jej deformacje w Sklepach cynamonowych". Możecie rzucić okiem.
    http://cichekroki.arrasite.org/pras...
  • joanna.

Nie znałam swojej reakcji na czytanie Schulza - pierwsza książka, ukradałam tacie z półki, pięknie obłożona i bardziej do stania niż czytania, ale w formie buntu przeciż ksiązkom pokazowym chwyciłam i czytać zaczęłam. I nie żałuję. Na przemian książkę chłonę i połykam, chichoczę pod nosem, siedzę jak dziecko z otwartymi oczyma nocą przy małej lampce i czytam i czytam i tylko mi szkoda, że się robi coraz mniej stron do przeczytania. Podoba się - oj, bardzo.
  • magladia

Zachwycił mnie na tyle, że zdawałam z "Niego" maturę ustną (w połączeniu z Chagallem). Polecam!
  • Anonim

piekne, poruszające. aż trudno mi uwierzyc ze to wszystko, cała magia napisana przez schulza jest teraz w mojej głowie! :)
  • guess who

>magladia napisała:
    >Zachwycił mnie na tyle, że zdawałam z "Niego" maturę
    >ustną (w połączeniu z Chagallem). Polecam!

równiez zdaje mature ustna o Schulzu, tyle ze chodzi o sposob kreowania czasu i przestrzeni w jego tworczosci, ale temat w polaczeniu z Chagallem tez mnie zainteresowal, sama go dodalam do listy; -) Jego proza jest niesamowita!
  • Anonim

pisałam referat na 4 roku polonistyki na temat czasu i przestrzeni u Schulza. służę ewentualną pomocą; )
| |

Tak siedziała przez cały czas tej sceny, całkiem sztywno, z wielkimi, trzepoczącymi oczyma, po...

Miejsca grona (0)