Bruno Schulz - Proza i Grafiki [322]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • kurten

http://sklep.serpent.pl/opis.php?id...
    jak to zobaczylem to malo nie spadlem z krzesla. od zawsze myslalem jakby to bylo nagrac sciezke dzwiekowa do prozy Schulza. jakie musialoby to byc niesamowite ale i zarazem trudne przedsiewziecie. Cracow klezmer band i john zorn czytali chyba w moich myslach(poza tym ktory zespol lepiej nadaje sie do tego przedsiewziecia). nie moge sie doczekac kiedy dostane to w swoje lapy. ale sie nakrecilem;)
  • Anonim

Wielkie dzięki za info!
    Przesłuchałem sample, kawał dobrej roboty.
    A co do Zorna to on już ma we krwi pisanie muzyki opisującej wielkich (albo przynajmniej bardzo spopularyzowanych) twórców, patrz płyta nt. Duschampa.
  • Agnos

http://www.cbk.cracow.pl można wysłuchać fragmenty. Rewelacja !
  • Anonim

macie rację, rewelacja. cracow klezmer band i john zorn, pyszności, w dodatku dla schulza, lepiej być nie może. szkoda tylko, że cierpię na brak funduszu.
  • iskra

Ta wiadomość wywołała we mnie radosny skurcz.
  • Agnos

a także muzyka inspirowana twórczością Brunona... - jeśli znacie czeski awangardowy band the Plastic People of the Universe -na ostatniej ich płycie Line z tebou spim [in memoriam Mejla Hlavsa] z 2001roku wykonywane są 2 utwory z tekstami Schulza - Druhy podzim ( Druga jesień) przełożył Erich Sojka i Konec leta (Koniec lata -fragment opowiadania Noc wielkiego sezonu) przełożyła Hana Jechova, opracowanie i kompozycja Vratislav Brabenec. Polecam, szczególnie miłośnikom muzyki na pograniczu awangardy, rocka, jazzu i klasyki.
  • Połowa Niechów

HA! A ja mam tę płytę. I powiem szczerze, że kupiłem ją w ciemno, zupełnie nie słuchałem wcześniej. Pierwsza reakcja... no cóż... rozczarowanie i to bardzo głębokie, gdzie tu Bruno? Nie ma go! Ale po kilku przesłuchaniach uległem i uznałem, że może genialne to to nie jest, ale warte uwagi i posłuchania. W sumie to fajna sprawa.
  • Agnos

tzn. którą ? Cracow Klezmer Band czy Plastic People of the Universe ?
  • Połowa Niechów

Klezmerów mam, Plastic słyszałem u kumpla fragmenty, ale jakoś nie przypadła mi do gustu
  • ciapkowski

mi się np ze sklepami kojarzy bardzo koniec kryzysu zespołu pustki - pewnie dlatego że słuchałem tego podczas czytania...

sprawdzę natomiast to o czym Wy mówicie
  • tasiemka

właśnie biegam po internecie i odsłuchuję.
    bardzo przyjemne, oj bardzo...
| |

Tak siedziała przez cały czas tej sceny, całkiem sztywno, z wielkimi, trzepoczącymi oczyma, po...

Miejsca grona (0)