Bruno Schulz - Proza i Grafiki [322]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Potrzebuje informacji gdzie ( w jakich opowiadaniach) znajdę informacje o obrazie prowincji wg Schulza. Potrzebne jest mi to do prezentacji maturalnej. Temat:"Świat prowincji w opowiadaniach Brunona Schulza i obrazach Marca Chagalla. Dokonaj analizy porównawczej dzieł."
  • EvaliA

to masz zajebistego farta jesli pisałes wczoraj rozszerzony polski na maturze, bo akurat był Schulz i to ten sam temat...*_*
  • .meg

Ale farciarz!!!!

Przeczytałam Sklepy Cynamonowe i Sanatorium pod Klepsydrą a oni dali na maturze jedno z 2 niepublikowanych opowiadań . Chamstwo! :)
  • marta

ee spoko, jak sie przeczytało 'sklepy' i 'sanatorium' to już w sumie mniej więcej to samo. ja też mam na ustną temat o schulzu :) no fart :P
  • EvaliA

ja też...o schulzowskiej ekspresji miedzy innymi :P
  • Anonim

hihi a ja o granicy między iluzją a rzeczywistością. wspaniale mi się pisało 4maja:)
  • Strange Little Girl

Ja w zeszłym roku miałam prezentację: Funkcja narratora dziecięcego w utworach literackich i tez miałam między innymi "Sklepy..".
    A w tym roku poprawiałam maturę i też Schulza pisałam:)
    Mam do niego szczęście:)
  • O_o

obraz powinji jest w opowiadaniu ''rewoucja marzeń'':)
  • Anonim

a nie republika marzeń?
  • Emilka

Sprzedam plan ramowy prezentacji: Swiat prowincji - analiza porównawcza w opowiadaniach Brunona Schulza i obrazach Marca Chagallla.
    Gg: 10039542
| |

Tak siedziała przez cały czas tej sceny, całkiem sztywno, z wielkimi, trzepoczącymi oczyma, po...

Miejsca grona (0)