-
Ewa Kiedio
Napisałam swego czasu szkic "Płodność i jej deformacje w Sklepach cynamonowych". Możecie rzucić okiem.
http://cichekroki.arrasite.org/pras... -
joanna.
Nie znałam swojej reakcji na czytanie Schulza - pierwsza książka, ukradałam tacie z półki, pięknie obłożona i bardziej do stania niż czytania, ale w formie buntu przeciż ksiązkom pokazowym chwyciłam i czytać zaczęłam. I nie żałuję. Na przemian książkę chłonę i połykam, chichoczę pod nosem, siedzę jak dziecko z otwartymi oczyma nocą przy małej lampce i czytam i czytam i tylko mi szkoda, że się robi coraz mniej stron do przeczytania. Podoba się - oj, bardzo. -
magladia
Zachwycił mnie na tyle, że zdawałam z "Niego" maturę ustną (w połączeniu z Chagallem). Polecam! -
Anonim
piekne, poruszające. aż trudno mi uwierzyc ze to wszystko, cała magia napisana przez schulza jest teraz w mojej głowie! :) -
-
guess who
>magladia napisała:
>Zachwycił mnie na tyle, że zdawałam z "Niego" maturę
>ustną (w połączeniu z Chagallem). Polecam!
równiez zdaje mature ustna o Schulzu, tyle ze chodzi o sposob kreowania czasu i przestrzeni w jego tworczosci, ale temat w polaczeniu z Chagallem tez mnie zainteresowal, sama go dodalam do listy; -) Jego proza jest niesamowita! -
Anonim
pisałam referat na 4 roku polonistyki na temat czasu i przestrzeni u Schulza. służę ewentualną pomocą; )